Vikten av Hälsan

Tillåt mig att drömma

…På vårt hälsoläger/hem skulle det inte serveras detta till frukost kan jag säga;

IMAG0273

(Jag såg det tidigare i en blogg men trodde ett tag att det var fotat i något annat land så i veckan tog jag vägen förbi flinghyllan och såg det med egna ögon. Behöver vi verkligen detta på frukostbordet, tillsammans med den flytande söta ljusbruna drycken?)

gröttallrik

Nej istället skulle det finnas, efter vad det var för besökare, just det de behöver, kanske gröt, omelett, frukter med yoghurt, lena smoothies.

jordgubbanan

Eller kanske det jag nu har fått lite ”nippran” på, ”Frozen banana -chocolate – raspberry and coconut smootihe with some egg” Helt enkelt, mixad brun banan, med kakao, vispad äggvita, mammas hälsingehallon och kokosflingor. Protein, kolhydrater, fett, antioxidanter! Tänk, om barnen får börja med något sådant, eller få det som mellanmål istället för glass!

frysenbanan

Snacka om att ge kroppen något som den kan använda under lek och stoj, utan att bränslet tar tvär slut.

På detta läger/hem skulle det finnas möjlighet till reparation av kropp och själ, hitta tillbaka till livet, till familjen. Hitta glädjen i att röra på sig, få tillbaka doft och smaksinne. Lite rensa kroppen men framför allt skulle varje individ få lära sig förstå Vikten Av Hälsan.

Främst skulle det vara öppet för familjer, inte bara de med överviktsproblem, utan sönder stressade, splittade, de som tappat bort varandra i den interaktiva världen med karriären som mål och inte familjen.

hamster2

Maten skulle vara full i färg, det skulle dofta, smakerna skulle vara äkta, de skulle få lära sig från grunden.

DSC06427

Smaka, hitta favoriter. Det skulle vara variation. Fisk. Vegetariskt. Kött. Grönsaker, Frukter. Allt skulle vara representerat.

DSC06430Och det skulle vara allt annat än tråkigt och enformigt.

Deras kroppar skulle få rörelse, för det är ju lika farligt att vara smal och inaktiv, som överviktig. Putte skulle vägleda dem till säker träning, de skulle få blanda lek med kontrollerade träningspass.

liliputte

Skador, irriterande muskler, trötta, oaktiva, övertränade. Rehab, lugnt, tufft, ute och inne. Tillsammans, och enskilt.

4189308521

Vi vet att behovet är enormt, bara i detta län står det barnfamiljer och skriker efter hjälp men de får INTE gehör, INGEN vill ta sig an dem, eller vill? VI VILL!!! Men, om inte ekonomin tillåter, Om inte VI får gehör och får stöd att komma ut till dem?

a3b2d63b3c

Vi skulle vilja ta alla barn, som saknar hakor, fotknölar, dess föräldrar, till det där lägret/hemmet, som är vår största dröm. Där vi börjar från början.

god-hälsa-börjar-med-naturlig-mat

Är okunskapen så stor där ute, eller är det bara ”äsch jag orkar inte bry mig”, bukfylla, tysta griniga ungar, stilla ditt eget  sug.

barnssmak

För det var som Putte sa förra veckan då vi åkte förbi MAX; ”Jag tror knappast de där små trollen valde att äta där från början, utan det ÄR föräldrarna som ÅKER dit och sen blir det som det blir. Och de säger ”barnen vill ju ha” När det är dom som vill” Skyll inte på barnen det är DU själv som gett dem det från början!

bråkbarn

Det gör ont i mig, värre och värre blir det, då man verkligen ser hur allt faller. Jag står och ser på. Och det är verkligen så ILLA att de som styr i länet INTE bryr sig. Och istället för att försöka göra något, skäller De på de som kommer med frågor och funderingar i ämnet!

 Låt-din-dröm-bära-dig-framåt-så-blir-den-verklighet-en-dag-581

Ja, tillåt mig drömma, för på detta ställe skulle jag trivas, få vägleda, inspirera, tillsammans med Putte och skulle det ske, skulle vi självklart ta till oss sådana som brinner för samma sak som oss, det vi inte har kunskap om, har vi vänner som kan.

En dag kanske det blir verklighet, Om bara kommunerna i länet kunde vakna upp och SE problemet. Vi har allt klart i huvudet, familjerna finns (även om de INTE är riktigt mogna för förändringen än)… Men tills dess, tillåt mig drömma och låt vår framtid, förfalla i ohälsans stadiga grepp!

snabbalösn

Men skulle Du, där, som råkar, ha den där makten, läsa detta, som VET vilken sten vi ska lyfta på här näst, för att komma ett steg närmare vår dröm, besök vår hemsida;

http://www.viktenavhalsan.com

http//www.facebook.com/viktenavhalsan

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: