Vikten av Hälsan

Lätt som en omlett!

DSC07227

Idag kom min vinst ifrån tidningens Kurera´s julkalender, en kokbok och en läcker skärbräda men den kommer nog hamna på en tavellist i köket om jag nu lyckas få min älskade sambo att inse att det vore snyggt med en sådan i köket.
(Vi är inne i en förnyelse period i lägenheten nu, så är det någon läsare som vill köpa en säng med tillhörande sängbord i antikbets, eller en skänk med vitrinöverdel i ek så finns det här. )

DSC07212

På skärbrädan är det en vitamin/mineralguide på olika livsmedel, och vill Ni ha i Er maximalt med näring på ett snabbt sätt, ska Ni göra en broccoli och spenatomelett, det enda som det blir lite dåligt med är järn men i övrigt så är det MAXIMALT laddad med allt som kroppen behöver.

Toppen va? Och snabbt går det att göra en omelett med, antingen sköter den sig själv i ugnen under tiden Du pysslar med lite annat, eller så steker Du den snabbt i pannan på spisen.

DSC06042

Man ska ALDRIG underskatta en omelett.

Kokboken är verkligen en riktigt bra basic-kokbok, med läckra rätter, ska kolla mer i den ikväll, men den såg mycket mer intalande ut än typ Vår kokbok eller Rutiga Kokboken som är så vanlig att ge till sådana som bör lära sig laga lite mer mat.

029

Men vissa har ju även svårt att följa något recept, vet inte hur de ska agera i köket, så då passar det ju bättre med en personlig träff med någon som vägleder live, från butikshylla till tallrik. Som visar hur samma livsmedel kan användas på olika sätt, hur man utgår från ett bas förråd och sedan bygger vidare på det, att man kan förbereda, skära, hacka, hyvla, krydda på olika sätt, wooka, steka, koka, både på spisen och i ugnen.

DSC07220

Jag förberedde vår middag igår med en färgglad och matig sallad, som bara behövdes kompletteras med lammjärpar åt Putte och stekt tofu till mig, samt slängde ihop en liten linssallad och hade hummus kvar sedan tidigare i veckan som serverades till.

DSC07225

Så under tiden järpar och tofu stektes i ugnen, skalade jag ett gäng med rotfrukter för morgondagens heta bön/köttgryta, och de som inte går åt i grytan rostar jag på söndag med grönkål och serverar till stekt fisk och en ärtpuré. Linserna jag kokade till middagen idag, blev det över av, så de fick blandas med rödkål, äpple och paprika som jag tänkte ha till imorgon.

DSC07226

Samma råvaror men olika tillagningssätt, nya smaker och varianter. Ett sätt, som fler borde lära sig att komma in i. Något som även Jamaicanerna gjorde på hotellet, ena dagen hade en sallad ett innehåll och nästa hade den utökas med något annat, eller om de var enskilda grönsaker en dag, hade det fått gå ihop med någon frukt dagen efter, eller hamnat i en gryta.

DSC07154

Det gäller att hitta sitt sätt att agera i köket, lära sig läsa kompassen och kartan för butikens vägar och hyllor. Och inte bara gå i de upptrampade fotspåren, för de kan verkligen leda en på helt fel väg.Titta inte ner, utan se uppåt och se alla varor Du kanske missat, ta något nytt, läs på om det och våga prova.

förvirrad

Och vem vet, kanske passar det i en omelett i alla fall, för i en sådan kan man lägga ned det mesta, allt ifrån sinka, ost, svamp, lax, spenat, lök, tomat, korv, brysselkål, morötter till äpple, päron, banan, nötter, bär.

DSC05846

Vill Du lära dig att läsa kartorna över butikerna och hitta kontrollen  din kost och hälsa?

Spana in vår hemsida
http://www.viktenavhalsan.com
Så finns våra kontaktuppgifter där, så kanske det är jag som guidar dig till en väl planerad måltid.

http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: