Vikten av Hälsan

Vad är ditt hälsomål?

DSC07201

Så, då har det nya året börjat och jag är åter på Svensk mark, tyvärr, kom hem från Jamaica igår, därav de bortfallna blogginläggen.

1528706_608277575905009_2019436760_n

Har haft två underbara veckor, men tro inte att jag legat på latsidan för det, både träning och tankeverksamhet har det blivit och MASSOR av underbar mat.

DSC06967

Att lägga Fröken Loo´s filosofi med massor av grönt, och rolig och nyttig mat, det har det verkligen inte varit några problem med alls.

DSC07053

Hotellet var välbesökt, av Amerikanare, och både jag och Putte blev förskräckt av deras ”semestervanor” vad det gällde både mat och dryck men bevisligen så var det inte bara semestervanor. Jag trodde ALDRIG att jag skulle se människor som behövde kryckor och käppar som hjälp för att kunna gå p.g.a. deras övervikt, men det fick jag göra nu, människor som inte kunde sitta över ett vanligt bord och äta, det var skrämmande MEN som Putte sa, det är dem det drabbar och det är dem själv som satt sig i den situationen från början men vi behövde INTE se deras barn, då det var 18-års åldersgräns, bara tanken på att det kanske fanns barn där hemma skrämde tillräckligt.

DSC07154

Såhär såg en del av salladsbuffén ut, med olika sallader varje dag plus en del att blanda av själv, lägg då till minst tre sorters varma, och alltid kalla grillade grönsaker.

DSC07155

Jag undrar vad de lovade för något, vid tolvslaget, om de lovade något alls, kanske är de INTE tillräckligt motiverade, ser inte till sin egen hälsa utan lever för stunden, läste något om att det inte är tillräckligt motiverande att lova något som ger resultat längre bort i tiden, och det är väl så, det ska ske NU, ser man det inte på en gång så struntar man i det till slut.

DSC06608

Man orkar inte ta de där små stegen utan det ska ske med STORA kliv fast det är de som gör att man får backa lika stora steg sen också. Kanske är det, dessa människor gjort alldeles för många gånger, lovat och gett upp, lovat igen, och igen.

Jag försökte att INTE se men det gick inte, jag blev verkligen så berörd, för de har verkligen bara ETT liv, och varken öl, chips, feta charkuterier och friterade saker gör att de får leva längre. På hotellet erbjöds det både sämre och SUPER bra mat, dessutom fanns det ALLA dess möjligheter att få hjälp att komma i gång med en träningsform som passade en själv. Men semester är ju som sagt semester, alla ser det på olika sätt.

DSC07163

Vi hade vårt sätt och vi njöt från dag ETT, och jag grät då vi skulle åka hem, som tur är, och går det som planerat, kommer vi tillbaka dit igen vid slutet av detta år men först ska detta år försöka fyllas med sådant som gör att Fröken Loo närmar sig målet, som Ni vet är att inspirera och vägleda Er och alla andra till att må lite bättre, laga bättre mat, finna nya vägar, lära er lyssna på kroppen och kanske får Ni lusten och orken då att hitta er motionsform som Putte sedan kan stötta Er i, för Vi alla har bara ETT liv, och det är Vikten Av Hälsan som är det viktiga!

DSC07007

Jag tänkte mycket på det, där under solen vid poolen, hur viktig ens egen hälsa är, samtidigt som jag vände sidor i alla böcker jag läste så insåg jag hur man MÅSTE lära sig prioritera sin egen hälsa, att pengar inte är allt, att ha en massa pengar gör en inte lyckligare. Man kan bli friskare, lyckligare och piggare genom att satsa på att börja må bra. Det finns EN sak jag måste göra för att uppnå mitt egna hälsomål, men först måste jag börja arbeta hårt för att nå drömmarnas mål, för det går hand i hand.

541402_609219815810785_1813875320_n

Solnedgång på julafton

Som jag skrev till en vän igår som besökte Jamaica för ett antal år sedan och sa att Jamaica förändrade hennes syn på livet; ”Det är på Jamaica, som jag ska skriva mina böcker”. För det är där, lugnet finns, mentaliteten, solen, havet, människorna. Jag blev kär. På Jamaica mådde jag bra, 24 timmar om dygnet, ingen mage som strulade, inga leder som svullnade av stress, hela kroppen och knoppen var i harmoni, så som, det alltid ska vara.

1510879_609668995765867_1643981990_n

Så, vad lovade Du vid tolvslaget? Kanske har du inte lovat något, bättre att inte lova något, som man ändå INTE kan hålla men ett hälsomål, det borde alla sätta. Putte har sagt att han ska komma i bra löparform men jag vet inte hur det går med det nu då han blev utmanad av några grabbar på hotellet om att bygga mer muskler då de blivit riktigt imponerad av den träning han utförde, då hans kunskap syns, från tanke, till utförande till resultat. Och jag har haft förmånen att få träna med honom som PT under två veckor och jag kan säga att han vet vad han gör och säger.

Så, ta nu några timmar och fundera ut, vad just Du behöver hjälp med för att må lite bättre.

Stapla upp och sätt olika prioriteringar, kanske är det hela familjen som ska ha gemensamma hälsomål, så kan Ni sporra varandra.

loften-636x370

Vissa ska kanske sova mer, få andra sömnrutiner, sluta röka, börja motionera, äta bättre, lära sig slappna av, sluta ha total kontroll på allt, våga släppa taget om något/någon.

vanor

Något många familjer skulle behöva tänka på är det här med sockerintaget, vilket jag skrivit om många gånger och en tanke som slog mig där borta var, om butikerna la en tång vid smågodiset istället för en stor skopa. Om det då skulle plockas mindre i påsarna då, om man fick plocka en och en. Tänk och plocka en stycke fruxo-”frukt”, en djungelvrål, hur länge skulle de orka stå?

usagodis

Brukar Ni köpa godis, kan Ni ju prova och meddela mig.
Putte trodde inte jag skulle få någon butik att byta ut skoporna, då de skulle förlora för mycket pengar på det. Men Ni vet ju hur Fröken Loo är, kanske ska man försöka på något sätt, för nyfiken på resultatet är jag!

Kontakta oss gärna då Ni funderat och skrivit så kanske vi tillsammans kan göra en plan för hur just Ni ska uppnå en bättre hälsa i år!

http://www.viktenavhalsan.com
http://www.facebook.com/viktenavhalsan

I alla fall hoppas jag att Ni haft en härlig jul och nyårshelg och möter det nya året med öppna armar och sinne så får vi se hur det slutar. (Jag hoppas mitt år slutar på Jamaica)

DSC07001

Och kanske får jag gå på en till matlagningskurs då, denna resa fick jag förmånen att vara med och lära mig laga Ackee with saltfish and coconutbread

DSC07006

Ackee är en inhemsk frukt/grönsak
An open ackee on a tree

Så att göra det hemma, det blir nog svårt.

(Fler bilder från resan, på all dess mat, och fina dekorationer, och omgivningar finner Ni på min privata facebooksida.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: