Vikten av Hälsan

Är Du medveten om att det kanske inte bara är snabbmaten, sockret, transfetterna i maten som skadar Din hälsa?

Inom jordbruket och köttindustrin runt om i världen används MÄNGDER av antibiotika, i förebyggande syfte så att djuren inte blir sjuka och för att de ska växa fortare.

”Äsch antibiotika har väl ingen dött av!”
Kanske inte, men folk dör för att bakterierna inte dör av antibiotikan längre!
För att den används så flitigt på alldeles för många håll i världen!

Tack och lov, är det förbjudet i Sverige, att använda inom jordbruket men i köttet som importeras finns det stora mängder, som sedan hamnar i din kropp. Blir Du sedan sjuk, och Du verkligen behöver antibiotika för att bli frisk, kanske de inte biter, och du blir bara sjukare, en resistent bakterie har bosatt sig i din kropp som egentligen inte skulle vara så allvarlig om Du varit mottaglig för behandlingen!

Nu är det ju inte bara genom maten som antibiotikan kommer in i kroppen, många köper på sig penicillin på utlandsresor, där det säljs receptfritt, just för att svenska läkare har blivit hårdare med att skriva ut det!

Kan man säga, att de leker med döden?
Ja, det kan man nog, väldigt riskfyllt!

Många blir sjuk där ute idag men som det ser ut nu, om det inte blir ett slut på detta onödiga användande, kommer människan utrota sig själv!

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/ny-rapport-snart-%C3%A4r-antibiotikan-verkningsl%C3%B6s-2657423 

Du kan faktiskt göra något själv, bara genom att bojkotta det importerade köttet, gör Du något för att minimera Ditt eget ”omedvetna” intag! Det kanske låter ”litet” men gör fler samma sak, så, kanske Dina barn, inte behöver bära på resistenta bakterier!

Ärligt talat är jag rädd, jag bor i det län där de INTE får bukt på bakterien som sprider sig, jag jobbar i sjukhusets kök där den befinner sig! Jag försöker göra mitt, för att INTE få i mig antibiotika MEN vad spelar det för roll, om någon annan gjort den resistent mot antibiotikan som skulle kunna ta död på den!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/nya-larm-om-resistenta-bakterier

Så, jag uppmanar Er nu, BOJKOTTA allt importerat kött från länder där antibiotika används i jordbruk/djurhållning!

Se inte till priset, det spelar för sjuttsingen ingen roll att den Danska fläskfilén är 40% billigare, som Gävles handlare säger, om köttet dels kan göra dig sjuk, i salmonella, och leda dig och din omgivning, till en förtidig DÖD!

Då blev de där 40%´en inte så billigt längre!
Bojkottar ALLA det importerade köttet, behöver det inte ligga i butikens hyllor så länge till heller, och Gävle handlarna kan plocka bort det, som så många handlare runt i landet REDAN har gjort men INTE här!

http://www.arbetarbladet.se/allmant/gastrikland/danskt-kott-kvar-i-butik

 

Dessutom SKA det till ett krafttag på högre poster i landet, som ser till att kött från dessa länder, INTE tas in på restauranger eller i skol/storkök.

För om man ser till att man själv inte handlar hem, ska man INTE behöva äta det ute heller, barnen ska INTE behöva få det i skolan, de äldre/redan sjuka ska VERKLIGEN INTE få det på sin tallrik. Hur ska de då kunna bli friska?

Visst, jag kan bli sjuk, p.g.a. att folk i min närhet struntar fullkomligt i detta allvarliga problem men jag försöker göra mitt i alla fall!

Och idag, blir det avslut på den gröna utmaningen, med ännu en resträddare

Jag förvandlar curryfrästa bönor och picklad blomkål till en läcker gryta med den rökiga salsan som bas och lite krispig vitkål och söt ananas. Dessutom fanns det en liten salladstallrik kvar som är onödig att slänga

Men sen, imorgon, då blir det faktiskt fisk, firar att Putte kommer hem och att det är tre dagars ledighet med honom, som väntar
Med en smak och färgrik middag;

Foto

Chili, soja och mangomarinerad kungsfisk, som serveras med en ljummen salsa med bläckfisk smaksatt med lime och fänkål
Till det serveras en morotspasta med söt ananas och fräsch ingefära.

Och på fredag, ska lunchen vara på bordet i ett nafs, då massör och frisör ska besökas på förmiddagen

Foto
Så en liten salladsbuffé har förberetts idag, där en ugnsbakad lax med dijonsenap, står för proteinet.

Hur skulle Du ha gjort vid ett sådant tillfälle, stått förvirrad i butiken med skrikande mage och lågt blodsocker
och grabbat första bästa vara och stoppat i munnen


Eller har Du tagit lärdom av Fröken Loo, med planering och förberedelse?

Annonser

Kommentarer till: "”Äsch antibiotika har väl ingen dött av!”" (6)

 1. Vill du skriva ett inlägg (eller delvis) med tips på BRA frukostar? Främst mejerifritt o glutenfria 🙂 Har du några bra idéer?

  • Omeletter, oslagbart i alla lägen 😛

   • Om man inte tål ägg, nötter, soja mm då? Vad skulle du rek för frukost då? Hur täcker DU dagsbehovet av kalcium med tanke på stor mängd träning och sparsamt med mejeriprodukter? Vet att andra livsmedel innehåller kalcium men räknar du på det? Järnupptag? Täcker bönor/linser/balj kombinerat med fullkorn ditt järnbehov som ung, idrottande kvinna. Tänker på menstruation och fertilitet tex. Ha en trevlig välbehövd ledighet nu efter stressig dag(?) på jobbet!

   • Om man inte tål ägg gluten laktos soja och nötter skulle jag rekommendera en välsmakande chiapudding/gröt eller en bovetegröt som man kokar på både flingor och kross för lite mer tugg och nu på sommaren kan man ju koka med lite svenska bär och då hösten kommer river man i ett äpple och kokar med lite kardemumma. Qinoua och boveteknäcke fungerar också fint vid dessa allergier liksom gröna läckra smoothisar. Ang. Mitt intag av kalcium så får jag gott o väl i mig det via maten dessutom äter jag laktos fri kesella/keso innan träning. Trodde själv att järnvärdet skulle vara lågt men alla mina värden är tipp topp. Tack för din omtanke och nog ska jag njuta av ledigheten.

 2. Tack för tips!
  Toppen att dina värden är bra och att du får dig det du behöver 🙂

  • Var så lite så! Blötlägg krossat bovete under natten och gör en ”raw” gröt och ät med färska bär på morgonen, om man nu under sommaren vill ha något svalt i magen på morgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: