Vikten av Hälsan

tillsattsocker

Läste något intressant imorse;

http://www.foodmonitor.se/index.php/bransch-a-produktnytt/2617-who-pressar-livsmedelsindustrin-inte-mer-an-fem-teskedar-socker-om-dagen

Vad tror Ni om detta?

DSC06281

Då jag läste det hade folk nog nyss svalt frukosten och redan då redan fått i sig mer än fem teskedar socker, tänk bara att 16 cl cola ger det, och det finns MÅNGA som dricker bra mycket mer än det om dagen.

Tyvärr så tror jag producenterna kommer göra allt för att WHO inte ska få igenom detta, vilket är helt sinnessjukt. Är det något som är bevisat inom hälsoforskningen så är det väl ändå att det är SOCKRET som är den största boven i dramat, tillsammans med allt stillasittande och stress.

ravaror.skitmat

Alla instanser i samhället, små som stora, borde göra sitt för att hjälpa till att få människorna friskare, om det så är som jag skrev igår, byta ut slevar vid plockgodiset mot tänger, och kanske sätta dit mindre godispåsar. Butikerna förlorar kanske pengar i början men om de i samma veva börjar att inspirera att handla bättre varor istället så kommer de få sälja mer och få fler glada kunder som inte fräser åt kassörskorna i kassan för att de har lågt blodsocker.

Läste en tidning från ICA Kvantum igår, där ICA´s dietist sa att de ska bli bättre på att inspirera direkt i butik nu detta år men frågan är om det kommer ske på alla orter. Har hört det länge om Maxi här i stan men inte sett något än, tyvärr. Har själv erbjudit mig att stå där men ja, som ni förstår så är det fortfarande bloggen som är min plattform för inspiration till Er. (Än så länge men jag hoppas och vill att det ska bli ändring på det)

DSC07219

Var på just Maxi idag då det är min sista lediga dag för denna semester, och de hade sådana toppen priser på just en massa grönt och med ett välfyllt grönsaksföråd är det lätt att äta varierat och gott. Dessutom är det så lätt att förbereda måltider, med grönsaker som bas.

Här är det jerkkryddade grönsaker som frästes till lunch och serverades med kikärtsbiffar och kyckling. Sen är det en grönsakslåda som serveras med stekt kungsfisk ikväll.

Jag passade på igår, att förbereda dagens måltider så att både lunch och middag fanns/finns i kylen då jag visste att det stod en del på agendan idag, och för att inte stå där med skrikande mage och huvudvärk utan att veta vad som ska hamna på bordet är det bättre att vara förutseende.

planering

Bara genom att försöka stilla suget med EN chokladbit, så är det fem sockerbitar och gör man det så fort suget/hungern sätter in är det en fara. Se till att planera, och förbereda, fyll tallriken med näring istället för energi, det ska vara både och. Ju mer socker, desto mindre näring.

barnsocker

Kristina Andersson var på nyhetsmorgon imorse och sa väldigt mycket klokt, Ni kan se och lära av henne här;

Varför ska Du gå med ett ständigt sug i kroppen efter mer då det finns så mycket gott Du kan äta för att göra din kropp nöjd och tillfredsställd?

Igår kväll fick Putte ihop en räksallad av gårdagens lunchrester. Så istället för att slänga, tänk på att små skvättar av något kan bli en hel måltid tillsammans.

Kanske är det just det, som Du behöver lära dig, att ta hand om de bra råvaror som finns i butiken. Få inspiration och vägledning.

http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Annonser

Kommentarer till: "Hindra suget innan handen når påsen!" (2)

  1. Skönt att ha dig tillbaka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: