Vikten av Hälsan

Heja England!

Att konsumenter INTE har makt börjar visa sig allt mer att det är fel, på många håll här i Sverige blev det ju bevisat då en hel del butiker plockade bort det danska köttet.

I England har en stor del av konsumenterna lyckats påverka deras största matvarukedja, och hur de exponerar varorna i butiken och dess uppbyggnad!

Jag säger bara ”HEJA ENGLAND!”, och när följer vi efter i denna fråga?

De har nämligen efter stora påtryckningar  fått igenom att innan året är slut ska det INTE finnas godis/snask vid kassorna, utan mer hälsosamma val! För att föräldrar inte orkar med barnens tjat och faller för att stoppa något onyttigt i korgen istället för att gå tillbaka i butiken och hämta en frukt eller en påse med nötter om nu barnet verkligen är hungrigt och behöver något i magen.

Men denna matvarukedja är inte först i England med detta, utan Lidl har redan genomför det, men som ni säkert förstår är det ju BARA i England!

Läs mer om denna klockrena butiksförändring här;

http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=135088

Nu är det nog inte bara föräldrar som har det problemet, utan det är nog VÄLDIGT många, som faller just där, handlingen har gått galant, personen framför råkar trilska med kortbetalningen och blodsockret sjunker lite för snabbt och vips åker kexchokladen och colan ned i vagnen fast du INTE skulle ha det.

Fast i dagens matvarubutiker står det ju godis från ingång till utgång, speciellt vid alla ”frosserihögtider”, påsk, jul, halloween, ja även löningshelger står de där stora plockgodiset där. Allt för att det ska handlas LITE extra.

Men det är ju strategiskt, kallas merförsäljning, tyvärr en väldigt dyr sådan för samhället.
Tänk om NÅGON butik skulle prova, om en ny butik ändå ska öppna, varför inte prova att göra en helt annan uppbyggnad av butiken. Och försöka inspirera till ett annat tänk, och andra val, som leder till en annan form av merförsäljning som ger klirr i både butikens kassa och i kundens kropp.

Eller är det så att vi i Sverige följer efter USA, där 65% av kaloriintaget kommer ifrån skräp, som Ni ser här?

Mängden kalorier från tomma kalorier i den genomsnittlige amerikanens kost

Och butikerna som skulle våga gå mot strömmen skulle bli ratade, just för sitt nytänk. Fast det behövs ju verkligen, många engelsmän har en oroande dålig hälsa, liksom svenskar, så att det görs insatser för att förbättra den på alla håll är så viktigt!

Att det inspireras och motiveras från olika håll där människor vistas, där det sås små frön. Att välja bort colan och chokladen framför en lite påse nötter eller en grön läskande smoothie är ett litet steg, som sedan kan ge mersmak att göra andra bättre val nästa gång man kommer i butiken. Dessutom tycker jag att det är dags att butikerna satsar på personliga shoppers, som hjälper kunden på plats i butiken! Allt ifrån inspiration till en festmåltid, till vardagsmat och hälsosammare val.

Fröken Loo skulle lätt kunna vara en sådan på heltid, utan problem, så är det någon butik som har ett nytänk, vågar gå i Englands fotspår så finns jag här, och agerar gärna med Er. För jag vill skriva ”HEJA SVERIGE” men idag får det bli ”HEJA ENGLAND, det behövs fler som vågar agera som Ni!”

Och VARFÖR i HELA FRIDEN måste det finnas godis i alla sorters butiker nu för tiden, leksaksbutiker, som byggbutiker, och i sportaffärerna säljs det ”nyttiga” bars, strax före ingången vilket är helt sinnessjukt, vi behöver INTE ha det, JÄMT och ser folk det, köper dom det! Feltänkt merförsäljning helt klart!

Borde det vara matbutiker, sportaffärer, byggaffärer och sen om det ska säljas godis, görs det i godisbutiker med SÄRSKILDA öppettider, som Systembolaget har. Varför inte?
Kanske en drastisk åtgärd men är det det, som behövs för att minska folkets sockerkonsumtion är det väl på sin plats eller hur?!

Ja, det var bara lite kvällsfunderingar såhär en söndag i midsommartid.
Vad säger Ni är jag för rabiat och för mycket moraltant?

Jag står för mina åsikter och försöker få ut mitt budskap om att man blir lite piggare och friskare med mer grönt och mindre skräp på sin tallrik!

Vad har Ni haft på Era tallrikar i midsommar då?

Ja, vår midsommarafton bestod ju av detta

Fruktiga och fräscha salladstallrikar som serveras med pepparlaxen och den rökta rödingen

Och denna söndag räddade jag rester av fisken och lite trollade fram en grön buffé av lite grönsak/salladsskvättar

Och gjorde en varsin salladstallrik

Och tänk vad lite rester kan bli något så delikat.

Eftersom jag har nötallergi men gärna vill ha något krispigt på salladen brukar jag ”boosta” mina sallader med olika sorters pumpafrön och rostade bönor


Förutom lite extra smak och knaperhet tillför de en rad nyttigheter i måltiden. Bl.a zink, magnesium, omega 3 o 6 o kalcium.

Igår gjorde jag en smakrik och het fiskgryta med Jamaicas stolthet som smaksättare, Jerkkryddan,


Bläckfisk, Vitling och rökt lax fick samsas med härliga grönsaker i grytan

Och det blir ju så läckert inbjudande med bläckfisk på toppen

Så nu har jag ätit fisk i massor, och imorgon väntas det Köttfri måndag!

Vill Ni ha mer inspiration och tips?
Kolla in

http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: