Vikten av Hälsan

Bär!

Men en STOR miss och det har hänt, IGEN!

Inget litet café med bristande kunskap i ämnet, utan ett stort kommunalt kök som hanterat dessa ”tickande” bomber på helt fel sätt!

Ingen kan väl ha undgått att ”oskyldiga” hallon, dödat tre äldre personer.

Hur?

Jo, jag har skrivit det förr, i tidigare inlägg (ett fler tal), importerade hallon vattnas med avloppsvatten, och i detta vatten finns det massor av bakterier som sedan sätter sig på hallonen och de dör inte förens de hamnat i kokande vatten/i ugnen!

Håller helt och hållet med Anna i denna krönika;

http://www.expressen.se/halsoliv/kronikorer/anna-basen/anna-basen-en-tydlig-markning-kan-radda-liv/

Att vi ”vanligt” dödliga, klarar oss rätt skapligt undan, magsjuka i några dagar sen är vi fri men får barnen dessa bär i morgonfilen, i en mellissmoothie, på tårtan då kan de sluta på sjukhuset, och har man redan nedsatt immunförsvar som dessa äldre som nu dött, ja, då kan de ju leda till döden.

Av några oskyldiga bär!!!

Tänk på det, att de flesta hallon (så gott som alla) som säljs i butiken är importerade! Innan ni har dem på kesellan, i smoothien koka upp dem lite lätt, över 70 grader sen dör dom rackarna!

Och beställer Ni en smoothie eller något liknande på caféer, så har Ni rätt att veta om de hettat upp bären innan, för enligt livsmedelsverket är det olagligt att servera otillredda hallon idag!

Vi konsumenter har rätt till säker smittfri mat!

Det spelar ingen roll om det är hallon, ruccola, köttfärs, groddar, kyckling, skaldjur, fläskfilé.
Så har Vi all rätt i att känna oss säkra i både butik och restaurang.

Märkningar på förpackningar, kunskap bland personal.
Men tyvärr saknar många kunskap, andra skyller på tidsbrist.
(Se bara på Kniven Mot Strupen på TV3, det är bara en handfull restauranger med STORA brister som kommer med)

Bildresultat för magsjuka bakterie
Vem som får betala?
Jo Vi som konsumenter, med vår egen hälsa!
Bildresultat för magsjuka bakterie

Så jag kanske kan nå några fler, med denna uppmaning om vaksamhet kring matsäkerhet!
Det samma gäller i ditt eget kök!

Det krävs så LITE för att man ska bli så sjuk!

Och vill Ni börja laga mer mat själv, dels för att spara pengar (kostar att äta på restaurang), ha koll på vad som egentligen hamnar på tallriken och i kroppen så kanske jag kan bjuda på lite inspiration denna tisdagskväll!

Det jag kan bjuda på är Fisk-inspiration;

Då det ikväll blir;

Senapsstekt torsk med fänkål, till det serveras det kokta rödbetor med pepparrot, äggsallad med gröna bönor och picklad blomkål.

Imorgon lunch kommer jag att äta;

Squashinlindad vitling med paprikapuré, rostade tomater samt färsk vitkål som jag fräser med vitlök, broccoli och lite rädisor får gå med i slutet och kommer servera detta med en auberginepuré.

Sen imorgon kväll, då Putte kommer hem ifrån jobbet blir det;

Lax med rå lakrits, apelsinmarinerade morötter/blomkål, heta champinjoner, rostad purjolök, samt en krispig vårlig sallad (sparris, morötter, rädisor, fänkål)

Nå, kanske lockade jag Er lite i alla fall!
Om inte, så kanske mitt Instagramkonto kan bjuda på något smakfullt
https://instagram.com/frokenloo/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: