Vikten av Hälsan

Förr kallades det åldersdiabetes, min mormor hade det, och var så noga med vad hon stoppade i sig efter dåtidens läkarråd. Dagens rön från alla håll ser nog helt annorlunda ut.

Men idag, är åldersdiabetes utfasad, nej den är inte utdöd, tänk om det vore så väl, tyvärr har den krypit allt längre ned i åldrarna.

Barn och unga drabbas, ungavuxna, medelålders, ja ALLA kan drabbas, speciellt de som kanske inte gör de allra bästa valen av vad de äter och dricker. Nej, du behöver INTE vara överviktig för att drabbas heller. Det är en livsstilssjukdom, som DU ger dig själv.

Himla fin present till dig själv!

Och DINA barn!

En sjukdom, som kräver läkarvård, med sprutor, om Du INTE vaknar upp, och tar tag i Ditt liv och Din livsstil. Tyvärr vet jag sådana fortsätter leva som tidigare och lever med sprutor och tabletter istället för att ta tag i kosten och motionsvanorna istället.

Egentligen är detta en sjukdom som INTE skulle behöva vara så utbredd i världen som den är, med rätt insatser i TID skulle den kunna minimeras.

 

Läste ett himla bra blogginlägg igår;

http://kurera.se/carolin-helt/2014/07/17/heja-mexico-skippa-skrapet/

Jag har inte så mycket att tillägga till det inlägget, Carro har skrivit det som behövs skrivas.

Varningstexter, kan fungera, höjd skatt lika så, men folk röker även fast det står varningstexter på paketen, bensin, cigg och alkohol kan kosta hur mycket som helst folk köper det ändå MEN det är väl värt ett försök.

Sen kan det göras ÄNNU mer på fler plan för att komma åt människorna som ligger i riskzonen för att drabbas av denna sjukdom. Även om alldeles för MÅNGA inte vill lyssna så är det faktiskt MÅNGA där ute, framför allt den yngre generationen, som börjar leta sig ut själv för att handla sådant som ”mättar” munnen men inte kroppen, som verkar vara helt ovetandes om VAD som händer i kroppen då man ger den fel energi.

 

matmedicin

Men jag tror att det är så det blir, i många familjer där det är antingen karriärer som håller föräldrarna borta och barnen får klara sig själva, eller curlande föräldrar som tror de gör det ”rätt” genom att ge barnen en massa ”gott” för att kompensera och göra barnen nöjda. Men även i familjer där okunskapen finns hos föräldrarna, där föräldrarna inte har ork att bry sig, för hur det än är så läggs grunden för ens livsstil i hemmet, i barndomen.

Ja, förr var det åldersdiabetes, idag, en välfärdssjukdom som många ger sig själva!

Bara genom vad de dricker

Foto: Solen steker över sommar Sverige. Och nog kommer törsten med värmen. Men det finns ju bättre och sämre alternativ att svalka strupen med. Detta kan verkligen vara något att tänka på. Vatten är alltid det bästa alternativet.

Och snaskar på

Foto: Ja att dessa saker innehåller socker är kanske inte så främmande men det kanske blir mer tydligt om hur mycket. Och att det lilla varje dag ger mycket i slutet av veckan och sommaren

Vissa klarar sig bra men jag tycker ALLA ska vara medvetna om riskerna de tar genom de val de gör!

Kanske smakar det gott idag,

 

men det kan få en VÄLDIGT bitter eftersmak!

Detta är något som jag tycker är så skrämmande. Att människor inte verkar orka bry sig, ”Det händer inte mig”, eller ”Äsch, man lever bara en gång”

 

Ja, just det!
DU har bara ETT liv!
Kanske får Du bara en chans!

 

Jag läste om en kvinna igår vars man DÖTT p.g.a. sjukdomar som uppkommit av deras leverne, DÅ vaknade hon upp och började så smått förändra sin och sina barns livsstil!

 

Ska det behöva gå så långt?
NEJ!

Tänk om det bara PANG
Och dina barn blir kvar!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: