Vikten av Hälsan

Det är barnen…

det handlar om, det är de som drabbas

Bild

http://www.expressen.se/halsa/stor-risk-for-diabetes-bland-svenska-barn/

Har det inte gått LITE för LÅNGT nu?

När ska det ageras och handlas, inte bara forska.

Det gör inte barnen eller befolkningen friskare.

Statistik hit, och dit, undersökningar bland människorna, oss, invånare

Om hur Vi verkligen mår, men vad händer med siffrorna sedan då, resultaten?

De s.k. rapporterna, de publiceras i bästa fall, och sedan ageras det utefter det?

Inte vad jag har märkt i alla fall, och när det har gått så här långt,

att BARNEN, det är Sveriges framtid, vad går de till mötes?

Bild

De har inte lika enkelt att göra val i vardagen, de äter det som ställs på bordet

om det så är på dagis, skola eller hemma, så äter de, är det skräp äter det,

är det äkta så hamnar de i munnen lika väl (om de är van vid den äkta smaken, annars

låter de sig prova efter en stund)

Bild

Sätts de framför tv´n istället för att aktiveras, sitter de gärna där sedan lite för länge, och för långt upp i åldrarna, kanske byter de tv´n mot datorn, eller båda och.

Barnen, de yngre kan inte göra egna val, de har människor runt sig som väljer åt dem.

Bild

”Barnen vill ha McDonalds”, ville de verkligen det från början?

Jag såg ett barn idag, i barnvagn, kanske två år, mamman hällde cocacola i nappflaskan!!! Såklart att ungen vill ha cola till maten hädanefter, för att hon vänjer honom vid det, det är ingenting han krävde från början.

Bild

För han kan inte välja, han har inget val, han dricker det han får, för att han är törstig, men som Vi ALLA vet innerst inne så släcker inte sötsliskiga drycker törsten det minsta. Varken MER, Festis eller läsk, det är bara det där sockerbegäret som stillas för en stund men törsten den består.

”Barnen vill ha pommes och ketchup till middag”, den meningen träffade mina trumhinnor idag, mannen fick till svar av den andra mannen ”Det är väl ändå ingen mat för barn”, tack gode gud för den meningen men ”De vill ju ha det och det är ju ändå sommarlov så då får de önska mat varje dag” vad önskar barnen då? Jo ”mat” som de är van att få, som deras smaklökar blivit invanda vid, tidigt!

Bild

Så det där med pommes och ketchup var nog kanske föräldrarnas kostcirkel innan barnen kom, och det som de gett barnen. Jag hoppas iallafall att det fanns någon form av korv/hamburgare eller något hemma till den där kundkorgen, annars var det ännu mer bedrövligt. (Bredvid mannen stod en kvinna, och jag tror att nutrilettdrycken var hennes)

Jag hade velat sticka åt dem ett visitkort men jag kan inte hoppa på folk även om deras val påverkar barnen, framtiden, som ska bygga upp vårt samhälle, och man kan inte bygga ett samhälle på en skräphög, den förmultnar tillslut och samhället rasar samman. 

Likadant är det med kroppen, ger man den skräp rasar den tillslut ihop, utan immunförsvar och kondition fungerar inte människan, den bittra sanningen. Rom byggdes inte på en dag, en sund kropp byggs inte på ett kick, så se till att ge barnen en god och nyttig grund att stå på från början, för det är DU som väljer hur Ditt barns hälsa ska vara, tänk på det innan det är försent!

BildÄr det en färggrann skål som står på bordet framför er om kvällarna, vet Ni om vad bara färgerna gör med kroppen? Lägg då till sockrets skadeinverkan så har Ni en fin och sövande coctail till Dig själv och Dina barn.

Bild

Det finns andra färggranna och mycket mer smakrika ting att lägga i skålar på bordet, dels bjuder ju sommaren på jordgubbar, melonbitar, men varför inte en skål med solvarma tomater i olika färger, antioxidanter, nyttigheter för kroppen, en coctail som bygger upp istället för att riva ned immunförsvaret.

Bild

Barnen väljer inte vad som ska stå på bordet, det är du som valt det åt dem från början och skapat en (o)vana åt dem. Väljer du att INTE ha grönsaker i och till maten, så vänjer sig barnet vid det och fortsätter så, för att det är så de blir vana och livsstilen deras är så.

Bild

Har Du från början vant dem vid äkta smaker blir de konstgjorda aldrig intressanta men gör Du tvärtom, vänjer dem vid det konstgjorda, det sockrade, salta, tillsattsfyllda, förstör du deras smaklökar tidigt och det äkta blir aldrig tillräckligt gott i deras munnar utan de måste förstöra maten med salt, ketchup, socker för att de ska bli nöjda.

Bild

Det är barnens hälsa, samhällets framtid, ska statistiken fortfarande bara få tala sitt egna språk utan att någon agerar och tar tag i problemet?

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: