Vikten av Hälsan

Ja, så kan man sammanfatta min helg, en blandning av sött och salt.

Har verkligen varit ute och njutit av Sveriges vackra natur och det svenska sommarvädret.
Som verkligen har visat sig från både sin bästa och värsta sida.

Blev ju ombedd av Putte att fixa picknick-luncher, så skulle vi njuta av god mat och fin utsikt.

Så gårdagens lunch fick packas ned i kylväska.
Och det blev ju rester från fredagens lunchbjudning som hamnade i de läckra lådorna.

Väl i bilen började vi rulla norrut, och vi hamnade först vid den vackra ”Sör-Dellen” i Hälsingeskogen

Där det blev ett litet kaffestopp hos Putte´s förra chef
Sen bar det av mot att leta lunchplats

Och utsikten jag fick då jag njöt av maten kan man ju inte klaga på
Den vackra ”Norr-Dellen”

Väl då vi satt där så sa Putte att vi kunde ju lika gärna åka till den vackraste pärlan av dom alla då vi ändå var i ”krokarna”

Så väl i bilen igen tog han mig ”hem” till ”mitt” hav, där jag är uppvuxen, Stocka.

För det skulle ju kännas väldigt konstigt att lämna Hälsingland bakom oss utan att få njuta av denna rogivande plats och dessutom åka och säga hej till mina föräldrar. Tog en liten promenad då vi kom upp.
Jag ville så gärna känna doften, av hav, och nyrökt fisk. Den slog emot mig då jag kom ned till vattnet, jag skulle bara kunna sitta där på stenarna och bara vara. Njuta.

Passade på att besöka ”min” fiskargubbe på min promenad, och räddade middagen på samma gång.


100:- för all denna fisk, eller godis som jag och Putte kallar det.
Pepparlax, rökt lax och rökt sik.
Det blev ju perfekt tillbehör till de salladstallrikar som fanns hemma

Och som tur var, blev det ju en del fisk kvar, till dagens picknick.

Som jag fick packa ihop efter en del tvekande med tanke på vädret men vi satte oss i bilen och sedan styrde vi kosan söderut, och fick denna vackra lunchutsikt.


Hamnade på klipporna i Öregrund

Och nog smakade fisken extra gott


Samtidigt som man kände havsbrisen i håret, kände doften av tång och hav.

Ja, så nog har vår helg haft en blandning av salta havsstänk och söta droppar från Dellensjöarna. Välmående för kropp och själ helt enkelt!

Nu är söndag kvällen här och det är dags att rädda de sista resterna från fredagens lunchbjudning
Den grillade havskatten värms i folie på grillen tillsammans med tomat o squashröran. Detta serveras med läckra smakrika grönsaker

Och då jag stod där och förberedde dagens middag slog det mig, att sedan i torsdags har sex av sju måltider bestått av fisk. Har Ni lyckats ätit någon fisk denna helg?

 

Något jag hoppas att Ni inte har hunnit med att köpt denna helg är

Det nya ”mellanmålet” som är perfekt att ta till då man är på språng!

Såg reklamen för denna i fredags så lära ju bara kolla upp dem, och hittade dessa bland butikens små portions yoghurtar men dessa ska liksom dess förfader ”risifruttin” stå bland godis o efterrätter. Med texten ”Bör ej konsumeras dagligen. Högt innehåll av socker”.
Nej, det är inget mellanmål, kanske en tillsattsfylld efterrätt eller något att ge barnen istället för en lördagsgodispåse!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: