Vikten av Hälsan

Blött och helt öde

Vaknade tidigt, som alltid, och idag var jag verkligen ensam ute, startade dagen med en sån där löptur som oftast blir som allra bäst. Man vet inte vart man ska, inte hur långt, man bara drar åt det håll näsan pekar. Och idag var det jag, och Stockholms djurliv (Rådjur, sniglar, duvor, harar och en STOR kloakråtta) som hade stigit upp med tuppen. Kanske var det därför det blev sådär bra, en mil, på inte ens en timme. Total löparglädje i ett tomt Stockholm.

Tror inte det händer ofta, men idag var tillochmed E4/E20 Norr och Söder ut öde!

Och även idag stoppade regnet vår tänkta grillpicknick, så lunchen fick tillagas i ugnen ,det var ju en plan B jag hade då jag förberedde den, så det gick ju lika bra det.

Ugnsrostade de basilka/balsamvinäger marinerade grönsakerna
Rostade majsen i ugnen
Halstrade Havskatten (som jag smaksatt med rå lakrits, citron och sesamfrön) i stekpannan
Den fruktiga salladen var ju klar
Liksom hummus, tzatziki och tomatsalsa.

Drog en sväng till Gävle på eftermiddagen, regnet piskade ned, och allt kändes stängt och öde. Blev en snabbis och väl tillbaka så drog jag till med att baka lite, hade persikor som började bli ful, lite kesella i kylen som blivit över från tzatzikin så slängde ihop en

Persikokaka!

100 G Nötter (jordnötter, mandel och valnötter)
70 G Russin/Papaya (osötad torkad frukt)

100 G Kesella
1/2 banan
1 Ägg

3 Persikor
2 Msk kokos

Sätt ugnen på 200 grader. Blötlägg nötter och torkad frukt i ca.20 min. Häll av vattnet.
Mixa nötter och torkad frukt till en deg.

Platta ut degen på ett bakplåtspapper (gör som en urgröpning med kanter)
Grädda i ca 7-10 minuter.

Mixa banan, kesella och ägg.
Skiva persikorna.
Då kakan gräddats i 7-10 minuter, så tar du ut kakan. Häller i kesella smeten, lägger på persikoskivorna och
strör över kokosen.

Sen ställer du in kakan i ugnen igen, och låter den grädda tills kesellasmeten stelnat. Ca.20 minuter.

Ta ut och låt svalna.

Perfekt Söndagsfika för imorgon!

Blev riktig snabbmat för oss idag då vi kom hem från Gävle, hade förberett som tur var;

Lammbiffar
Sojafiléer
Som serverades som burgare i
Romansalladsblad, med tomat, avokado, rödlök, paprika
Hummus, aubrginepure, tomatsalsa
Vitlöksrostad broccoli

Och imorgon väntas jobb, så tills imorgon kväll har jag tagit reda på rester från igår
Och förvandlat dem till en varsin

Laxsallad!

Ja även om det har varit blött och helt öde i stan, måste man göra det bästa av situationen!
Ingenting blir bättre av att hänga läpp!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: