Vikten av Hälsan

Alltså jag vet inte hur man ska göra… Känslan av maktlöshet är fortfarande enorm. Jakten på bättre hälsa är stor samtidigt som ohälsan bland människorna ökar.

Har varit ledig idag med och hunnit med en del eftertankar, det känns som om Fröken Loo verkligen börjar komma tillbaka nu med alla tankar och funderingar, kampen mot en bättre folkhälsa tas upp igen och allt som hör där till.

Kom på ”fel” tunnelbana idag på väg hem från gymmet, lunchtid för skolungdomarna och i väntan på tunnelbanan så han jag studera och lyssna en del. Lunchen är ju sedvanlig tyvärr ”Läsk, snickers och små chipspåsar”, ser nog likadant ut runt om i hela landet.För lättillgängligt, överallt exponeras det. Vad hjälper det att det ploppar upp bättre alternativ här och där, då ungdomarna har Ovanorna med sig hemifrån? Det var liksom inte lilla läskflaskan heller, det var ju billigare att köpa 1,5 liter cola än 0,5 liter tydligen!

Diskussionen var om idrott i skolan, jag kanske hade 10 ungdomar runt mig, varav EN hade ombyte med sig till dagens idrottslektion, de andra hade ”Typ inte varit med på hela förra terminen” och ”Det är ju äckligt att bli svettig, måste man ju fixa sig IGEN och det hinner man ju INTE om man ska vara med på engelskan”!
Hallå, vart är Vi på väg? Jag själv var inte ett fan av idrott, gjorde ALLT för att slippa, panik och ångest var idrottslektionerna för mig men idag då pedagogik och fler unga lärare borde det finnas idéer till mer individanpassade lektioner!

För våra barn och unga MÅSTE börja bli aktiva! Det är en skrämmande syn och framtid! Vi går inte mot en bättre folkhälsa!

Det snackas om hälsohets i samhället men hur FAN kan då ohälsan, både fysiskt och psykiskt öka så drastiskt?

Löpsedlarna gör inte saken bättre, idag var det ännu en.

Jag har låtit bli att fota en del sedan jag kom hem från Jamaica men idag kunde jag inte låta bli. Biggest Loser började ju igår, detta löp idag och på Expressen’s hemsida kunde man läsa hela artikeln. http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/vilka-dieter-ar-egentligen-bast/?sida=1

På samma sida fann jag denna text; http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/supermaten-som-gor-dig-frisk/ och fantastiska lista på vad vi ska äta för en bättre hälsa. Listan säger jag ingenting om. Den borde alla ha som handlingslista. Vad var nytt liksom? Men den tål att upprepas men lockar den svensken? Inga snabba resultat lovas utan ”bara” ett friskare liv, bättre hälsa helt enkelt.

Man kan ju nästan tro att det är jag som skickat in en handlingslista. Om man ser på vad vi fick med oss hem från dagens veckohandling.

Fick lite problem att få plats med allt i fruktskålen, men med frukt hemma blir ju aldrig matlagningen tråkig.

Tyvärr så ser ju inte alla det så, laga mat som passion och ett sätt till att få en sund och frisk hälsa.

Det som säljer är ju sådant som lovar guld och gröna skogar. Som ”Svart vatten till exempel. Hittade det idag då jag var o handlade. 0.5 liter för 25:-. Och jag tycker att det är dyrt o handla ”vanligt” flaskvatten. Känns verkligen som ett sätt att lura folk. Så mycket bullshit.

Rena kroppen? Ja, dricker man det istället för läsk så visst, men ersätta det vanliga kranvattnet med det där, snacka om att kasta pengarna i avloppet!!!

Ta tag i problemet på riktigt, SKIT i alla löpsedlar och reklam! Öppna din kyl och skafferi, vad finner Du? Vet Du vad maten du stoppar i dig gör med kroppen, den påverkar ju faktiskt både din fysiska och psykiska hälsa! Köper Du svart vatten och gröna piller för att rena kroppen från det du lägger på tallriken kanske det är dags att tänka om, och lägga dom pengarna på riktigt bra mat som gör gott för kropp och själ istället!!!

Min filosofi är ju att en måltid ska vara lockande från planering till sista tugga, och göra gott för både kropp och själ! Få en att må bra inifrån och ut!

Dagens lunch var en sådan;

Och middagen kommer bli det samma;


Apelsin och ingefärsdressade grönsaker (morot, gulbeta och broccoli). Svamp och löksallad. Som serveras med en sojagravad lax som halstras samt ryggbiff (svensk o ekologisk såklart).

Morgondagens middag med, hoppas jag på;

Vitlökspicklade betor, tomatmarinerade champinjoner/paprika som kommer serveras med en citronmarinerad svartkål och stekt torsk/kyckling

Jag blir rädd, faktiskt, på den där ständiga jakten på en mindre midja och en bättre hälsa. Någonting glöms bort på vägen, hur man egentligen MÅR! Inuti!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: