Vikten av Hälsan

Så var det dags igen…

diet2

Ett klipp idag på Nyhetsmorgon, om dieter. http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/gi-detox-eller-fem-två-modellen-så-väljer-du-rätt-diet-2376728

DSC05774

En artikel i nya Amelia om någon juicediet, som skulle få bort ”muffinsmagen”

DSC05775

på en vecka så att det inte fanns något som störde vid jeanskanten eller under klänningen, men hallå? Nog för att färsk pressade juicer är helt fantastiskt gott, och kan innehålla det mesta från kostcirkeln men att leva på det en vecka, för att man kanske ska på fest under helgen, och ska ha något speciellt par jeans? För att sedan gå tillbaka till det gamla leverne, är det verkligen det som får en människa att uppnå en god hälsa? Visserligen påstod de i artikeln att sockersuget skulle försvinna efter en vecka, gör det verkligen det?

bättre utan socker

Om man tänker på hur MYCKET socker en svensk får i sig under en dag, och hur beroendeframkallande det är, så tar det längre tid än en vecka att bli av med suget. Och återgår man då till de vanliga rutinerna efter denna vecka, så är man ju tillbaka på ruta ett igen.

jojo

Ska man inte kunna Leva Livet under hela året, utan att hoppa fram och tillbaka mellan olika dieter och metoder, och ändå ha en god hälsa och MÅ BRA?!

Svaret på den frågan, är enkel, det ska man, och man ska komma ihåg att bara för att grannen äter enligt LCHF behöver inte det få dig att Må Bra och få en god hälsa, jag skulle krascha på det. Vissa passar Periodisk Fasta för, andra skulle inte klara en dag utan frukost, mellanmål, lunch och middag. Och bara för att Putte älskar bollsporter får det inte mig att börja röra på mig.

tarining_60584247_184119095

MEN det finns något som var människa, (och jag har skrivit det förr, och kommer skriva det igen) mår bättre av att utesluta, det är de snabba kolhydraterna, sockret, transfetterna, och det finns en motionsform för alla, man behöver inte gå till ett gym eller ens ta sig ifrån hemmet för att träna! Du har det bästa träningsredskapet redan, Din egen kropp och naturen är fylld av frisk luft och en massa träningsredskap bara du vågar se möjligheterna och låter dig vägledas på stigen mot ett hälsosammare liv behöver det inte alls bli krångligt.

Att Leva Livet har olika innebörd för alla men ALLA ska kunna Leva Livet och ändå ha en god hälsa, och Må Bra, och det med enkla medel, det är var människas rättighet i världen men tyvärr finns det okunskap bland ledare och styrande i landet, omotivation och osäkerhet bland befolkningen. Det krävs krafttag för att människorna ska förstå att det är de små förändringarna i vardagen som kan ge hållbara resultat.

liliputte

Du behöver inte slita en timme på gymmet varje dag, 30 minuter med din egen kropp som redskap kan bli nog så jobbigt och ge både kondition och styrka, och det är sådant du kan göra hemma. En rask promenad, en cykeltur, studs och lek med barnen i skogen, gör sådant som får dig att ”glömma” att du tränar, bara du rör på dig, blir svettig, låter musklerna arbeta och pulsen ökar.

ravaror.skitmat

Och att slänga ut hela kylskåpet, och byta ut hela skafferiets innehåll leder ingenstans om du INTE använder allt det nya du ställer in, för det räcker ju inte med att du handlar varorna, du måste använda och äta dem också. Är lasagne något som Du och (barnen?) gillar, byt ut lite av plattorna mot skivad squash/aburigne och tomat, byt ut en del av osten och mjölken i såsen mot keso. Så ökar du både proteininnehållet och vitaminerna. Kanske även byta de vita plattorna mot fullkorn så kommer det lite fibrer med på köpet.

kundkorg

Att bryta din frukost(o)vana, från frallor och sockrad yoghurt, till ägg, gröt, naturell yoghurt med frön och frukt/bär gör mycket för blodsockret under hela dagen.

kund

Försöka köpa hem och använda lite mer grönsaker i och till maten, och våga prova nya kombinationer som inte alls behöver vara avancerade, se bara här nedan;

Jag var ledig denna måndag, och började dagen med ett litet gästspel på en nyöppnad förskola, där jag tillsammans med en man, lagade lunchen till de riktigt små knoddarna.

dagismat

Jag fick stå för grönsakerna, och förutom den klassiska isberg,tomat och gurka skålen, fanns det morötter och lite frukt på bänken, och vips hade Fröken Loo satt sin touch på det hela, och gjort en fruktig morotssallad, och av det som fanns kvar då skålen kom in, vart det riktigt lyckat.

dagissalladSvårt?

Hela dagen har rusat fram, från en tårdrypande morgon då Putte begav sig mot tåget, till en dag fylld av sysslor som kanske kan leda någonstans, ett givande möte på Medborgarskolan som vill satsa på hälsocirklar och föreläsningar med oss i höst, riktigt spännande och roligt att se de nya lokalerna och möta den nya verksamhetschefen som verkligen brinner för hälsa. Så vi får se vart det kan leda, men alla har rätt att Leva Livet och samtidigt Må Bra, och förstå att Vikten Av Hälsan är det viktigaste, det är det vi ska försöka förmedla och nå ut med.

Men, det är något inom mig som säger, att Krigarhjärtat har kommit en bit på vägen, och ge upp, det är inte hennes melodi även om det spottas på henne och hennes fötter sparkas undan så är det MÅNGA där ute som gör hennes dagar värda att leva, och vissa dagar hamnar närmare hjärtat än andra.

Fortsätt följa oss på Facebook, och gilla får sida där ; http://www.facebook.com/viktenavhalsan

Där publicerar Jag nästan dagligen små tips på vad Ni kan lägga på tallriken genom min egen matlagning, men vill Ni har mer tips och råd tveka inte att ta kontakt, de uppgifterna finner Ni på vår hemsida http://www.viktenavhalsan.com

Kost och Träning Är Vår Låga, Det finns inga quick-fix, Det är de små stegen som ger hållbara resultat!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: