Vikten av Hälsan

tråkig

Då kanske Du ska se över vad det är för innehåll där i plastlådan eller än värre, i den frysta pappkartongen, thailådan, ”husmanskosttallriken”, Maxmålet eller vad det är du nu väljer till lunch?

2733014_209_118

Är det så att det är Fröken Loo´s inspiration som ska få dig och dina arbetskamrater pigga i höst?

DSC04075

Information och inspiration i ett…

Kanske borde även det finnas tid till 30 minuters träning på lunchen, tänk vad effektiva Du och Dina kollegor skulle bli på eftermiddagarna då, och Ni har träningen gjord då Ni slutar!

Information om just det finns på;

http://www.viktenavhalsan.com

En vän som ska tävla i fitness frågade om jag ville göra en middagslåda åt henne, det enda annorlunda var att jag fick plocka fram vågen men som alltid, grön, ren och hemlagad mat.

BildDet som fick hennes smaklökar att dansa var;

BildStekt lax, örtig senapskeso. Råris ärtor och vita bönor i pepparrotshetta. Basilika och ruccolasallad med nektarin och blomkål. Picklad broccoli och blandade långa bönor. 

Bild

Bild

Jag underskattar ALDRIG små snuttar och hörn av grönsaker det kan bli en härlig grönskande middag som här. En sallad med kikärtsbiffar.

Bild

Som jag la i romansalladsblad med lite avokado,tomat och rödlök. Toppat med hummus.

Som jag skrivit förr skulle så många där ute må så mycket bättre om de åt mindre gluten, att lägga biffar/burgare/korv i härliga salladsblad gör så mycket nytta i kroppen och gör inte leder/mage svällda och huvudet tungt.

Våga prova något annat än bröden från korvbrödsbagaren eller tortillabröden från santamaria.

Bild

En snabb middag blev det igår, laxsoppa med en fruktig linssallad och avokado med överblivna rostade rödbetor.

DSC06001

Mat som helar och skyddar kroppen. Ger den näring och energi.

Denna torsdag är jag ledig och ska iväg för att få lite massage innan lunch så nu på morgonen har jag förberett dagens lunch, som också består av lax.

DSC06004

Krispig grönsakspytt med kallrökt lax, stekt ägg. En len avokado och linssallad och rostade majskolvar blir tillbehöret

DSC06005

Som Ni ser så återkommer linser även idag men en annan variant, och en tredje återkommer ikväll. Att variera samma grönsak men med olika smaker ger oändliga varianter av måltider.

 För ikväll kommer Putte hem och då står det;

DSC06003

Rimmad Långa som sedan läggs på saffran och tomatmarinerade grönsaker och bakas av i ugnen

Linssallad med färglada tomater, krispiga rädisor, gurka och söt nektarin

Svenska primörer i örtigvinäger

Lite gröna blad

Mat ska vara färggrann, dofta och smaka äkta. Ge en upplevelse för alla sinnen.

För det är allt annat än bara bukfylla, en måltids innehåll påverkar så mycket i kroppen.

Mage-vete

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: