Vikten av Hälsan

Allt som sker har en mening

I fredags då jag bloggade såg jag mest bara mörker. Det rev inuti. Kände mig så misslyckad och sviken. Allt de lovade då jag blev anställd kändes som tomma löften o ord.

Jag trodde inte att jag skulle få sova något natten till lördagen men snarkade i 9 timmar Och vaknade lite klarare i huvudet. Visserligen fortfarande arg och besviken men ändå kände jag att min kloka vän Elin har rätt; Allt som sker i livet har en mening. Det får kännas men det blir bättre sen.

Och med de orden i huvudet klev jag upp och mötte lördagen. Rev av ett spinningpass innan jag mötte upp bästa sällskapet för en hel dag på Mall of Scandinavia och avslutande middag hos mig.

Mitt sällskap fick mig på andra tankar lät mig först prata av mig för att sedan fokusera på allt annat utom jobb. Men ett råd fick jag, som fick gro under natten till söndagen.

Ett sms skickades iväg på väg till min löpträning med löpargruppen. Ett sms som fick ett svar som förändrade min blick. Ett svar som ledde till ett givande möte idag. Ett möte som gör att jag kan se ljust på framtiden och det nya året.

Ingenting är påskrivet men denna gång tänker jag inte låta detta passera. Visserligen är det inget heltidsjobb till att börja med… Men okej borde väl inte outa det ännu utan skrivna papper men en halvtids tjänst på Småkockarna som troligen blir en heltid i vår det tänker jag inte säga nej till denna gång.

Smakockarna

SMÅKOCKARNA – Matlagningsskola för barn

Ni som följt min blogg länge vet att jag redan förra hösten skrev om dem och att jag varit i kontakt med Madeleine tidigare.

Jag ser åtminstone ljust på framtiden och Ni som känner mig vet vart mitt hjärta är och vad jag brinner för.

Och snart tar jag min resväska med böcker, klänningar, bikini och bara sticker, lämnar tankarna i Sverige och ingen 30-årsfest blir det heller MEN tänker mig bara låta mig skämmas bort där borta i solen. Behöver ju inte ens laga mat, fast denna gång kommer jag nog inte kunna låta köket och kockarna arbeta i fred. Studiebesök och praktik är väl okej va?

Men något jag inte kan lämna helt är träningen, har ju den där halvmaran i April och ingenting kommer gratis. Förra veckan lyckades jag få till två långpass själv och igår var uppstarten för långpassen med TSM-Running. Så det är bara att knyta på sig löparskorna även där borta, och det ska bli så skönt att slippa lager-på-lager löpning, och ta på sig löparshorts och linne bara.

Ja, och eftersom avresan snart är så har jag ju inte handlat så mycket den sista tiden, men äta bör man ju göra ändå. Insåg då jag tittade i kylen att det var rätt tomt, några ägg, men ett välfyllt fruktfat och några avokados. I skafferiet fanns chiafrön och helt bovete, som jag la i blöt igår.

Men Oj vad jag kliade mig i huvudet imorse. Vad skulle jag trolla ihop av detta?
På väg från morgonens spinning inhandlades en laktosfri kesella.
Så när jag kom hem, inspekterade jag skafferilådorna mer noggrant.

 Bovetet blandade jag med laktosfri kesella och sedan delade jag upp det i två skålar.
Den ena smaksattes med tärnad torkad mango och vaniljpulvret.
Den andra fick smak av saffran och mullbär

Chiapuddingen blandades även den ut med kesella, pepparkakskrydda och torkad havtorn

Mixade bananerna, delade upp även dem i två, den ena blandade jag med kakaonibs, det som blev kvar blandade jag med rivet äpple, kanel och ett ägg.
Och in i ugnen åkte två banan/äppelpannkakor

Bovetegröten eller vad man ska kalla den, bovete-ala-malta, bovete-frutti
Kärt barn har många namn.

I alla fall boveteblandningarna utökades ytterligare;

 

 Den med vanilj och torkad mango, fick även ett mellanlager av passionsfrukt och bananmoussen med kakaonibs. Och på toppen hamnade mer passionsfrukt och granatäppelkärnor
(Kommer avnjutas ikväll efter dusch och små fix)


 Den med saffran och mullbär, varvades med apelsiner som jag marinerade i rawlakritspulver. Och på toppen hamnade även där granatäpple.
(Smakade utsökt mellan mina spinningpass idag)

Banan/äppelpannkakorna fylldes med chiapuddingen.

Sedan rullades de ihop och lades i en matlåda tillsammans med vaniljpulvermarinerade äpplen (och granatäpple).


Kommer sova närmare Arlanda imorgon så middagen tas med dit.

 

Kokade även resterande ägg, som tillsammans med avokadon blir nödproviant på flygplanet. Har visserligen beställt veganmat men vette tusan vad man får. Gick ju inte att beställa den glutenfri så lika bra att vara förutseende. Och varken avokado eller ägg är ju flytande.

Fick ju massor av härlig skuren frukt kvar med, och även det skulle ju kunna följa med i en låda till Arlanda om jag inte hinner mumsa i mig en skål imorgon kväll.

Så detta får vara mitt sista inlägg innan avresa. Kläderna ligger i resväskan och snart så är jag tillbaka i Paradiset. Bland alla härliga människor!

 

 (Tomten hittar ju även till Jamaica)

 Med den bilden önskar jag Er en
God Jul och Ett Gott Nytt År!

Det är svårt att med bilder förklara hur underbart det är i paradiset. Men maten ser inte bara härlig ut. Den är underbar. Det är både kunskap, erfarenhet och en massa kärlek i maten.

Och saknas det sista kan.maten se hur bra ut som.helst men kärlek till råvarorna och grytorna ger fantastisk mat.

(Något som verkligen saknades på julbordet på Tyrol som jag var på igår tillsammans med det bästa sällskapet. Vi var eniga, det smakade okej, det var gott men det saknades kärlek. Vi åt julbord på Långbro Värdshus tillsammans för någon vecka sedan och där var det massa kärlek i varje maträtt som stod framme)

 

Nu möts vi 2016, och då tycker jag att Vi gör det till det Bästa Året någonsin!
Är alla med på det?

I medgång och i motgång!
Vi lär oss något av dem båda.

Och efter min hemkomst från Jamaica kommer jag att sitta o åka till Lidingö om nu allt går som vi pratade om idag.

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentarer till: "Allt som sker har en mening" (2)

  1. Woop woop! Grattis! Allt löser sig ska du se 🙂 2016 är året då du gör halvmara – debut, så vad kan gå fel? 😉 God jul och gott nytt finnig! ❤

    • Åhjo, visserligen är inga papper påskrivna men det ser ju lite ljusare ute än i Fredags iallafall. =)
      Vågar inte hoppas för mycket iallafall men som sagt, det känns helt ok i magen.
      Önskar dig, God Jul o Gott Nytt år! Ses i löparskorna nästa år då 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: