Vikten av Hälsan

Crush on Candy

godismun

Ja det kan man ju lätt säga att svenskarna är, ibland känns det som om det bara är jag och Putte som inte köpt något godis denna helg men jag vet att det är några till i alla fall.

Men bara Ica Maxi här i Gävle har räknat med att sälja ungefär 8 TON!? godis under denna helg, och city gross tror de säljer ungefär 6 gånger mer än en vanlig vecka! Och då är det alltså bara TVÅ av Gävle´s alla butiker som rear ut godis!

Helt absurda siffror men kanske är det lite betryggande att Gävle´s befolkning inte är ensam!

Bara grossisten, Candyking, säljer 6000 TON godis i Sverige denna helg!

Tänk då alla andra godistillverkare/märken som INTE ingår i Candyking

Som Jesper sa på Nyhetsmorgon i morse, ”Hur blev det såhär?”

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/s%C3%A5-blev-vi-svenskar-v%C3%A4rldens-v%C3%A4rsta-godisr%C3%A5ttor-2597490

(Där hade de missat att ta upp att de 6000 ton som de pratar om är CandyKing godis och inte allt annat…)

godispåse

Ja, som de säger i klippet, från att INTE från att ha plockat själv, utan fått peka och fått en LITEN påse, till att få ösa i stora kassar till idiotiska låga priser.

påsar

Tänk om det skulle ha kostat 200:-/KG som författaren André Persson säger, att det skulle kostat om det fortsatt följa ”kurvan”. Hade svenskarna fortfarande snaskat i sig denna mängd då?

Så mycket har godisätandet ökat Svenskens godisintag har ökat från 6,7 kg per person och år 2012 till hela 16,9 kilo 2012. Källa: SCB.

Så inte nog med att allt för många sitter och spelar CandyCrush,

De har en crush on candy med!

Stillasittande med paddor/mobiler/datorer och ätande av godis är väl allt annat än vad våra kroppar är skapta för va?
paleo-diet-crossfit-torrance

Jag vet att det är svårt att stå emot godisskålen, jag och Putte har själva bytt jätte påskägg med varandra en gång i tiden och dessutom fått påskägg fyllda med godis av min familj

Men de är utbytta mot lotter, blommor eller som min ena syster, hon gav oss en höna med en massa vanliga okokta ägg i!

Vi har dessutom bytt ut all den tunga påskmaten mot ”vanlig” mat, bättre för plånboken och hälsan.

Äter man ”vanlig” mat som ger kroppen energi, så är chansen större att man står emot godisägget då kroppen blir nöjd!

Men som idag lät jag påsken och våren spegla måltiderna ändå
Som dagens lunch;

Torskrygg med smaksatt med dill, ansjovis, ägg och tomat, serveras med vinmarinerade rotfrukter och spenat samt en färgglad sallad.
Och middagen blir;

En solgul fisksoppa till förrätt och citron och basilika marinerade grönsaker till varmrätt som serveras till lammkotletter och stekt tofu.

Har Ni hållit på de vanliga påsktraditionerna i år eller helt låtit dem passera och kanske börjat skapat nya?


Önskar Jag Er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: