Vikten av Hälsan

En fet tsunami drar in

över världen, ja de orden kan man läsa på dagens debatt sida i Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/debatt/article19302340.ab

Och nog har han rätt den där professorn, det är en stor ohälsa där ute som kostar ENORMA pengar och vad gör våra politiker åt det? Befolkningen själva är ju inte i sina sinnes fulla bruk tydligen och se vad de gör med sina liv, så då måste ju någon annan ta besluten åt dem så att de underlättar i deras vardag. Eller hur?!

För maten som äts idag är ju inte riktigt rätt för hur människorna lever, ”vanlig mat” som Kostdoktorn tar upp i detta inlägg; http://www.kostdoktorn.se/vad-ar-fel-pa-vanlig-mat-lagom-mangd är just, som han skriver, kanske lite för innehållsrik på snabba kolhydrater, fel fetter och även minimalt med protein, och sen blir det en ond cirkel då man som sagt inte blir mätt och nöjd av maten.

Ska vi få stopp på ohälsan, måste ju något göras, och en sak som gör stor skillnad för hur man mår är ju att se upp med vad man stoppar i munnen!

Och det behöver ju inte vara tråkigt och krångligt att få till en lite sundare livsstil, som många tror, dessutom MÅSTE myten om att nyttig mat är tråkig och äcklig mat!

Som de faktiskt tar upp i ett klipp från dagens Nyhetsmorgon

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/josefine-j%C3%A4ger-tillagar-matig-sallad-2846673

Ja, både jag och Josefin Jäger (tjejen som lagar maten) har ju lite samma tänk, förbered, se till att ha bra basgrönsaker hemma, och färdigt i kylen så går det snabbt att få till en härlig måltid.

Såhär lockande och inspirerande såg mitt ”gröna” förråd ut

Mycket svenska godsaker
Hittade även svensk nätmelon!

Innan jag satte i gång med kvällens pyssel

inför morgondagens picknick

För nog smakar allt så mycket bättre ute i vår vackra natur, då man äter i lugn och ro, fri från stress!

Fick ju ihop en del som nog kan bli en varsin läcker låda

Min kommer även innehålla tomat-tofu och Putte får nog kycklingbiffar som är kvar sedan helgen!

Och visst ser det härligt ut med alla färger, som sedan blir underbara smaker, ger ifrån sig dofter, varierande konsistenser.
För med mycket grönt hemma, blir matlagningen aldrig tråkig och enformig.
Det gäller ju bara att VÅGA!
(som jag så ofta skriver)

Och här vågas det ofta nu för tiden men det fanns en tid då det var enformigt och då var det TRÅKIGT med mat, pommes pulverbea och någon köttbit. Stuvade makaroner och ketchup.

MAX-Mål, kebabtallrikar, och gud vet vad. Taco med ost, köttfärs, majs, salsa och gurka.

Nej då är dagens middag betydligt MER lockande och smakrik, och involverar ALLA kroppens sinnen

Det sista av den gröna buffén äts upp ikväll.

Foto: Det spelar ingen roll om man kommer hem från jobbet eller en dag på stranden så känns det tryggt att veta att det finns härliga skålar i kylen så en läcker salladstallrik snabbt kan plockas ihop samtidigt som grillglöden blir perfekt. Dessa läckra tillbehör har Katrine fått ihop idag eftersom en arbetshelg väntar ska middagen vara lätt att få fram.

Putte gillar verkligen konceptet och har ikväll fått en pestomarinerad kyckling på tallriken.

Jag förvandlar rester av vitkålssallad och lätt kokta grönsaker till en tofuwook med en het bönsalsa.

 

Så vi VET att det går att göra en förändring i sitt liv, till det bättre, nu säger jag INTE att ALLA ska leva som oss MEN med en sundare matvanor så kan den hotande ohälsan bli lite bättre!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: