Vikten av Hälsan

O’learys, Harrys, Jensens Bofhouse, Waynes Coffe, Espresso House, MAX, Mc Donalds, Seven Eleven.


Listan kan göras oändligt lång av dessa kedjor som suger in massor av pengar på att sälja OÄKTA mat!
Förutom hål i kundernas plånbok, drabbar de dem på längre sikt, i form av sämre hälsa!

Vi satt på O´leareys igår kväll och tittade på fotboll ”Ska Ni inte äta?”, frågade de andra i supporterklubben, bara tanken på att betala den summan för den s.k maten skrämde oss. Vi såg hur maten såg ut, vi kände på lukten hur det bara osade konstgjort. De s.k biffarna såg hur tillgjorda ut som helst. Men det är ju så det är på alla dessa kedjor. Massproducerat, allt ska smaka lika på alla ställen, se lika ut. Röror lastas upp ur hinkar, köttet kommer i kartonger, färdig kryddat, såser står i flaskor. Ingen matlagningsglädje, små ”Restauranger” men egentligen samma sak som de storkök som finns för äldre/sjukhus/skolmat, hel och halvfabrikat i långa banor till ett överpris.

Så, nej, vi åt inte till matchen, visserligen tog Putte en öl och jag ett glas rödvin men att betala den summan, för oäkta mat, med fejkade smaker, är ingenting varken jag eller Putte skulle lägga pengar på. Då tar vi hellre de pengarna och köper bra råvaror, och tillagar maten hemma. Visst är det mysigt att gå ut och äta, och det är skönt att inte behöva laga mat ibland men restaurangerna här omkring är få som har mat lagad med kärlek. Det spelar ingen roll vad Subway, Allstar, Cofféhouse by George eller MAX har för slogans om god naturlig mat och”nyttiga” alternativ. Se bara vad denna länk säger om MAX nya naturligt goda Pommes http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=132542

Det är lika mycket bullshit med kedjornas mat som att Lingongrova är bakad med kärlek

¨

Fick höra från en från jobbet som bjudit två barnbarn och en kompis till dem på fika på Waynes och betalat nästan 300:- för det. Då delade dessutom barnen på en läsk, och sedan var det chokladkakor, cheescake och muffins.


Och INGENTING är hembakat. Du kan köpa dessa chokladtårtor och cheescake i vilken matvarubutik som helst till mindre pris än vad Du betalar för EN bit på caféet.

Tänk vilka måltider man kan få till för 300:-, både härliga mellanmål som lockar barnen efter skolan och god måltider.

¨

Som sagt, det är mysigt och trevligt att gå ut och äta, men att betala dyra pengar för mat som inte ens är äkta, är det värt det, för att ”slippa” tillbringa tid i sitt eget kök?

mat2

Ja, det är väl upp till var och en som med allt annat men vad vi visste igår då vi satt där och väntade med spänning på slutsignalen var att hemma stod detta i kylen;

Foto: Att betala dyra pengar för "fejkade" smaker och mat med dålig kvalité är inget vi vill göra. Då lägger vi hellre dom pengarna på bra råvaror som förvandlas till härliga måltider hemma istället. Och efter att ha tillbringar denna lördag ute på vift känndes det skönt att komma hem till en färdig salladsbuffé i kylen; Bara steka entrecote och tofu och vips är maten på bordet.

 En salladsbuffé  så det var bara steka entrecote och tofu och vips var maten på bordet.

Folk får lägga sina pengar på vad de vill, alkoholen flödade fint runt om i denna stad igår och det lär den ju fortsätta med hela sommaren, och med alkoholen kommer ännu mer snabbmat av den sämre sorten och den där tiden på gymmet byts ut om tid på uteserveringar. Priset? Förutom hål i plånboken, så kan det stå hälsan väldigt dyrt med dåliga sommarvanor.

sommarovanor

Det går liksom inte att kompensera genom att hoppa över måltider, ”Jag ska dricka ikväll så därför spar jag mina kalorier och tar ingen lunch”, eller ”Jag åt så mycket glass och fikabröd på picknicken igår så då får det bara bli måltidsbars idag”

Foto: Vi tycker sådana här reklamsidor är så missvisande, vad ger det för signaler till befolkningen? Hur tänker de som är marknadsföringsansvarig då de gör dessa? Vad tänker Ni då ni ser sådana här sidor i reklambladen? "Åh jag kan äta både kakor och chips om jag ersätter maten med nutrilett" (eller vad det nu kan vara)
För det verkar vara så PR-människorna vill att vi ska tänka då de gör reklambladen!
Detta är Citygross för kommande vecka!
Både jag och Putte blir rätt upprörda över dessa sidor, men som vanligt ska ju reklam väcka känslor.

Men alla sommarvanor behöver inte betyda ohälsa, löpning, lek med barnen, simturer, cykling, härliga luncher på grillen.
Som vår grillpremiär idag;

Foto: Solen strålar och många har ju redan plockat fram grillarna för säsongen. Vi tar vår grillpremiär till lunch idag och halstrar torskrygg, grillar grönsaker som sedan blandas med bladspenat och röda linser för en läcker smakrik sallad, samt lite hummus och lätt kokt broccoli. Vad lägger Ni helst på grillen?
Halstrad torskrygg, grillade grönsaker som sedan lades på en bädd av bladspenat och röda linser för en läcker smakrik sallad, samt lite hummus och lätt kokt broccoli.

Och då jag ändå hade grillen varm la jag kvällens lax i folie tillsammans med citrongräs, soja och chili
För ikväll väntas med en färggrann vitkålswook med ingefära och vitlök, som toppas med lite härlig mangosalsa och grillade laxen till

Som jag skrev sist så är det många som undrar över varför vi gör som vi gör men det är för vår egen skull. Vi väljer att lägga pengarna på råvaror som vi vet är bra, som gör gott för oss och miljön. Det lönar sig i slutänden, istället för att lägga pengar på hel/halvfabrikat som ingen vet vad ursprunget är eller vad det slutliga priset blir!

Det är Vikten Av Hälsan som är det viktiga!

http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: