Vikten av Hälsan

Bluff och båg

Kommer Ni ihåg den där Super-Broccolin som det skrevs om i våras, som skulle lösa världens alla hälsoproblem.

Helt onödig tyckte jag då, en helt vanlig broccoli med dess innehåll duger lika bra, och har inte en lika bitter baksida som denna ”Super”variant.

http://vartnyasverige.wordpress.com/2014/07/17/monsanto-nu-hos-din-ica-handlare/

Ni har all rätt att veta hur den blivit så där super-effektiv, men till vilket pris egentligen? Nej, lägg inte dyra pengar på denna, spar några kronor och lite på din hälsa och köp vanlig broccoli istället, eller än hellre lägger Du samma pengar (som supervarianten) och köper en ekologisk broccoli. Nu börjar ju Bondens Marknad dyka upp i var och varannan stad, och får du tag på broccoli där, KÖP!

Jag är alltid kritisk då det kommer nya produkter, vill veta innehållet, läser innehållsförteckningar och vissa saker hamnar ALDRIG i vår kundkorg, är det något som vi verkligen ratar är produkter med tillsatt fruktos, (och glukossirap). Men tillsatt fruktos, ALDRIG att jag skulle lägga det i korgen. Naturligt från frukt och bär, mer än gärna men har en industri varit där och pillat och mixtrat i det, så går det helt bort.

Fruktos = Fettlever precis det som alkohol gör med levern!
Och fruktos är ett sötningsmedel som hamnar både här och där.
Sockerfritt, ja där kan det verkligen finnas fruktos. Eller så finns det både fruktos OCH socker i samma produkt. Där har du både sockrets och fruktosens farliga inverkan på kroppen.

Det gäller att se upp där ute bland butikens hyllor, vara lite kritisk och fundera på vad som egentligen står där, och om du kan hitta likvärdiga produkter med bättre innehåll.

Se bara på detta

http://www.kostdoktorn.se/fullkornsbluffen-bara-fortsatter

Du tror att Du är nyttig som äter ”fullkornspasta” eller köper ”fullkornsbröd” men vad är det egentligen som finns i förpackningen? Mest vetemjöl, och i bröd en hel del tillsatser. Dessutom som Andreas skriver, det mesta av mjölet i den mat  som säljs där ute är så pass finfördelat att det inte ger den långsamma blodsockerhöjningen som ”riktiga” fullkornsvaror gör, som hela korn.

 

Så som sagt, Bluff och Båg är alldeles för vanligt där ute i butiken!

Men sen tror jag att många verkligen skulle må lite bättre om de drog ned på konsumtionen av dessa produkter, det är mackor hit, det är pasta där, bulgur dit, couscous här och sen toppar man det hela med mer mackor och lite kakor.

Både leder, hud och mage kan påverkas av ett högt intag av glutenrik kost.

Och det är ju faktiskt inte så krångligt att hitta naturligt glutenfria produkter där ute heller, och det är ju inte farligt att prova några veckor och se hur din kropp reagerar.

Jag har ju varit utan gluten i drygt ett år nu, även jag fortfarande saknar mina surdegsmackor ibland, skulle det INTE vara värt det, att äta en macka, för så som mina leder svällde av att äta grynbaserad müsli och surdegsbröd var inte roligt, dessutom bråkade magen ÄNNU mer då vid stressiga perioder än vad den gör nu. Så det är ett beslut jag inte ångrar att jag tog, att prova att utesluta gluten. Nu är det bara väderomslag som får mina fingrar att spöka, visserligen har jag inga uttalade ledproblem, jag håller dem i schack genom att som sagt utesluta gluten och kött. Då även kött är något som påverkar lederna.

 

Kanske kan Du prova att äta mindre kött och utesluta gluten, tänk om det för något gott med sig?
Åtminstone får du nya idéer i köket, och kanske en piggare kropp!

Och glutenfri och vegetarisk mat behöver inte vara krångligt och ta lång tid.
Detta lagade jag denna dag

Färgglad wook smaksatt med en het chutney, som serveras med stekt tofu samt en härlig sallad med picklade bondbönor och lite len avokado.


Tofu är perfekt snabbmat, stekt, wookad, grillad, i grytor, kall marinerad i sallad.
Men har man lite framförhållning är ju bönor det billigaste alternativet i det vegetariska köket


Och de är ju så användbart det med, biffar, grytor, bullar, i sallader, mixat till ett gott pålägg.

Tänk om det är så ”enkelt” att det är något din kost som påverkar ditt mående!

 

Vill Du prova men är osäker på hur du hanterar de nya råvarorna i köket?

Lugn!

Fröken Loo hjälper dig!

http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: