Vikten av Hälsan

hem ifrån tunnelbanan. Eller hela dagen kanske har gått med ”Hoppsa-steg”.

Var lite orolig hur denna dag skulle bli, då gårdagen var ren katastrof. Jobbade i typ +50 grader, hela jag blev en zombie, kroppen skrek efter att få komma in i yogabubblan. Så tog mig till Nybro, satte mig i ett rum och gjorde det som behövdes för att få kroppen ned i varv men huvudvärken kom. Orolig, blev jag, brukar ALDRIG ha huvudvärk.

Så jag åkte hem, somnade på soffan i 1,5 timme, resten av kvällen spenderades i soffan, med Putte, film och fotboll. Jag var så glad då Putte kom hem, att jag hade förberett maten dagen innan. Det var bara att ställa in laxen i ugnen och plocka fram alla gröna tillbehör.

Men imorse då jag vaknade, vilken skillnad. Ingen huvudvärk, en annan kropp. Lugnt och sansat han jag och Putte med att njuta av morgonkaffe en stund tillsammans. Och solen strålade, så jag bara kände, att nej nu är det dags;

På med favvo-plagget, knickers! Så i sol, och knickers så åkte jag till gymmet, in i den härliga energi som finns på Nybroplan. Förstår inte hur många härliga människor man kan samla på en och samma plats, men dom tar nog priset, inte bara personalen, utan alla medlemmar också! Och priset, det tog jag hem idag också, 3000:- i presentkort i upp till tre valfria (1000:-/butik) butiker i Skärholmens köpcentrum. Säger bara vilken dag!

Energin sprudlade hela dagen, fullrulle på jobbet men allt bara flöt på. Så hem ifrån tunnelbanan i kvällssol, så kunde jag inte låta bli, skuttade ned för trapporna, blev ”hoppsa-steg” hela vägen hem.
Jag lyssnade på kroppen igår, och priset fick jag betala idag! Kanske har jag lärt mig något under livet, även om jag nog skulle behöva bli lite bättre att lyssna inåt.

Hade nästan lust att sjunga på tunnelbanan med ”Min bästa tid är nu, är nu är nu…” men den raden stannade i huvudet. Fast den stämmer, kanske inte hela tiden, men när det gäller att frossa loss för att laga mat så är det nog en favorittid just nu

(även om jag älskar sen-sommaren, hösten, vintern med all dess säsongens frukt/grönt)


Såhär såg det ut när jag handlade i tisdags.

Tills igår hade jag ju gjort en lite grön buffé som serverades till en
Sesampanerad lax som jag rubbade med gulcurrypasta

Algsallad, syrlig vitkålssallad, het blomkål, krispig mangosalsa m rädisor, samt lite broccoli.

Och när jag plockade ihop min middagstallrik igår, så passade jag på att även plocka ihop mina middagstallrikar för fredag och lördag på en gång.


Imorgon äts den tillsammans med den utsökta kålpudding med fisk jag gjorde i tisdags
Och på lördag äts den tillsammans med rökt tofu!
Jag är ju inte rädd för att äta rester, och då det väntas långa och sena arbetspass så är det ju perfekt att ha maten klar när man kommer hem. Slippa sitta på tunnelbanan med hunger och inte ha en aning om vad man ska äta.

Har tänkt lite lika för ikväll med, en grön buffé


Squashpasta
Paprikasallad
Linssallad med tomat
Krispig sallad med rädisor, gurka och persika
Hummus
Auberginepuré

Som serveras med lammbiffar och bönbiffar

Och Ni som säger att det är svårt och krångligt att laga vegetariskt, kan lägga ned det snacket.

Blötlägg bönor i minst 12 timmar, mixa dem tillsammans med lök, kryddor, och ägg. Så har du en bönbiffar.
Klicka ut smeten i en form och stek dem i ugnen, 200 grader i ca.15-20 minuter.
Svårt? Nej! Och så lätt att variera, både med olika bönor och smaker!

Ja, eftersom energin flödat även efter jobbet, och det är sena kvällar nu fredag och lördag så passade jag på att pyssla lite i köket när jag kom hem, då jag är ledig på söndag, det är vårmarknad i Vinterviken, det ska bli fint väder och Putte har bara en klient tänkte vi passa på att ha picknick. Så jag gjorde en annan grön buffé


Vitkålssallad med persika
Morotspasta med rabarber, vårlök och vitlök
Persilje/senapsmarinerad blomkål, rädisa och gurka
Kokta rödbetor med pepparrot
Stekt lök att toppa med
Bara att plocka ihop varsin lunchlåda, lägga i rökt lax och kokt ägg och man är picknick-redo.
Mat smakar ju så mycket bättre ute!

”Hoppsa-Steg” hela dagen var det.
Och kanske tar jag alltid ”hoppsa-steg” i köket!
Något jag tydligen ska göra nästa vecka också, då detta ska lagas;

Ser framemot nästa helg med tre lediga dagar, massor av mat, som ska lagas och bjudas på.
Dock lite ”hemligt” om vad det blir under dessa dagar, det visar sig sen.
Och dyker garanterat upp på Instagram.

https://instagram.com/frokenloo/

Sådana här dagar ska man minnas, lägga intill hjärtat och plocka fram, dagar då allt går emot.
Vi behöver dagar av båda sorter.
Och kom ihåg det viktigaste
Lyssna på kroppen, ALLA dagar!
Säger den att Du ska ta ett ”Hoppsa-steg” gör det och strunta i att folk tittar!
Lika väl, om den skriker efter egentid, stickstrumpor, mysfilt, försök hitta en liten stund, till återhämtning.
Det är Din hälsa det gäller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: