Vikten av Hälsan

Lura snuvan!

Vaknade till en riktig kylig dag, men som jag skrev på Facebook ”Det finns inga dåliga väder bara på med mer kläder” och det finns väl inget som är så bra för att vakna till och komma i gång som en morgonpromenad i vinterkyla. Pluggade i lurarna och lyssnade lite på radio, och jag tror varje person som ringde in var förkyld, hostade och snorade.

magbakterie

Det är ju den tiden på året nu, skolorna har kommit i gång, bacillerna trivs och människors immunförsvar är sänkt efter en kanske lite sviktande kost i juletider, och som blivit sämre då vardagsstressen kommit tillbaka.

Vi omges ständigt av sådant som försämrar immunförsvaret och stressen är den största boven i dramat. Det bästa vore ju om vi INTE behövde stressa men i dagens samhälle är det näst intill omöjligt att inte påverkas av stressen någon gång. Men för att förhindra skadorna som stressen ger kan man boosta kroppen med bra näring, varje dag.

grönthjärta

Klyschigt? Ja kanske, men det är just det som behövs!

trötthjärta

Vi alla måste bli bättre att ta hand om våra kroppar på många sätt, att lyssna på den, ordentligt, så kanske man kan mota både den ena och andra bacillen innan den får fäste i kroppen.

Men har halsen redan börjat trilskas, att svälja gör ont och de den där glassen känns lockande.

DSC07279

Mixa en banan och blanda med denna juice, ställ i frysen en stund och ät sedan, under filten, uppkrupen i soffan. Juice med goda bakterier, som hjälper kroppen att återhämta sig.

För även om Du redan blivit sjuk och det enda som lockar är att ligga under täcker och tycka synd om sig själv samtidigt som man låter handen gå till chokladkakan och glassburken så vill kroppen ha sådant som hjälper den att friskna till. Enkla måltider med mycket näring, soppor är perfekta, går att mixa så att den lenar från första till sista klunk.

Men innan Du blir sjuk kan Du ju som sagt försöka få in mat som reparerar stressens skador istället för att öka på skadorna.

 

Kanske kan det dagens lilla lunch inspirera Er lite att våga boosta immunförsvaret

DSC07256 DSC07267

En lax och olivfylld kungsflundra, apelsin och fänkålsmarinerad morot och broccoli samt en spenatsallad med paprika och äpple, garnerade med lite vitlöksfräst svamp och sockerärtor.

Se Er omkring nästa gång Ni handlar, var nyfiken och våga prova sådant som sprakar av färg!

Vet Ni inte vad det är?

Gör som oss, handla och googla upp det

DSC07275 DSC07276

Jag hade bara läst om denna frukt, men blev så glad då jag fann den på Citygross denna kväll.
Vet Ni vad det är?
Imorgon ska den provas kan jag lova!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: