Vikten av Hälsan

Nockad av Tv-Shop!

Nej, inte idag heller ville Aftonbladet visa upp den bittra sanningen om Ukraina redan på löpet.

20140304_115424[1]

 

Nej istället så väljer de att försöka locka oss att gå ut och gå oss smala, med något unikt promenad-upplägg.

För de vet ju vad som säljer mest, kriget ”orkar” inte folk se men någon ny snabb väg till sommarformen det kan ju vara något HELT NYTT men sen när tidningen är köpt och sidan läst så inser man att ”Nej det var ingen dunderkur denna gång heller”

Och appråpå ”dunderkur” så kom en Tv-Shop reklam upp idag, och jag kunde inte låta bli att skratta;

Slim Freezer Belt

http://www.tvshop.com/Video.aspx?ProductID=202925&PdtVarID=225607

Slim Freezer Belt

Shit, ja, man kan då lura folk till det mesta, och vem är det som köper dessa? Jo de som INTE är riktigt motiverade för att göra en riktig förändring. Och  DYRT är det också!

Så kan ju samma människa köpa detta också

Slim Sip dietdryck
Slim Sip dietdryck - 60 portioner

http://www.tvshop.com/SE/products/203122/227966

Snälla nån, finns det INGA lagar kring sådant här? Det är både skrämmande och skrattretande, att människor verkligen går på detta men det är ju så, i ren desperation, letar det sista halmstrået att greppa. Men det kostar bra mycket mer än vad det leder en in på en hälsosammare väg.

Kom i form 2014!

Det som dessa människor behöver, som dyker upp i rutan ISTÄLLET för Tv-shop, är någon som knackar på andra sidan av tv-rutan och säger ”Nej det finns inga genvägar till en bättre hälsa, det är de små stegen som leder till hållbara resultat. Det är Vikten Av Hälsan som är det viktiga” men OJ vad jobbig man skulle vara då, och helt plötsligt vart man bort zappad.

soffpotatis438

Har ni låtit Er lockats av sådana här reklamjinglar någon gång?

Jag var OFTA sugen på att handla allt från TV-shop samtidigt som jag låg på soffan och åt godis men antingen fick jag välja godiset eller slänga pengarna till TV-Shop, jag vet inte vilket som var värst men pengarna gick ju till godiset. Men tillslut valde jag ju en annan väg, som Ni vet, och det är jag väldigt glad för idag.

Ja, reklam ska ju som sagt beröra och göra oss nyfikna, och en reklam som gjorde mig nyfiken idag, var denna skylt

20140304_074304[1]Jucie med 50% mindre kalorier, hur i hela friden går det till, tänkte jag? Ja, tillsätt vatten så visst men då får det INTE marknadsföras som juice, utan då är det dryck/nektar som namnet ska vara.
20140304_075032[1]

Spatserade in på Willys och läste, jo du, mer vatten än frukt, och sötad med stevia, istället för socker. Så där försvann 50% av kalorierna MEN det är fortfarande INGEN juice som den marknadsförs som.
(Dock på deras hemsida är de mer ärlig, där går den under NEKTAR vilket förklarar vattnet och sötningsmedlet).
Vill Du ha juice, köp då JUICE med 100% frukt/grönsaker och skippa allt vad dryck/nektar heter för där i kan de stoppa i vad som helst.

VAR kritisk i butiken, då Du ska handla, vänd och vrid, läs och granska.

Har ju haft en ledig dag idag, och har tillbringat en del tid i köket pysslat ordentligt och dessutom har jag passat på att vara ute i friska luften, fick till ett rätt så bra gympass med. Men imorgon är det dags för jobbet igen så får vi se vad kroppen säger om det, jag får ta en dag i taget där och verkligen lyssna in kroppens signaler.

Vad har jag då, pysslat med då?

Jo, det är ju tisdag idag, och det är ju veckans skrivna fiskdag för mig, så till lunch blev det;

20140304_092400[1]

Stekt lax kryddad med spiskummin och tomat, till det blir det en grönsaksgryta med svarta kikärtor, rökt chili, jalapeno och svarta korianderfrön, där det även kommer finnas en avokadosallad med kinesiska rädisgroddar, toppar det hela med en rostad svamp och majs

20140304_134734[1]

Och då jag ändå skulle koka en grönsaksgryta blev det ju en rejäl sats, då det är perfekt att ha i kylen för kommande måltider
20140304_134921[1]

Något annat som är perfekt att ha i kylen är ju en rejäl skål med sallad

20140304_171548[1]

I denna har jag strimlad cosmopoltian, morot, ananas, mango, äpple, apelsin och purjolök

Vad brukar Du ha i Din sallad?

Och då det är dags för mellanmål eller FIKA (som många svenskar vill kalla det) är det ju så lätt att falla för frestelser i butiken eller lockas av reklamen om ”nyttiga” bars.

Där kan man också vinna mycket på att läsa på förpackningarna och kanske göra energibarsen själva, för MÅNGA av er har redan ingredienser hemma till fina ”energikakor”

20140304_124403[1]
Detta hade jag hemma
Torkade äpplen, blandade nötter, ett ägg och kanel.
och gjorde dessa genom att

20140304_133459[1]
Blötlägga äpplena någon timme, hällde av det mesta av vattnet och mixade alltsammans till en smet, gräddade i ugnen på 200 grader i ca.20 minuter, de ska inte vara kladdiga. Lät svalna och plastade in dem en och en.

(Men även om de är hemgjorda med bara nyttiga ingredienser så innehåller de fortfarande en hel del energi, bra sådan, något många glömmer bort då det bakas nyttiga tårtor här och där, så är det fortfarande energi, men visst de innehåller även en hel del nyttiga näringsämnen som de onyttiga alternativen saknar)

Ja, som Ni ser har det hunnits med en del under dagen men ändå har tiden i köket inte dragit iväg så mycket mer än 2 timmar totalt med både lunch, middag och förberedelser inför veckan!
Så till middag fortsätter fisktemat med en

20140304_171954[1]

En pepparrotshet rödbetssoppa med gravad lax som toppas med en senapskryddad ärtcremé och kokt ägg. Självklart så finns det även en liten sallad på sidan.

Men imorgon kväll blir det currykryddade kikärtsbullar med den fruktiga salladen och en del av grönsaksgrytan
20140304_172058[1]

Så skönt att ha det så gott som klart då man kommer hem från jobbet, så får vi se vad kroppen säger efter en dag där.
Försöker ju göra allt för att stärka kroppen så den står emot all fysisk och psykisk stress så idag kom det ett paket med lite extra då det inte räcker med allt som jag ger via maten
20140304_124149[1]

MEN
Tänk på att tillskott ALDRIG ska användas istället för sunda och nyttiga val av måltider!
Utan det är just, tillskott då kroppen inte får tillräckligt av något ämne.

Vill Du lära Dig mer om Hälsa?
http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Annonser

Kommentarer till: "Nockad av Tv-Shop!" (4)

  1. Jag tycker att allt verkar vara sötat med stevia nuförtiden. Grejen är att jag nog inte riktigt kan man det. Får en hemsk smak i munnen o det känns i hela kroppen. Är stevia så mycket bättre för kroppen är socker? Jag har ju försökt sluta med socker överhuvudtaget nu o känner inget sug längre men tankarna om hur man bör tänka finns fortfarande kvar.

    • Om Stevia är bättre än socker? Det är ju något som inte påverkar blodsockret lika mycket men det är ju fortfarande sött, och sött triggar suget efter mer sött. Vilket kan vara ett problem om man försöker bli av med sitt sockerbegär.

  2. Det är inte dyrt att ligga på topp och tvshop.se är billiga.

    Så har du inte testat några produkter från dem så vet du ju inte heller om det är bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: