Vikten av Hälsan

Foodisar på vift

Herregud vilken fredag, riktig Aprilväder, inte ens värt att ta kort på. Kylan gick in i märg och ben. Men började morgonen på bästa, svettigaste sätt.


(Lite trött, då man begav sig men man vaknade som sagt till)

Backträning i spinningsalen med härligaste sällskapet av Cissi och Amira. Kan inte annat än bli glad av att möta dessa, (och en snabbkram av Elin dessutom) Vidare hemåt med trötta ben, men med den härligaste känslan man kan ha, fylld av lyckoendorfiner.

Och Putte säger att det minnsan ska bli lunch ute på restaurang idag, vi pratade lite lätt om det igår men han hade bestämt att det skulle bli av. Ibland pratar vi, sen rinner det ut i sanden och min mat hamnar på tallriken.

Men idag fick jag allt maten serverad framför mig

På Långbro Värdshus av alla ställen.

Fredrik Eriksson, en kock som följt med sedan barnsben. En riktig fiskkock så även om jag hade planerat en vegetarisk vecka kunde jag inte motstå att beställa in fisk där.

Kummelrygg. Underbart! Perfekt tillagad. Smälte i munnen, smakerna från grönsakerna gifte sig perfekt. Miljön, servicen. Lite dyrare men helt klart värt sitt pris!

Efter lunchen, så lära ju vårt förråd av mat fyllas på hemma som Ni kanske kommer ihåg

Och den som påstår att det är dyrt med grönsaker kan ju försöka att inbilla någon annan det än oss

Ser Ni allt på bilden, allt det 160:- !!! Det blir MÅÅÅÅNGA måltider av det där.

Och lite nytt fick följa med hem;

Får se vad jag hittar på av den där Mispel-frukten, den ska tillagas innan tillagning så kan bli en liten varm mangoldsallad på tisdag till fisk.

Sen fick dessa mini-squash också ta plats i korgen. Måste ju prova, se om de skiljer sig i smaken.

Tog ett break hemma med lite film och mys under filten innan vi begav oss ut igen på en food-walk inne i stan.

Åter ett besök på Eat!Ekoaffären.

Blev en del smått och gott denna gång också.
(Putte har ju hittat deras fina köttdisk, som verkligen är prisvärt eko-kött)

Smaskar på lite nu, i väntan på att middagen ska bli klar, ja, lite gott rödvin som stod öppnat sedan förra helgen avnjuts ju också.

(Kan varmt rekommendera detta vin)

Och middagen blir en härlig grön buffé som även kommer bli morgondagens middag;

Bönsallad på edamebönor, lök och jordgubbar
(Som Ni ser här nedan)


Linssallad

Broccoli och paprikasallad
Fruktigromansallad
Algpasta
Fajitakryddat grönsaksfräs
Spetskålssallad med apelsin
Paprika och bönröra
Picklad blomkål/morot

Eftersom vi ska till Gävle redan imorgonbitti och det blir sen hemkomst, så känns det skönt att tallrikarna är så gott som klara då vi kommer hem.

Ikväll äts det Revbensspjäll (som just nu puttrar på spisen) och temphe till, imorgon Ryggbiff och tofutullar.

Morgondagens lunch tillagas till snabbt hos syster;

Senapsrostade grönsaker, en läcker sallad på roman, morot, jordgubb och äpple, Putte äter stekt fint bogfläsk som vi köpte på EAT. Och jag äter morotsbiffar på gula ärtor smaksatt med pepparrot.

Så en riktig härlig start fick jag, på denna lyxiga ledighet.
Bara hoppas på att den fortsätter i samma anda!

Kan bli lite foodie-walk i Gävle imorgon också innan vi åker till syster.

Vad en Foodie är?
Ja i Gävle kallades vi nördar(vissa såg oss nog som idioter)
Här fick vi en titel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: