Vikten av Hälsan

Som en död man

Efter riktigt många långa intensiva dagar på jobbet så var denna lediga dag väldigt välkommen o efterlängtad. Hela kroppen Skrek efter vila, ja är det något jag lärt mig ( och fortfarande måste bli bättre på )är att ta in kroppens signaler.
Efter ett lugnt uppvaknande i området med solen i ansiktet begav jag mig till Nybroplan och lät Elin guida mig in i min rosa yogabubbla igen.
En lugn timme med fokus på dig själv och din kropp med meditation som avslut. Skulle egentligen ha haft en dejt med Amira o dansat afro ikväll men jag kände att min kropp var inte med på den planen. Den behövde landa och återkomma till mig efter dagar då den gått bredvid. Så tillät mig att landa i bodybalance mode med Anna-Karin nu ikväll. Taichi, Pilates och mer yoga.
Och det bästa av allt, förutom att få umgås med dessa underbara tjejer som verkligen fyller en med energi och värme, är att båda passen avslutas med meditation, i Savasana – ”död mans ställning”. Sådant som alla borde ta sig tid till. Våga att gå in i sig själv, i total stillhet!
Bildresultat för savasana
Så visst har jag lärt mig något på den resa slutet av Gävle bjöd mig på. Lyssna på sig själv och kroppen. Det går inte att rusa på i 200 knyck. Jag är rädd att möta väggen igen. Har man stått med näsan mot den kan man hamna där igen. Men med rätt verktyg o modet att lyssna inåt så kan man hinna vända innan huvudet dunkar in igen. Det som varit optimalt hade varit en skön massage för att avsluta dagen med men det får bli efter påsk.
Ja den stundar ju denna vecka, påsken. Det går inte att gå in i en butik utan att rosa skumkaniner o chokladkycklingar ramlar över en. Påskägg stora som flyttkartonger säljs och fylls med godis.
Bildresultat för stort påskägg med godis
Men det känns skönt att allt fler väljer att ge både pyssel och annat än godis denna högtid men nog äts det en massa dessa dagar. I dagarna fem får svenskarna frossa och sen äts det godisrester dagarna efter, för sådana rester kan glatt ätas medan fullt ätbar mat kastas i soporna. Köp mindre godis och ta vara på maten som blir över, det är mitt råd till Er i påsk!
Och som ni nog kan lista ut så får mina syskonbarn allt annat än godis.
De små prinsessorna i Hälsingland får detta;
 
Lite saker för kökspyssel och kalasande.
Till min glädje så får jag överlämna påskpresenten själv på långfredagen till min andra systers familj
Nog blev det lite smått och gott;
Ja förutom att vistas i min sköna yogabubbla så har jag handlat inför påsk.

Är ju ledig i dagarna fyra så blir ju en del matlagning.
Men hade förberett dagens lunch vilket var tur för i min yogabubbla är det fluffigt och mjukt.
Så då jag kom hem var det bara att låta lax och grönsaker åka in i ugnen.

Paprikalax med citronrostad aubergine en ljummen tomat och löksallad, hummus samt en krispig grön sallad med kiwi och broccoli, stod på dagens lunchmeny.

Önskar att doften hade spridit sig genom skärmen

Och hade tur, fick mig en färdig middagstallrik tills imorgon.
Läckra rester va? Som många svenskar hade kastat.
Kvällens middag var också förberedd, och som Ni märker använder jag ugnen otroligt mycket vilket gör matlagningen enkel. Man kan göra något annat under tiden maten tillagas. Så ikväll blev det detta;

Curryrostad blomkål o morot, till det serveras stekt torsk med mango chutney o en sallad med rödkål, cosmopolitan, edamebönor och soltorkade bananer.

Har inte bara suttit i min yogabubbla men för mig är det ju ändå avkoppling att förbereda lite i köket. Hade visserligen planerat örtig spetskål och apelsin/broccolisallad tills fredag lunch, men då jag fick tag på fin rödkål och hade både syltlök som låg på botten av en burk och några saltgurkor kvar,
Så får det bli ljummen rödkål smaksatt med just, syltlök, saltgurka, purjo, äpple och pepparrot. Långan kommer åka in i ugnen under ett morots och senapstäcke, för ännu mer färg.
Och eftersom Vi ska till Gävle en sväng, och kommer hem sent, så får tacotorsken ätas en annan dag i påsk och vi äter lite av laxarna som mamma o pappa köpt åt oss tillsammans med lite gröna tillbehör och kokta ägg till middag;
För en påsk utan ägg, är väl ändå ingen påsk!
Avslutar med två tips, som Ni kanske kan prova i påsk då mer tid i köket finns;
Som Ni kanske kommer ihåg så åt vi algpasta i söndags till middag och jag kan varmt rekommendera den till Er;

Den andra algsorten är också riktigt god, och den kan man blanda i sallad, med ingefära, vinäger, vitkål och paprika t.e.x algpastan blandade jag bara med rödlök och lite chiliflagor.

Dessutom är ju dessa naturligt glutenfria!
Sen hittade jag dessa härliga danska kryddblandningar utan konstigheter, två påsar 30:- på butiken TGR
Kanske kan passa som påskpresent till någon granne som bjuder på middag!
Fler tips för att ta ut svängar i köket finns på Instagram
https://instagram.com/frokenloo/
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: