Vikten av Hälsan

Vad är problemet?

Vore det inte lättast och bäst för alla parter att regeringen sätter stopp för ALL import av ALLT kött!

Kycklingar som doppas i klorbad, dansk kött som är smittat av MRSA, salmonella ifrån Irland, plågsamma kycklinguppfödningar i Thailand, vidriga förhållanden för djur i Polen, antibiotikautblandat djurfoder!

Vore det inte skäl nog att stoppa införseln av köttet? Och samtidigt underlätta för våra egna bönder? ICA, Coop och Axfood vill inte stoppa sin försäljning av det danska fläskköttet, för att det inte är hälsofarligt att äta, när det är tillagat ja, men rått är det en fara att hantera!

http://www.svtplay.se/klipp/2348966/sa-hanterar-du-mrsa-smittat-kott
http://www.svtplay.se/klipp/2348986/snart-vart-storsta-halsoproblem

Är det värt att få in MRSA i Sverige för att Vi ska kunna handla billig mat?

Sjuka människor kostar SJUKT mycket pengar, så jag ser inte vart problemet ligger.

Vore det inte lättast att Våra bönder fick det stöd dom behöver och sedan stoppa importen, stoppas importen så har inte människorna något val, då äter alla svenskt kött, och bönderna kan nyanställa och kanske satsa på även odling. Det gynnar hela samhället, hälsa och miljö!

Ska Fröken Loo behöva åka till Stockholm och slå näven i bordet?

Och under tiden, kan jag ju försöka inspirera Er att äta mer vegetariskt, jag fortsätter på mitt gröna tema och idag blev det en proteinbomb;
Kikärtsfyllda tomater med vitlöksdressade grönsaker;

Bjuder på receptet här;

1,5 dl kokta kikärtor
En liten bit purjolök
Tomatinnehållet
En äggvita
En liten bit färsk ingefära

En tomat

Paprika
Svamp
Sugersnaps
Squash
Purjolök
Broccoli
Olivolja
2 klyftor Vitlök

Sätt ugnen på 200 grader

Dela tomaten och gröp ur den, spar innehållet.

Mixa kikärtorna grovt, strimla purjon och skär tomatinnehållet i bitar, och vänd ned i kikärtorna. Knäck ett ägg och dela gulan från vitan, tillsätt vitan i kikärtssmeten. Riv i färsk ingefära, efter din smak.

Fyll tomaten med kikärtssmeten. Blir det smet över, gör biffar/bullar och frys in.

Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i en ugnsform. Riv vitlöken och blanda med olivolja.
Ringla över grönsakerna. Ställ tomaterna ovanpå och sätt in i ugnen ca. 20-30 minuter. Tills det blivit färg på bönfyllningen.

Självklart kan Ni ta de grönsaker Ni har, och de bönor ni har hemma, och smaksätta smeten med det ni tycker om.

Och ni kan ju fylla tomaterna med köttfärs, mixad lax, hackad skinka blandad med ost och ägg, kycklingfärs.

Och även Puttes middag blev en riktigt proteinboost;
Keso och skinklåda

Sätt ugnen på 200 grader

Broccoli
Squash
Lök
Tomat
Svamp

Strimlad skinka (SVENSK såklart)

2,5 Dl keso
3 Ägg
Örter
Paprikapulver

Skär grönsakerna i rejäla bitar
Strimla skinkan och blanda allt i en form
Strö över paprikapulver

Vispa samman äggen med keson och örterna
Slå smeten över grönsakerna/skinkan

Ställ in i ugnen ca.40 minuter

Självklart kan Du ta de grönsaker du har hemma och denna låda går minst lika bra att göra med rökt/gravad lax.

En perfekt resträddare, man tager vad man haver ungefär!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: