Vikten av Hälsan

Skrämselpropaganda

och tjat!

Är det, det enda rätta som gör att svenskarna lyssnar?Eller, nej de lyssnar nog inte ens då. De blir liksom mättade på alla rubriker tillslut.
Speciellt om det handlar om ren och skär sanning, och inte lovord om snabba vägar till bättre hälsa.

 

Detta uppslag var med i dagens Aftonbladet


Det är ju liksom inte nytt

Det är ungefär en månad sedan som livsmedelsverket tillsammans med internationella cancerforskare kom med de nya rekommendationerna om 500 G kött/vecka (3 portioner tillagat kött) + lite charkuterier.

P.g.a. de ökade riskerna att drabbas av cancer vid för högt intag av kött, och speciellt nu i sommartider då grilloset ligger som en tung ridå över bostadsområdena.

Då själva grillningen också påverkar kvalitén på maten, och inte ger den mest skonsammaste tillagningen av råvarorna!

Ytan som blir på det grillade är i sig cancerframkallande, och grillar man feta fiskar ska man vara väldigt aktsam, då fettet i fisken lätt blir förstört.

Men visst tycker jag att svenskarna äter alldeles för mycket kött, det skulle kompenseras med mer grönt, så skulle både klimatet och människorna må lite bättre.

¨

Och som jag skrivit så ofta, köper man mer grönt, mer proteinrika grönsaker, blir matkostnaderna billigare, och då kan man antingen lägga de pengarna på någon trevlig upplevelse eller så köper man kött från bönder som tar hand om sina djur på bästa sätt.

Och som sagt det finns ju andra proteinkällor än kött

 

 

Detta listade Aftonbladet

Kanske inte så inspirerande lista, varför inte slänga med lite tips på rätter istället, men nej då receptet i dagens tidning var istället;

 

En sida med Amerikanska grill-tips. Dock var det ju en tonfisksallad med på ett hörn.

 Så Fröken får väl bjuda på sina måltider från dagen då, som självklart INTE har något kött bland ingredienserna.

Lunchen fick bli en läkande måltid, som sänkte inflammationerna i kroppen och stärkte immunförsvaret, då jag var lite tillknycklad efter gårdagens behandling, så kroppen behövde lite extra hjälp på traven.

Foto: Idag blir det en läkande och fräsch sommarlunch för Katrine som är mörbultad efter gårdagens behandling. Så  idag blir det mat som stärker immunförsvaret och minskar inflammationerna. Citron och  vitlök ger smak åt morötter och herticorts verts. De läggs tillsammans med melon avokado och groddar på en bädd av ruccola för en härlig sallad. Som äts med tamari marinerad bläckfisk.
Citron och vitlök gav smak åt morötter och herticorts verts. De lades tillsammans med melon avokado och groddar på en bädd av ruccola för en härlig sallad. Som åts med tamari marinerad bläckfisk.
Foto: Man äter ju med hela kroppen. Upplägget är lika viktigt som smaker och dofter.
Sen äter man ju med hela kroppen och alla sinnen, så upplägget är lika viktigt som smaker och dofter.

Kvällens middag blir ju

Den örtigt inkokta laxen jag gjorde igår, samt de picklade sommarprimörerna,
Lite kokt ägg, en läcker pepparrotskryddad ärtpuré samt lite frukt, len avokado, läckra gröna blad.
Förvandlades till en väldigt härlig tallrik.

Eller vad säger Ni?
Sommarmat då den är som bäst!

 

Är Ni fortfarande sugna på kött, eller saknar helt inspiration till mer grönt?

Låt Fröken Loo vägleda i så fall!

Ni blir så mycket mer piggare i kropp och själ med mer grönt, kan jag lova!

Jag tror mer på inspiration än skrämselpropaganda (även om det kan vara bra att använda ibland men tjat det leder oftast inte mer än till bråk!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: