Vikten av Hälsan

Bakom mina solglasögon

Den där känslan i magen ska man lyssna på, vägskäl och tvekan men det gäller att lyssna inåt och om det känns tokigt där inne, våga gå in där, se om Du kan når det där som bråkar och kan göra något åt det. Det är hårt, det är tufft, kanske kommer det tårar men efter regn kommer det alltid solsken sägs det.

Bara man vågar hoppa, så landar man tillslut i fluffet även om man gör några små störtdykningar där emellan.

Bildresultat för tankar om livet dagens visdomsord

En del tankar som far runt i huvudet just nu men hur det än blir så tror jag att det blir bra vilka beslut som än fattas.

Har varit skönt att varit ledig idag, varit ute nästan hela dagen och njutit i solen.


Morgonpromenaden togs på Gärdet

Stannade till på ett härligt ställe för en kopp gott kaffe med spännande sällskap


Bakom solglasögon då

Sen fick Putte till och med några avbokningar på eftermiddagen (tråkigt på ett sätt) så vi kunde verkligen ta en låååång lunch tillsammans i Stockholms-solen. Massor av behövlig kvalitetstid.

Så fixade picknick lådor innan jag drog iväg på spinningen vid lunch.

Från hela grönsaker till läckra sallader är steget aldrig långt

Sen är det bara att lägga det i lådor
Och bara packa ned det

Laxsallad till mig och skaldjurssallad till Putte

Han mötte upp mig efter spinningen vid Hötorget, handlade lite goda röror och oliver
Hummus (från två olika ställen)
Kronärtskocksröra med örter
Tomat och olivröra
Tzatziki
(Kul att smaka andras röror och få lite inspiration till egna
Den med kronärtskocka var magiskt god. Så blir nog en egen variant av den snart)

Som vi mumsade på tillsammans med våra lunchlådor där i sommarsolen

Tog en långpromenad genom ett turistigt Stockholm upp mot södershöjder innan det var dags för Putte att åka tillbaka till jobbet

Såklart passerade vi Paradiset Matmarknad och handlade lite smått bara.

Men vad är det för grönsak som följde med denna gång?

Väl hemma så kände jag bara för att röja lite i köket, jag insåg där på bryggan att sallader i olika former, på tallrik eller i låda är ju så gott denna årstid. (Precis som jag skrev i mitt förra inlägg) Och att bara plocka fram en läcker grön buffé ur kylen då måltiderna ska fixas är ju underbart. Kanske han man varit ute lite för länge, eller bara känner för en utflykt. Då är det ju så skönt att veta att det finns mat klar och redo att serveras. Slippa stressen (den har vi nog av ändå) och slippa stanna på någon vägkrog/mack och köpa något färdig förpackat med tveksamt innehåll. Visst här i stan kryllar det av små delis där de vet vad de serverar men fortfarande så saknas de sådana ställen efter vägarna och ute i landet.

Bildresultat för Mc Donalds

”Mc Donalds Nästa Avfart, Vi har SLÄNGT nyckeln, ALLTID ÖPPET”, är väldigt vanligt, tyvärr.

Vi ser ju alltid till att ha matlådor med oss där ute efter vägen, leta upp en mysig rastplats/pick-nickställe är ju halva resan liksom.

Så i vår kyl står nu detta;

Squashpasta med svamp och citron
Paprikasallad
Rostad tomat och aubergine m basilika
Picklad morot och polkabeta m persilja
Fruktig romansallad (melon, mango, nektarin och rödlök)
Gurk och persikosalsa med vitlök
Rostad squashröra med dill och sesamfrön
Broccoli/blomkål/sparris med olivolja och mandel
Krispig vitkålssallad m rädisor
Melon och rödlökssalsa m chili
Majskolvar
Mixad salsa

Nektarin, melon, tomat, vitlök, chili och lök

(Sött, hett, syrligt)

Samt ett varsitt foliepaket med

Vitkål, morot, paprika, broccoli, lök och färsk kokos
(Bara lägga i en bit fisk, krydda med lite het curry och slå på lite god vinäger, in i ugnen/på grillen och middagen är klar)

Ikväll plockar vi ihop en varsin tallrik av de kalla grönsakerna, och äter till en


Ärt/rökt lax o persilje fylld vitling

Imorgon, ja då är det ju Falafelns dag så då har jag förberett egna falaflar på två sätt som vi kommer äta till vårt kvälls-Fredagsmys


En med kokta kikärtor och med endast blötlagda

Samma kryddning (Vitlök, persilja, spiskummin, salt och ägg), dock fick de med kokta kikärtor lite sesamfrön i smeten då den blev lite lösare
(Kommer steka mina i ugnen. Lägga dem på ett bakplåtspapper eller en smord plåt. Steka dem gyllene på 200 grader)

Men vi handlade även falafel på tre olika ställen idag


Falafelbaren på Hornsgatan
Samt två ställen inne på Hötorgshallen
Får se vilka som smakar bäst!

För till lunch verkar det bli picknick med Mia och Alva i sommarsolen i Sjöstaden.

Hade förberett lite annat tills idag men twistade till vår lunch ju så hade fixat tallrikar av detta tills imorgon

Vitkål med sesamfrön
Morotssallad med apelsin
Heta svampar med mango
Kokt broccoli
Som jag hade lagt på en tallrik tillsammans med avocado, marinerade kikärtor, rökt lax och ärtor
Men den hamnade tillslut i en låda.

Funderade idag om jag verkligen ska fortsätta skriva mina matsedlar för veckorna men det är så skönt att ha något att gå efter om tiden är knapp och man behöver förbereda något.

Så idag på tunnelbanan fick jag ihop nästa veckas matsedel

Härlig sommarmat som Ni ser.
Och det slog mig där och då, då alla satt med sina mobiler, att säkert så är det mer än hälften av dem som INTE vet vad de ska äta till middag ikväll, så varför inte ta EN dag i veckan, en morgon på tunnelbanan att planera veckans mat?
Det är INTE farligt att släppa mobilen för en stund, jag lovar!

Om alla släppte mobilen, datorn och tv´n en timme om dagen för träning, 30-45 minuter för att fixa lite härlig mat så skulle folkhälsan genast bli lite bättre här i landet, tro mig!

https://instagram.com/frokenloo/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: