Vikten av Hälsan

En enkel ekvation

DSC06318

Med två fyllda kassar gick vi mot bilen denna söndag förmiddag efter ett besök på årets Skördefest på Wij Trädgårdar i Ockelbo, och 140:- fattigare men vi kände oss så rik då vi gick där i den värmande höstsolen.

DSC06316

Rik på godsaker och nyttigheter, som Putte sa;

DSC06309

”Du behöver det här Katrine, verkligen, med den stress och press du har runt dig skulle inte din kropp stå emot om Du inte gav det som den behöver, Din kropp kräver det här, ja egentligen kräver allas kroppar detta.”

Den odlare vi valde att handla det mesta av börjar känna igen oss och blir lika glad varje gång vi dyker upp i hans stånd med händerna fulla. Vi lyser nog som ett barn i en godisbutik MEN detta doftar, det krispar, det lockar, det är färgsprakande, det är NYPLOCKAT och dessutom är det Krav.

DSC06320

För visst ser Ni väl skillnad på palsternacka och palsternacka?Och jag kan säga att det ÄR skillnad på smak, rostade en från butik igår, och idag en från ”Böle Grönsaker”
En smakskillnad utan dess like!

Jag hade förberett lite ansjovisfylld lax innan vi åkte och hade tänkt handla LITE tillbehör till lunchen men väl i bilen insåg jag att jag INTE visste vad jag skulle laga till lunch. Dessutom blev det vildsvinskorv åt Putte så hans laxbit blir sparad till middagen.

DSC06321

Vildsvinskorv till Putte och Ansjovisfyllda laxen till mig, på en bädd av skördegott. Till det en vitkålssallad med lätt kokt broccoli, blomkål och diverse vaxbönor. Samt den otroligt goda vita salladsgurkan.

Krav på God (och nyttig) mat, för kropp och själ

Är den dessutom prisvärd är det inte ett snack om saken, då handlar vi och med rätt förvaring håller dessa godsaker länge.
Börjar de slokna kokar jag dem lätt och slår på en god vinäger och lite örter så håller de någon dag till.

kund

Kanske ryggar Ni till på priset på allt detta MEN det är INTE dyrt, skulle Ni handla allt detta på ICA eller någon annan butik skulle ni få betala desto mer, speciellt om Ni skulle ha den kvalitén på grönsakerna som vi fick idag. Dessutom MÅNGA av de krav/eko-odlade grönsakerna i butiken är importerade. Står jag i butiken och ser eko-äpplen till ett pris, och svenska till ett annat, så tar jag såklart de svenska!

DSC06231

Ja, det är inte alltid så lätt detta med märkningar, innehållsförteckningar eller att ens lita på fabrikörerna! Det håller jag med om, vi som konsumenter är liten i fabriks och affärsvärlden och det finns en oskriven lag där ute som säger att det är en rättighet att lura oss.

förvirrad

Men genom att bli kritisk, granskande, och i den största möjliga mån köpa rena råvaror, saker med korta innehållsförteckningar, se till att tallriken är mer fylld av grönsaker och vegetabiliska proteiner, nyttiga fetter, färger och dofter kommer man långt med att förbättra sin hälsa. Börja att upptäcka ditt kök och väck din nyfikenhet!

god-hälsa-börjar-med-naturlig-mat

Nu blev det jobbigt va?

Men tänk så här; Du har bara ett liv, en hälsa.

Du får bara EN chans att LEVA!

PANG!

Och Du kan ligga där, vore då inte bättre om Du försökte minimera riskerna, Vi alla har en risk att drabbas, ung som gammal, grönsaksätare eller inte MEN de som INTE väljer att bry sig om och lägga pengar på sin egen hälsa, MÅSTE en gång i tiden lägga MASSOR av pengar på sjukvård!

svenska-mynt-piller

Tänk på det!

PANG!

kranskärl

Dålig kost + brist på motion (+ sömnproblem + stress) = faktorer som Du kan påverka själv!

Gör det innan det är FÖRSENT!

Och Vi hjälper Dig gärna med din förändring, för det är de små stegen som leder till hållbara resultat!

http://www.viktenavhalsan.com

Sidan är nu uppdaterad med kontaktuppgifter och lite annat.

Men som alltid uppdateras vår facebook-sida nästan dagligen

http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: