Vikten av Hälsan

Industrins marionettdockor!

Så länge industrin tjänar pengar struntar de helt i om människorna på blir sjuka på köpet!

Fick ett program delat till mig sent igår kväll, som fick mig att vara vaken LITE för länge men det var det värt!

http://urplay.se/Produkter/177342-Maten-som-gor-dig-fet-Supersized-PR

Två minuter in i programmet visar de hur en Amerikan kan börja sin dag, med att köpa frukost ute, och en variant kallas ”Kid´s Breakfast” men det är inte det man tror… utan hela frukosten VÄGER 4,5 KG!! Som ett barn, därav namnet. Och vad Du får om Du beställer detta, jo nämligen;

Baked beans, Ost och potatisomelett på 8 ägg, 12 baconskivor, 12 korvar ( typ frukostkorv), friterade potatisklyftor, svamp, potatisplättar, blodkorv,stekt bröd, rostat bröd och där till bröd med smör.

 

Såhär fortsätter det, hur industrin hela tiden kommer med nya lockelser, som människan luras att köpa, till ett VÄLDIGT dyrt pris.

Efter nästan 24 minuter in i programmet tar de upp läsken. En skrämmande syn. 800kcal i en pappmugg läsk! 1,9 liter!!!

Och det köper människorna som mellanmål tillsammans med en påse chips!

Det är tydligen en engelsman som gör dokumentären, och han säger någon gång att ”Är Vi också på väg åt detta håll?!”,

och då är ju England inte så kända för sina bra vanor.

Finns fler avsnitt i serien;

http://urplay.se/Produkter/177341-Maten-som-gor-dig-fet-Sockerfallan

Jag såg bara en liten del av det avsnittet, får se när jag ser klart, det är som en skräckfilm. Såg hur industrin tagit fram det billiga sötningsmedlet, glukossirap (även kallad majssirap), som även det, liksom socker är ett riktigt farligt sötningsmedel, men det farliga med light-produkter är ju att folk tror att de är nyttigare, men sött som sött, sött triggar suget och man äter mer.

Något som Expressen tar upp i sin nätupplaga idag; http://www.expressen.se/halsoliv/vikt/darfor-blir-du-tjock-av-din-light-lask/

Fast jag förstår verkligen INTE varför läsk ens säljs. Läskdrickarna utsätter sig själv för en ENORM stor risk, läsken tillför INGENTING till kroppen mer än att skapa ett begär efter MER, och det i sin tur gör kroppen sjuk.

Och det i sin tur, kostar inte bara läskdrickaren pengar själv, utan även samhället!

 

Det kanske ser billigt ut, massor av läsk att stilla suget med, industrin tjänar massor av pengar på att söta och kolsyra vatten för att sedan smaksätta och färga det på olika sätt som gör människan sjuk!

Men PENGARNA rullar ju in i företagen, och för att lura oss, så förändrar de namnen på sötningsmedlen och Du tror att Du gör ett nyttigare val, genom att köpa den ”nyttiga” läsken

Som inte är ett dugg bättre för hälsan!

Ja, det var verkligen skrämmande dokumentärer, jag ska försöka ta mig igenom avsnitt två, även om jag mår så fasansfullt illa av det. Mår illa över hur människorna INTE tar hand om sina kroppar, hur ingen agerar mot industrin, de stora drakarna, något måste göras. Barnen drabbas ju så enormt mycket av detta, och det är ju det som gör mest ont. Alla dessa barn, (familjer) hur de verkligen kidnappas av snabbmatsindustrin. De är som marionettdockor!

Många av dessa människor säger att det är så dyrt att handla bättre mat men det är just det som det INTE är, det är ju den näringsfattiga maten som är dyr i längden. Den maten som ger industrin en massa pengar men kostar samhället desto mer, genom en sjuk befolkning.

Men visst handlar man råvaror, som man inte använder, åker de i soporna, då blir det dyrt, och det kastas sådana ENORMA mängder mat i detta land; http://www.expressen.se/halsoliv/224-000-ton-mat-slangs-i-avloppet-varje-ar/

Det är något jag verkligen inte kan göra utan här används lukt och smaksinne samt ser till att maten förvaras rätt.
Dagens middag är helt gjord av rester från tisdagens lunch

Där det blev en hel del härliga grönsaker kvar tillsammans med en del fisksoppa.

Foto: Det slängs mängder med fullt ätbar mat i dagens Sverige. Det är något vi verkligen inte gör utan vi använder oss av lukt och smaksinne samt ser till att maten förvaras rätt. Dagens middag är helt gjord av rester från tisdagens lunch med mycket härliga grönsaker och Katrine värmer soppan men Patrik anser dock att fisksoppa inte är riktig mat så han får en torsk gratäng med bas från soppan. Det går fint att trolla med rester med. Så sluta kasta dina pengar i soppåsen!Så jag värmer soppan men Putte anser ju att soppa inte är riktig mat så han får en torskgratäng med bas från soppan.
Det går fint att trolla med rester med.

Fick tillochmed ihop en varsin salladstallrik tills imorgon lunch,
Foto

som bara behöver kompletteras med lite god fisk, kanske något kokt ägg och jag kommer såklart lägga till en avokado

 

 

Hur är det med dig

Om Inte, bli det och sluta kasta dina pengar i soppåsen!

 

Jag hjälper Er gärna med att både bända Er loss ur snabbmatsjättarnas klor och att bli matsmart i vardagen och sluta mata sopmonstret!

Stora vinster för både hälsan och plånbok på båda fronter!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: