Vikten av Hälsan

Ja, som Ni nog vet är jag lite av en ”löpsedels-knarkare”, eller vad man ska kalla det. Kollar alltid kvällstidningarnas löpsedlar för att se vad de försöker locka oss till köp.

Gårdagens löp på Expressen var ju ett ”klassiskt” måndags-löp, då många ska börja det nya livet.
Och vad passar inte bättre då, än ett löp där någon RASAT i vikt av någon METOD!

Nu var det ju inte sådan rafflande metod denna tjej hade använt, hon hade börjat motionera och lagt om kosten, till en LCHF-diet men jag tror inte det spelat någon roll vilken ”unik” diet hon valt, så länge hon väljer bort snabba kolhydrater och tomma kalorier, samtidigt som hon rör sig! Men visst har man ett starkt sötbegär kan frukt (som är förbjudet i LCHF) trigga suget.

Fast, som sagt, det där var ett ”klassiskt” måndags-löp, för att locka till köp. Nu köpte jag inte tidningen för jag vet att dagen efter ett ”Expressen-löp” finns det på webben;
http://www.expressen.se/halsa/lindha-42-bantade-bort-halva-sig-sjalv/

Men idag på jobbet låg dagens Expressen i personalrummet och lyckades hitta lite andrum att sätta mig ned och bläddra lite, och såg denna artikel i tidningen;

Och det visade sig att den artikeln låg på dagens löp;

Så äntligen ett vettigt löp, för det är MÅNGA där ute som går runt med värk som de kan lindra genom att lägga om kosten, visserligen är det ju inte så unika livsmedel man ska äta utan det är anti-inflammatorisk mat, som innehållet nyttiga fetter, massor av antioxidanter, fisk, rotfrukter men utesluta rött kött och gluten.
Kanske fångar detta löp, eller artikeln upp några av dessa människor, som vågar prova, ofta kommer andra hälsofördelar på köpet om man lägger till sådana här råvaror i sin kost.

För det är ju inte farligt att prova, det är naturliga varor, inga kemiskt framställda piller som ligger i en burk och inte ser nå tilltalande ut alls.

granatpiller

Det finns ju inget att förlora genom att prova, kanske får man leta sig fram till nya produkter i butiken men skulle inte det vara värt det om det skulle göra så att Du började må lite bättre?

Nu spelar det ju ingen roll VAD du har för önskemål, ledvärk eller inte, så finns det mängder av mat där ute som påverkar vår hälsa

Både negativt och positivt!

Så, tänk om det är så, att det är Du själv som gör så att Du inte är riktigt pigg, bara för att Du INTE bryr dig om vad Du lägger på tallriken!

Osäker?

Lugn, Fröken Loo, lotsar dig med säker hand från butik, till färdig tallrik!
(Exakt som Frantzen gör på TV3 men jag gör det UTAN manus och TV-kameror)

http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Kanske kan vi få Din tallrik lika färgglad som min kommer bli denna kväll
Där det kommer ligga

Örtstekt kungsfisk med rödbetsrösti smaksatt med pepparrot, en ärtpuré med grov senap samt en syrlig och fruktig vitkålssallad.

Imorgon väntar en ledig dag och på menyn står en Pumpagryta kryddad med Jamaicansk Jerk-krydda, till det serverar jag en ångad lax
Vikten Av Hälsans foto.
Och till middag blir det en wook med Pak Choi och morot/palsternacksnudlar samt den resterande  kungsfisken som jag inte tillredde idag, som jag lägger i en sojamarinad.

Med planering och förberedelser går själva matlagningen i ett kick sen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: