Vikten av Hälsan

Något i farten

Så var det vardag för många igen, första dagen efter semestern (vi har ju vår semester kvar, 22 december bär det av till vårt älskade Jamaica igen) och nog märktes det efter vägen till och från huvudstaden igår. Massor av trafik.

Jag bloggade ju lite snabbt innan vi for iväg, med lunchen packad till en härlig picknick men det syntes ju då vi for söderut att det var ju inte många som gjort som oss. Parkeringarna till haken var lika fulla som körfälten.

Vi stannade till i Uppsala för att handla lite vatten och där vid Statoil efter E4´an så fanns det;

MAX, McDonalds, Pizzahut, Subway, ChopChop (tydligen något asiatiskt snabbhak) och då Statoil då som också säljer en hel del snabbmat.

Vi såg ju hur fullt det var bland dessa ställen, hur folk satt i/utanför bilarna och åt, och när vi stod i kö på macken så kollade vi in priserna på menytavlorna och vad det var. Det är ju skrämmande, vilka priser för den s.k maten. En familj på fyra personer blir ju ruinerade av att köpa sig en lunch för alla. Och vad får man egentligen?

Kanske vill pappan ha

Sonen

Mamman

Och dottern

Det enda jag ser, förutom en massa transfetter och skräp
Är att den familjen kastar pengarna i sjön och köper sig en genväg till en hotande ohälsa

För vad händer i kroppen då man äter sådan här ”mat” i farten?
Hittade detta klipp på nätet
http://nosugaradded.se/vad-hander-med-mc-donalds-cheeseburgare-i-din-mage-egentligen/

Kanske något som varje förälder borde se innan de ger ungarna en cheeseburgare som ”mellanmål” då ungen gnäller i bilen

Tänk om dessa människor har lite framförhållning, och hur mysigt är det inte att kunna plocka fram en härlig picknick då man är på väg någonstans. Vill alla i familjen ha olika saker, kan ju var och en plocka ihop sin egen låda hemma i så fall, att hela familjen redan där är delaktig i måltiden. För det är väl INGEN nyhet att man blir hungrig och vill ha något i magen även om man ”bara” sitter i en bil?! Och är man förberedd med både lunch och små mellanmål behöver man ju inte falla för de dyra och onödiga lockelserna som finns efter vägarna.

Visst finns det även en och annan vägkrog som har bra alternativ men det är de stora drakarna som syns mest. Men även de bra vägkrogarna har överpriser på vad man egentligen får på tallriken. Och vem säger att just man passerar ett matställe då magen börjar kurra, utan det kan vara MÅNGA mil kvar tills nästa ställe. Både farligt för bilföraren och skapar onödiga konflikter bland resten av de i bilen.

Jag är själv uppväxt med att man stannar efter vägen och äter, en paus ifrån bilåkandet, ut i luften och sträcka på benen. Det var ju en del av höjdpunkten av själva bilsemestern.

Att leta efter en mysig rastplats och få plocka upp allt som mamma plockat ihop. Och än idag älskar jag då vi ska åka långt, så jag får fixa ihop något gott som man liksom längtar efter att få plocka upp.

Ja, som ni sett i sommar så har vi varit på picknickar i vårt närområde, ett sätt att få känna oss lediga och bara få vara med varandra. Inte se alla måsten och bara få vara i lugn och ro för en stund.

Och igår var ju inget undantag, med att vi packade väskan med våra lådor

Foto: Idag blir det en tur till huvudstaden och för att inte behöva falla i vägkrogarnas dyra fällor packas lunchen ihop till en picknick. Sverige har fina rastplatser utnyttja dem och koppla av. En vägkrogs miljö är ofta stimmig och matens kvalité förhållande till priset är ofta inte värt det. Brukar ni ha picknickväskan packad då ni beger er ut efter Sveriges vägar eller stannar ni då det är panik hunger på första bästa hak/mack för att få något i magen?

Och vi hade ju tänkt att vi skulle stanna vid någon rastplats men eftersom vi åkte i tid, innan Putte skulle göra sin BOD-POD mätning (som han gjorde grymt resultat på) så kunde vi i lugn och ro leta oss till ett lugnare och mysigare ställe, långt ifrån E4´ans biltrafik och avgaser

Hamnade i Drottningholms Slottspark

Bra mycket finare än utsikt över en trafikerad väg!
Eller att sitta på någon parkering med någon hämt”mat”´s påse i knäet bara för att få något i magen i farten!


Kändes ju tryggt att veta att då satt där i bilen att när vi väl kom hem vara det bara att tända grillen

Foto: Åh efter en hel dag ute på vift är det ju så skönt att öppna kylen och se att middagen är förberedd. Bara tända grillen och lägga dit ett foliepaket med senap och dillkryddad torsk på spenat och squashbädd. Sen fortsätter vi mumsa på bondens härliga grönsaker

Och lägga dit ett foliepaket med senap och dillkryddad torsk på spenat och squashbädd. Sen fortsatte vi att mumsa på bondens härliga grönsaker.

De grönsakerna räckte även till min middag idag, som blev en riktig klimatsmart tallrik
Köttfri och resträddare med lokala grödor
Foto: Idag är det klimatsmart mat. Köttfri måndag och på Katrine's middagstallrik samsas tofu och läckra grönsaksrester från Bondens Marknad. Mer miljövänligt kan det ju inte bli.
Tofusallad

Har dessutom en del grönsaker kvar som jag kommer använda på torsdag till lunchen då jag och Putte får äta tillsammans

Får se vad jag hittar med dem, bli rökt laxfylld Rödtunga i alla fall
(De räckte länge de där grönsakerna som fick följa med hem i kassen)

Tog reda på alla ”vanliga” grönsaker som låg i kylen då jag kom hem från jobbet idag, så att de inte skrumpnar allt för mycket,

Det är ju rätt skönt att ha lite goda sallader i kylen. Blir bra då Putte kommer hem på onsdag kväll och vi ska ha middag. Bara plocka ihop lite gott och grönt, halstra en bit fisk och vips är ju middagen klar och vi får mer tid tillsammans!

Sen insåg jag att Willys pris på blomkål

Fått mig att handla en hel del av den grönsaken

 

Men det gör inget för hur gott är det inte med, rostad blomkål, picklad blomkål, riven blomkål, wookad blomkål, rå blomkål, kokt blomkål?

Nej, är Vi i farten, vilket vi oftast är på olika sätt så vill vi veta vad som hamnar i våra kroppar!
Det vinner man mycket på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: