Vikten av Hälsan

Hur tänkte dom?

Satt och bläddrade i Metro igår, och fick upp denna artikel

http://www.metro.se/nyheter/det-innehaller-gb-glassarna-egentligen-sa-onaturligt-det-kan-bli/EVHoef!YEud5gRQ4ixjQ/

Självklart förstår jag (iallafall) att GB och de flesta stora glassproducenter inte gör glass på riktigt sätt, med grädde, socker och ägg som enda ingredienser utan byter ut mot annat, billigare, som dessutom gör att glassen håller längre.

Bildresultat för bigpack glass

För svårare än så är det inte, grädde, socker ägg. Någon smaksättning. Annars finns det ju ännu enklare, frysta bananer mixade med en smaksättning. Naturligt sött och helt laktosfritt. Men ska man göra på riktigt sätt finns inga genvägar, för jag tror inte Du har alltid detta hemma i köket som GB´s Vaniljglass innehåller;

vanilj

SKUMMJÖLK, vatten, socker, SMÖROLJA, glukossirap, glukos-fruktossirap, GRÄDDE (3%), vasslepulver , stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), arom.

3% grädde, två sötningsmedel + socker. En massa stabiliseringsmedel för att de spätt ut glassmeten med vatten!
Nej, ska Ni äta glass, ät RIKTIG glass!

Och denna Nyhet kan ni verkligen skippa

calippo_shots_nyhet

Förutom en massa aromer och liknande, så har de petat i Socker, frutkossirap (läs mitt föregående inlägg om det sötningsmedlet), Aspartam och Acefalium-K!
Hallå, Hur tänkte dom nu?
Inte alls, det är en glass som marknadsförs för/mot barn med dessa ämnen!!!

Gör egen isglass!
Bildresultat för egen isglass
Mixa frukt/bär, mer i någon rolig glassform (finns i de flesta butiker) med pinne och vipps så har Ni en utsökt god (och nyttig) svalkande isglass!

Nej, det spelar ingen roll om det är glass, eller inte!
Vi konsumenter blir ständigt lurade om Vi inte börjar bli mer uppmärksamma!
Bildresultat för handla mat
Vågar ifrågasätta o ställa krav!

Och på djurhållning, transporter MÅSTE vi ställa krav!
Ska köttet fortsätta vara en stor del av människans föda bör alla kontroller bli hårdare!

Håller med en vän´s kommentar då han såg detta inlägg på Djurens Rätt´s facebooksida:



ETT SKEPP KOMMER LASTAT – MED 18 000 DJUR
Hur cynisk vår hantering av djur är illustreras inte så mycket tydligare än av båten Almawashi. Det 195 meter långa fartyget transporterar 18 000 levande djur från Montevideo i Uruguay till Alexandria i Egypten, en sträcka på 11 616 km.
När båten stannade till på Kanarieöarna på grund av dåligt väder tvingades invånarna i städerna Arenales, Triana och San Cristóbal hålla sig inne på grund av stanken från båten…


”Besättningen på den båten kan inte ha sovit gott”

Kött ifrån Uruguay, vissa påstår att det är bland det finaste köttet, att djuren har det så bra. De strövar fritt på öppna fält.
Bullshit, det finns bara öppna fält, med något enstaka träd för att allt annat blivit nedhugget och besprutat så att det bara ska vara gräs.
Priset på det? En sjuk lokalbefolkning och en hotad miljö!

Sen hur köttet kommer hit.
Tänk på vad som står på förpackningarna, ibland står det ett ursprungsland, ett styckningsland och ett förpackningsland!
Hur hade djuren det på färden till slaktaren.

Såhär då sommaren kommer, grillarna tittar fram
Välj åtminstone svenskt kött!

Ja, som Ni vet, så ställer både jag och Putte krav på det vi handlar.
Vi vill ha så ren mat som möjligt, köttet ska hålla bra kvalité från kalvning, till slakt, ja, vi vill ha bra mat helt enkelt.

Så när jag kom hem från jobbet ikväll så pysslade jag lite i köket, med kvällens middag
En grönsaksbuffé


Med diverse läckra blandningar
Ingefärs morötter/blomkål
Vitlöksbetor
Broccoli/Sparris med citron
Syrlig vitkålssallad
Paprikasallad med svamp
Gröna blad
Hummus
Lite godsaker från mitt besök på Pepstop (Reneé Voltairs nya butik)
Pepparlax och Vildsvinskorv äts till

Och när jag ändå var på G tog jag morgondagens mat på en gång.
Och eftersom det väntas mässbesök på globen imorgon då Putte jobbat så blir det varsitt ”lunchpaket”Innehållandes;

Lax med rödbetor, svamp, lök och lite saltgurka.

Kryddat med fänkål och ramslök.
Samt att jag kommer plocka ihop en varsin
Sallad med apelsinpicklade primörer och broccoli.

Till middag blir det;

En grönsaksgryta med Thai-curry, squash/morotspasta samt en kokospanerad vitling.

Bra mat, utan konstigheter!

Precis som detta snacks jag köpte idag;


Salta mandlar.

Så jag uppmanar Er, ännu en gång!
Bli mer medveten, ifråga sätt, ställ krav!
Vi som konsumenter MÅSTE utnyttja våra rättigheter till trygg och säker mat!

Och ju mer mat du lagar själv, på rena råvaror
Desto bättre koll har Du

Och inspiration till matlagning hittar Du här;

https://instagram.com/frokenloo/

Där kommer även tips upp på bra råvaror som jag finner där ute!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: