Vikten av Hälsan

Telefonen ringde rätt så tidigt denna fredag, men eftersom det var min syster så visste hon mycket väl att lillasyster var vaken och att kaffet hade runnit ned i strupen.

Och det spred sig ett stolt leende över mina läppar, hon skulle åka till saluhallen där vi brukar handla och beställa kött inför vintern, för det var ju faktiskt INTE dyrt för allt man fick.

Ni mån tro att det värmde gott.

Jag har sått frön som har grott, mina föräldrar sitter ofta och säger ”ALDRIG mer importerat kött” ”ALDRIG mer fisk ifrån butikens frysdisk” eller så kommer det någon kommentar om ”Herregud vilka långa innehållsförteckningar det finns”.

Och nu, idag ringde min ena syster, och under hela förmiddagen så hölls konversation via sms, och när hon väl kommer hem, så kommer denna bild upp på Facebook;

Jag ska nu tillägga, att många påstår och ifrågasätter min och Puttes syn på mat, och säger ”Ja ni kan ju köpa sådant för Ni är ju BARA två”, min syster har 4 barn i tonåren i hushållet, så de är nästan 6 vuxna och inser vikten av att köpa säkert kött! Och som hennes man skrev Jag har slutat o rökt så jag köpte kött istället så gagnar det hela familjen”

Tycker detta är så viktigt, speciellt i dagens samhälle och dessa dagar då de undersökt ännu mer av det danska importköttet och hittat den multiresistenta bakterien MRSA i alldeles för många förpackningar. http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article19856278.ab

Visserligen dör MRSA vid tillagning men att smittat kött ens ska behöva komma in i landet är skrämmande. Att djuren i dessa länder ens blir sjuka, så med antibiotika de får i sitt foder. Som sedan hamnar i kroppen hos de människor som äter köttet. Men det är ju det som händer, antibiotikaresistens! Äter ”Utifall att”. Tänk om Du en dag blir sjuk, och MÅSTE ha antibiotika för att bli frisk, så har du fått i dig för mycket redan så kroppen inte tar emot medicinen du så mycket väl behöver p.g.a. överkonsumtion av importerat kött!

Allt handlar om val. Vi gör massor av val, dagligen.

Blåa strumpor, eller gråa. Stickad tröja eller skjorta. Kaffe eller the. Val som har mindre betydelse. Sen är de, de större valen som påverkar mer än vad man tror.

Bilen, Bussen, Cykeln eller Promenad!

Soffan eller Gymmet

Det man lägger i kundkorgen, på tallriken som sedan hamnar i munnen och i kroppen!

Jag och Putte har gjort vårt val, sen att det sticker folk så otroligt i ögonen, det är deras val att lägga energi på det. Visst gör det ont men vi kan inte nå alla men hos dem vi sått frön och ser dem gro, får oss att inse att vi är på rätt väg!

Vi inspirerar folk med våra egna val, får andra att våga se utanför deras trygghetszon och en liten vilja att prova och att vilja förändra!
Frön som sås, måste vattnas för att gro, och bli till små plantor som vårdas som sedan växer sig till stora stabila träd!

Vi vet att de val vi gör idag, påverkar oss långt framöver!
Den mat vi handlar, påverkar miljön idag, imorgon och om 100 år!

Som min kloka systerson sa i tisdags då han läste om att lejonen är på väg att dö ut
”Om inte vi människor bodde i hus och hade bilar skulle djuren må mycket bättre”

Så, tänk på det, De val Du gör i butiken, påverkar mer än din plånbok idag!

Vad väljer Du?


Utan att försöka NÅGOT i livet, har vi valt hälsan framför allt!
Maten vi äter ÄR god, på RIKTIGT!
Vad folk än säger och påstår!

Ja, jag har blivit och är en matnörd, med hälsotänk!

Vi lider inte av det val Vi gjort och de val vi gör!

Maten vi lägger på tallriken är en upplevelse för hela kroppen!
Som detta som förvandlades till;

Foto: Vad blir det här för lunch tror ni?
Dagens lunch

Kålpudding med lax och smaker från Asien. Ett hett grönsaksfräs samt lite lättkokt broccoli blev tillbehör. Färggrannt så det sprakade om det.
Foto: Och dagens lunch blir; Kålpudding med lax och smaker från Asien. Ett hett grönsaksfräs samt lite lättkokt broccoli blir tillbehör. Färggrannt så det sprakar om det.

Strimlad vitkål som frästes med soja och mango chutney
Rödkål som frästes med grön curry och sedan vändes ett skivat äpple ned
Tärnad lax som frästes med grönsaksbuljong, vitt vin och gul lök, som sedan fick svalna och blandades med ett ägg.
Vitkålen lades i botten, sedan laxblandningen och på toppen rödkålen. Vispade upp ett ägg med lite salt och hällde över det hela.
In i ugnen på 200 grader i ca.35-40 min!

Foto: Resultatet av dagens lunch blev kanon. Recept kommer på bloggen under dagen eller helgen. Kålpudding med lax!

Och istället för svenskarnas fredagsfavorit väljer vi fisk även till middag;
Foto: Innan ni hinner åka och handla till den typiska fredagsmiddagen, svenskens taco. Så kanske vår planerade o förberedda middag inspirera; Halstrad långa, Råstekta rotfrukter, senapsslungad savojkål o äppel"chutney".
Halstrad långa, Råstekta rotfrukter, senapsslungad savojkål o äppel”chutney”.
Och världens snabbaste och godaste efterrätt
Foto: Bjuder här på världens snabbaste efterrätt; Vaniljstekt ananas toppad med kesella o granatäpple. Mellanmål eller efterrätt välj själva. Underbart gott! Med vaniljpulver hemma kan man smaksätta det mesta på enkelt sätt.
Vaniljstekt ananas toppad med kesella o granatäpple

Som sagt,

Vi har gjort vårt val, att börja må bra, inifrån och ut!

Egentligen är det är inte siffrorna på vågen som är hälsa!

Allt handlar om att Vi ALLA ska Må Bra inifrån livet ut!
Men självklart så påverkar vikten Din fysiska och psykiska hälsa men även där handlar det om VAL och prioriteringar i livet!

Det är vårt val, och våra prioriteringar men kan det inspirera andra blir vi bara glada, för det är ju det vi vill i våra liv.
Inspirera andra att förstå Vikten Av Hälsan!

http://instagram.com/frokenloo

Att Må bra inuti är något man alltid får jobba med, dagligen möter man hinder men ju fler hinder man bestiger desto starkare blir man.
Och ju starkare man är, desto mer tro på sig själv och sina tankar får man, och man kan stå stadigt på jorden tillslut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: