Vikten av Hälsan

”Unna sig”?!

frågetecken

Har svårt för ordet ”unna sig”, vad menas med det egentligen? Folk ”unnar sig” hela tiden för att de gjort något eller för att de är trötta, sjuka, ledsen, glad, kär. Men självklart ska man njuta av det goda livet men tänk om det där ”unna sig” går in i vardagen, och inte är just vid de där speciella tillfällena?

fredagsmys

Blir det fortfarande ”unna sig” då? Nej, då blir det en vana. För man kan ju ”unna sig” olika saker i livet, vissa ”unnar sig” tid att träna eller låter pengar gå till massage eller go´kart med barnen, andra kanske ”unnar sig” en resa för att de fått pengar över efter många månader med skralt på kontot.

120706-att-unna-sig

Jag själv ”unnar” mig saker då och då, sådant som får mig att må EXTRA bra, som imorgon blir det frisörbesök med klipp, färg och styling innan vi beger oss till Stockholm för kurs och hotellmys som också får mig att må riktigt bra, utbildning, möten med nya människor, konsertbiljetter, massage, någon inspirerande tidning. Ett glas gott vin med härligt sällskap och god mat. (och kanske kan Vi ”unna” oss en resa i vinter efter allt som varit, så är vi nog värda det men det är en annan historia…)

Men då det börjar blir att man ”unnar sig” och ”myser” veckorna igenom, med snask och ”skräp” blir det inte att unna sig själv något för välmående längre som jag tror ordet ”unna” betyder ifrån första början.

Som det ska handla om i premiären av det nya programmet med min stora inspirationskälla Martin Lidberg ikväll; http://www.tv3.se/min-stora-lata-familj

Först avslutas Biggest Loosers på ett hejdundrande sätt med toppen resultat från alla, vissa hade minskat över 50% i fett men frågan är, håller det? Jag hoppas det, och att de börjar ”unna” sig andra saker och söker lycka på andra håll än i kakburken och på kebabhaket, för kanske känner Du lycka just då du äter det men är det lycka som håller i sig, finns endorfinkicken där flera timmar efteråt som visar att du gjort din kropp något bra?

sockerfallan

Och sommaren är ju som sagt här, sommarlov, semestrar, ledighet och tid att mysa och ”unna sig” finns varje dag helt plötsligt, från morgon till kväll för att just, det, det är sommar. Fyra veckors semester, eller är det hela sommarlovet det blir? Det är lång tid att ”unna sig” och på den tiden hinner det bli en vana, som sedan ska kunna brytas då vardagen kommer i slutet av augusti.

Glass, drinkar, rosévin, öl, läsk, snask, lite extra flottig mat vid grillen, visst man ska njuta av sommaren men det finns så mycket man kan njuta av som inte skapar obalans för hälsan.

ramlösajordgubbe

Alla grönsaker, alla frukter. Frys in melonbitar och svenska jordgubbar, mixa med lime och bubbelvatten så har Ni en svalkande drink. Svensk gurka när den är som bäst, perfekt för barnen att gnaga på, får de i sig en massa törstsläckande vatten som INTE finns i festisar och saft.

Fler härliga sommardrinkar finns i denna tidning som Ni kan hämta på Hälsokraft;

DSC05786 DSC05787

Hela sommaren, skulle kunna bli en ren hälsoresa, att börja tassa in på den nya vägen i livet under sommarmånaderna, då man är som piggast, borde vara en idé för många, dels kommer alla våra fina svenska råvaror men sedan är vädret ofta så att man kan vara ute, och där finns den bästa träningsmöjligheten egentligen.

För, i måndags, kom ett väldigt pirrande samtal, och på andra sidan luren sa en man dessa ord; ” Att pumpa biceps på gymmet, vad tjänar det till att ha stora biceps, tacka vet jag att använda den egna kroppen och få en snygg, stark och atletisk kropp som håller livet ut, det är träning det”

Och sådan träning kan absolut göras ute, med hela familjen, varje person efter sin egen förmåga! Vill Ni kanske få lite effektiva övningar som Ni kan använda under semestern, hur Ni utför dem korrekt utan att skada Er, för att träna kroppen fel, är minst lika farligt som att INTE träna, ta hjälp av någon som vet och kan, inte som tror sig kunna!

Kontakta då Putte, han är hemma i Gävle varje helg, och den 29 Juni kommer han befinna sig i Stocka (Hälsingland) så bor ni där i närheten finns det möjlighet att boka upp honom där också. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida, http://www.viktenavhalsan.com

Eller vill Ni bara ha vägledning/inspiration? Ja, vi är öppen för era önskemål så utformar vi mötet/eventet efter det.

Hälsoinspiratörer kan vi förhoppningsvis lägga till i vårt CV efter denna helg då vi nu beger oss till Stockholm för att gå på http://www.pnc.nu/utbilda-dig-till-halsoinspirator/

Och eftersom det är kurs på bortaplan, har det donats i köket denna dag med lite lunchlådor, billigare (och nyttigare att ta med) dessutom får man just det ens egen kropp behöver, för ska man prestera både fysiskt och psykiskt krävs bra energi och mycket näring;

DSC05780

Salladsplock

DSC05782

Man får det man vill och behöver

DSC05783

Näst intill klara sallader, lite mer grönsaker ska det fyllas på med imorgon då vi handlat imorgon.

Så ta tillvara på sommarens väder, frukter, grönsaker, och låt oss vägleda dig in på den hälsosamma vägen för det är verkligen att unna sig något, välmående för kropp och själ!

Följ oss på facebook, http://www.facebook.com/viktenavhalsan.com

Uppdateras näst intill dagligen om vad som händer och sker, med små tips.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: