Vikten av Hälsan

Det är väl inte för min, grannens, chefens, kusinens, Puttes eller någon annan skull heller, utan bara för DIN egen skull som Du väljer att äta bra, köpa gymkort, simma, gå på massage, spendera en timme på terapi eller vad det du nu är, som Du gör för att Må bra.

salty-snacks

Det är väl ändå DIN hälsa det gäller, det är INTE mina ådror som blir igen kletade av transfett för att Du äter skräpmat, inte är det Putte som blir självlysande för att Du förser kroppen med diverse tillsatser, inte heller han som får utstå med ryggvärk och stela axlar för att Ditt gymkort bara ligger i väskan.

Inte heller blir det väl bättre för att Du handlar bra varor, om Du ändå inte använder dem, och fortsätter äta det Du redan har hemma i kyl och skafferi.

Det ser bara dummare ut om Du försöker dölja de ”sämre” valen du gjort i butiken och lagt i din vagn med lite ”bättre” val, det blir så uppenbart då. Det är INTE vi som får en sämre hälsa av det Du lagt i vagnen, det är DU och DIN familj.

Det är bara Dig själv Du lurar.

”Åh jag har bara ätit en tallrik soppa/sallad idag” för det är det som legat på tallriken men även det som INTE ligger på tallriken, hamnar i din kropp och skapar kanske viss oreda på hälsofronten.

snabbalösn

Du ska göra det för att Du ska börja må bra, skapa sunda vanor för Din egen skull, som DU sedan lär Dina barn. Inte för att grannen ska bli imponerad, snarare inspirerad i så fall.

734932_10151212012502038_1634212106_n

Det är så jag vill göra, INSPIRERA er till att ÄTA, LEVA och MÅ BÄTTRE! Struntar fullkomligt om Ni blir imponerade, men blir överlycklig om jag (och Putte) INSPIRERAR och MOTIVERAR er till sundare val i livet!

Men kom ihåg det är inte för våran skull er livsstilsförändring görs, det är helt och hållet för er egen skull och för att Ni ska kunna ha ett aktivt, piggt och friskt liv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: