Vikten av Hälsan

kosttillskott-2

Tre av sju dagar är lite för mycket av det goda om man försöker hitta balansen i livet, till det hälsosammare livet med en piggare och friskare kropp, kanske med några kilon mindre, eller att bli av med sockersuget, begäret efter de snabba kolhydraterna.

BWcmaZTgtX8sN_H2TWtu

Det är den bittra sanningen, eller bittra? Ja den är nog bitter för många där ute som tampas, tror att det ska hinnas till beach 2013.

godismun

Men brottas man med ett sockersug, går det inte att ”rensa” och ”rena” kroppen måndag till torsdag och sedan låta myset vara i dagarna tre. Det skadar kroppen mer än vad den där tillfälliga njutningen ger. För den är bara tillfällig men bygger på det där begäret som det sedan ska brottas extra mycket med under måndagen för att man åter igen gett kroppen det som den INTE behöver och INTE vill ha medans det är hjärnan och ovanorna som tycker att Du ska äta chokladkakan, dricka vinet, ta ölen, äta den där pizzan, kanske ta den där pastan och sedan avsluta söndagen med glass och lite godis som ändå är över.

dontstop

Ska Du lyckas med att uppnå dina mål, ska det såklart tas i små steg, det går inte att tvärsluta men Du kan INTE tro att du kan äta vad Du vill i tre dagar, av veckans sju.

544376_381616528571116_1095576102_n

Välj ut, ett tillfälle under helgen där Du får njuta av det som Du tycker är extra gott. Är det vinet till maten om lördagen, drick då det med gott samvete. Eller är det en öl med grabbarna framför fotbollen? Kanske är det kalas som väntar, och tårtan ser lockande ut, ta då en bit men är det så att du VET att du har svårt att stå emot ta om, om du väl äter. Kanske det är bäst att låta bli?

Att trappa ned fungerar för vissa, andra MÅSTE tvärsluta. Jag hade aldrig lyckats tvärsluta veckans alla dagar, men fick tvärsluta fem av sju, sedan blev det sex av sju, sedan blev det 29 av 30 dagar, och sedan var jag FRI!

527822_423756354348561_388897564_n_50bf313ce087c30f71cc0bbe

Många ställer sig frågan, både sig själv och oss, ”Varför händer det inget” svaret kanske ligger närmre än vad de tror, det kanske rent ut sagt är helg/ledighets (o)vanorna som är boven i det hela. Det är många där ute som ”glömmer” bort alkoholens energiinnehåll och dess brist på näring. Speciellt nu på sommaren då det gärna dricks lite till och från, kanske även mitt i veckan. Och med alkoholen följer det oftast en del tilltugg eller mat, och energiinnehållet blir mer än dubbelt på en gång. Sen att dricka sig ”mätt” på alkohol är ju inget man ska göra. Njut av ett, två glas, för att det är gott, för sällskapet.

alkohol-300x240

Att bli helt slavisk med vad man stoppar i sig, behöver man inte bli MEN det krävs medvetenhet och en hel del kunskap för att förstå vad som sker med kroppen, hur den reagerar och vad den behöver men vill man ha reslutat, bli piggare, friskare, orka mer, börja att MÅ bra så är det den bittra sanningen att det finns inga quick-fix, Du kan inte mysa tre av sju dagar, låt det då stanna vid EN.

Och VEM har sagt att det som är nyttigt måste vara tråkigt?

Inte jag i alla fall.

 Och det försökte jag ju bevisa i fredag då vi hade en liten middagsbjudning här hemma

(exakt vad som stod på bordet finner ni i föregående blogginlägg)

DSC05737

 Och av resterna som blev kvar, då jag alltid ser till att laga rejält med mat då jag ändå håller på och INTE slänger mat så blev det en perfekt salladslunch igår i solen. DSC05742

Sen finns det godsaker i fruktdisk, kylen och bland torrvarorna i butiken men kan använda till bättre val framför tv´n.

Det gäller bara att våga prova något nytt, bryta vanorna och försöka bryta begäret.

DSC05744

Fruktsallad med kesella, kokos, mandel, solrosfrön, gojisar och russin

Blev vårt tilltugg framför filmerna vi hyrde igår

Och dagens lunch, blev;

Lax, fylld med ärtpuré som jag kryddade med brännässelsenap. I Laxfickan la jag även paprika, lök och tomat.

Lindade en rökt lax skiva runt det hela.

DSC05745 DSC05747

Och till det serverade jag grönsaker som jag snabbt fräst och ”slängt” runt med vitt vin och pepparrot.

DSC05748

noteasy

Glöm för all del inte bort att ENERGI IN = ENERGI UT! Alltså, Du MÅSTE hitta en motionsform som lockar dig, året runt. För även om det är så skönt att ligga i solen, softa i soffan, så är våra kroppar till för att röra sig! Och det finns en motionsform för alla, även som är lustfylld för just Dig!

Kom ihåg; Det är Vikten Av Hälsan som är det viktiga!

logo vah

http://www.viktenavhalsan.com

http://www.facebook.com/viktenavhalsan

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: