Vikten av Hälsan

Är Du en av dem?

Men nu börjar det likna något, fast det skulle ju behövas att fler upptäcker den gröna maten!

http://www.svt.se/nyheter/storre-sug-efter-gront-kak

Det gäller ju bara att ta första steget och våga prova! Nej, Du ska inte prova vegetariskt på en lunchrestaurang, om de inte ”flaggar” för att de har ”Vegetarisk mat av klass”, ska Du prova vegetariskt ute, leta helst upp en helt vegetarisk restaurang i så fall!
Annars är ju risken stor att Du får en gräddig gratäng, en pasta med ostsås, en torr qournfilé med bea.sås och potatis.

Vegetarisk mat är så mycket mer än en tallrik pasta. Vegetarisk mat är kärlek till kroppen och miljön:

Men visst, kan jag förstå den lilla osäkerhet inför att ta bort köttet från tallriken och ersätta med mer grönsaker och vegetabiliska proteinkällor. Börja minska köttmängden på tallriken, äter man dåligt med fisk kan man införa fler fiskdagar och sen en helt vegetarisk dag.

http://kottfrimandag.se/

Jag lovar Er ni kommer får en spännande upplevelse i köket med nya härliga råvaror och smaker. Ni kommer se hur lätt det är att variera måltiderna om man har grönsaker som bas, även om det i själva verket är samma grönsaker, ni använder i en vecka, så är det lättare att variera smaksättning och tillagning på ett kilo morötter än ett kilo pasta/ris!

Morötter
Foto: Morotspasta, färggrant och smakfullt
Rosta, riva, hyvla, koka, puréea, wooka, rösti, gratinera, soppa
Pasta och ris?!


Koka (ja, sedan kan man ju använda till pytt, risotto, gratänger)

Men Du kanske är en av dem, som redan hittat det gröna läckra köket?
I så fall HEJA Dig!

Jag säger inte att man inte får äta kött men som det står i länken från SVT;
”– Det som förut var raggmunk med fläsk är ju faktiskt fläsk med raggmunk om du går ut och äter i dag. Samhällets köttkonsumtion är inte hållbar.”

Och är Du inte en av oss som äter gröna måltider då och då i veckorna, kanske det är dags att Du tänker över din köttkonsumtion och vad som egentligen ligger på din tallrik, och vad det gör med din kropp och miljö!

Självklart väljer jag vegetariskt ikväll
En gryta är förberedd

Med sojabitar och grönsaker, som blir smaksatt med grön curry och vitlök. Bitar av äpple och ananas ger grytan lite sötma.
Dessutom räddar jag den örtiga nektarin salladen från igår.

Fast, okej, imorgon blir det fisk
Foto

Laxfyllda paprikor; Mixad lax som blandas med svamp och smaksätts med rökt lax och fänkål.
Till det blir det squashplättar och en syrlig vitkål och äppelsallad.

På onsdag blir det vegetariskt igen, har tänkt gjort bönbullar med sojamarinerad vitkål och ett läckert grönsaksfräs.

Men det spelar ingen roll, om jag äter fisk eller vegetariskt så har jag ALLTID grönsaker som huvuddel av min måltid, kompletterar upp med vegetariska proteinkällor och har fisken (köttet om det är mat till Putte) som ett smakfullt tillbehör. Det är sådant som förvånar många som kommer hit och äter, ”Vad MYCKET grönsaker Ni har”.
Ja, det ska vara mycket, det ska vara olika färger, dofter, smaker, tillagningssätt, det blir så mycket roligare och mer lockande att äta då!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: