Vikten av Hälsan

Fira far med kärleksgott

Så var det November och på Söndag är det dags att fira alla älskade pappor runt om i landet. Jag jobbar denna helg så jag kan inte umgås med min men han är alltid i mitt hjärta.

Men butikerna ser ju åter sin chans till att det ska handlas en massa extra till denna helg, det räcker ju inte med att Haloween just varit och att butikerna är fyllda med allt snask inför julen, nej nej, självklart ska det frossas lite extra på söndag för att fira Världens Bästa Pappa!

Varje litet tillfälle till att fira och unna sig det SÖTA, och butikerna ser ju som sagt sin chans att locka till köp;

Fast, om man älskar sin pappa borde man kanske fira med gott som gör gott i kroppen också? Farsdag är ju en söndag, det heter inte söndagsgodis. Så då kanske denna tårta kan passa istället som jag gjorde imorse;

Tårta alá Fröken Loo helt enkelt;

Botten 1;

0,5 dl hackad mandel
2 bananer
1 Ägg
1 knivsudd vaniljpulver
Mixa bananerna med ägget, vänd ned mandeln och vaniljpulvret
Bre ut smeten i två rundlar på ett bakplåtspapper

Botten 2;
0,5 Dl osötad torkad frukt
2 Dl Valfria nötter/frön
1 Ägg
1 Msk Raw cacopulver

Blötlägg frukten och nötterna i minst en timme, häll av nästan allt vatten, spar ca. 1,5 msk.
Mixa tillsammans med cacaon till en deg, knäck i ägget och blanda runt.

Bre ut smeten i två rundlar på ett annat bakplåtspapper

Sätt ugnen på 200 grader.
Jag gräddade båda sorters bottnar i ca 12-15 minuter.

Låt sedan bottnarna svalna.

Min tårta är fylld med två sorters kesellafyllning;

Fyllning 1;
250 g Kesella
1 Dl Hälsingehallon1 udd vaniljpulver

Fyllning 2;
250 g Kesella
Skal från en ekologisk apelsin
1/2 pressad lime
1 Mixad clementin
1 udd vaniljpulver

Blev kvar av fyllning två, så då blev det ett tunt lager ovanpå, och garnerade med lite hallon som vart kvar i burken.

Detta är en tårta sprängfylld med nyttigheter som man kan äta som ett bra mellanmål!

En kärleksförklaring till kroppen!

(Tar ni hallon ifrån frysdisken till tårtan så koka dem först och låt dem svalna. P.g.a. smittorisk av avloppsbakterier)
Nej nu är det dags att sätta stekpannan på spisen och in med laxen i ugnen, för denna färgbomb till lunch förberedde jag under tiden tårtbottnarna var i ugnen;

Ser det ut som om jag fick med hela färgpaletten den är dessutom säsongsanpassad då det blir;
Kål o rotfruktswook, lax under äppeltäcke samt en ärtpure.
För vi äter ju med alla sinnen, även med ögonen! Ska bli spännande och se om tallriken blir lika läcker som hon tror.
Hur färgglad var/kommer Er lunch att bli?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: