Vikten av Hälsan

Jag förstår inte hur Aftonbladet tänkte idag, jag satt o bläddrade lite slött i den på jobbet idag och kom till mitt-uppslaget, ”Okända sockerfällor i din mat”.

20140315_170401[1]

Självklart började jag läsa men blev måttligt arg då jag såg att de svartmålat Kålrot, som innehöll hela 8,5 tsk socker och banan som innehöll 5 tsk men det var helt okej att äta fiskpinnar och Pringles, listan tog inte upp skillnaderna på det socker som fanns i dess olika produkter, ja nu var det ju 0 tsk i både fiskpinnar och pringles, något mer i chokladflingor, läsk och juice men fortfarande inte lika mycket som i kålroten!

rot

Och VAD läser svensken tror Ni? Ja inte det livsmedelsverkets talesperson i reportaget som tagit del av den brittiska undersökningen, att det är SKILLNAD på tillsatt socker och naturligt söta produkter, som kålrot, banan och andra frukter/bär är.

frukt_gront_1211816459_7035072_50576601

Nej, svensken läser, 0 tsk socker i chipsen, och ser hur MYCKET det är i rotfrukterna. De ser inte vikten av att få sig fibrer, vitaminer, antioxidanterna från frukter/grönsakerna.

fruktolw

Men sen att chipsen och de andra mindre söta produkterna innehåller annat som är skadligt för hälsan, det tas inte upp i reportaget.

http://sund.nu/docs/artikel.asp?td=3/15/2014&art=1322&tem=3

Många jagar socker i ALLT men glömmer bort andra skadliga ämnen som göms i vår mat, eller så jagas det socker i produkter där sockerinnehållet för försumbart men sedan dricks det läsk, sötade fruktdrycker, äts godis/kakor var och varannan dag.

chipsläsk

Våra kroppar behöver alla näringsämnen, kolhydrater, fett och protein, men det är SKILLNAD på fett och fett, kolhydrat och kolhydrat, protein och protein!
Det finns bättre och sämre val av alla dessa delar som vår kost ska bestå av.Att leva utan fett går inte, hjärnan behöver kolhydrater, musklerna behöver protein. Immunförsvaret behöver antioxidanter och vitaminer. Magen behöver fibrer.

nyttohjärta

Något som INGEN behöver är tillsatt socker och transfetter!

Naturliga fetter, och naturligt sött, det skadar ingen utan gör bara gott i kroppen!

fett_139110537

Men sådant, läser INTE svensken, utan det letar russinen i kakan, och gör allt för att både äta kakan och ha den kvar!

Vill Du lära Dig mer om skillnaden mellan mat och mat?!

http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Kvällens middag fick bli med

20140315_174835[1]

Medelhavstema; En lammfärsgratäng till Putte och till mig en grönsaksgratäng med en vittling som är fylld med tomat/paprikaröra. En fräsch sallad och hummus står som tillbehör.
Det ska vara lika enkelt, som gott och nyttigt med alla näringsämnen representerade.

Och ikväll kom veckans reklamhög, visst vi handlade igår men veckan som kommer, ja då väntas det en tre dagars ledighet och om en vecka vid denna tid är det vänner här på middag, så det ska planeras och pysslas lite extra!
20140315_172607[1]

Tänker Ni också planera kommande veckas måltider efter vad butikerna erbjuder?

Annonser

Kommentarer till: "Svensken plockar russinen ur kakan!" (2)

  1. Reagerade precis som du när jag såg löpsedel och var ju tvungen att läsa vidare… Förstår inte heller hur de tänkte… eller så tänkte de inte alls för de kan tydligen inte se skillnaden på sockerbitar och rotfrukter eller Ben & Jerrys och blåbär…

    • Ja du de vänder och vrider på allt, sen blir det bara kaos för människorna tillslut. Det är nog med råd och rön, löpsedlar, reportage och kurer hit och dit. Inte konstigt att människor blir hälsostressade o fäller ut skygglappar och slår dövörat till då de viktigaste (men kanske tråkigaste) råden ska nå dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: