Vikten av Hälsan

DSC05268

Barn vågar, det är bevisat. Låt det vara lekfullt, inget tvång med allt på en tallrik med maten. De får plocka, känna, lukta. Smaka på olika sorter av samma grönsak. Smaka tillsammans med dem.

Det går, det tar bara tid, som jag skrivit förr upp till 20 gånger, kan det ta för ett barn att lära sig en ny smak.

Hade ju sportlovs-skoj i mitt kök i torsdags, vilket blev otroligt lyckat. Många skratt, lekfullt provade de sig fram. Innan hade syster haft dem med sig på affären där de fått sett lite olika grönsaker, de hade memorerat namn på det som de sett, och lite av de fick de provsmaka.

DSC05273

De fick lära sig hur många olika saker man kan göra med t.ex. rödbetor; Rosta, koka, riva, lägga in. Att det finns både gula, randiga och lila. Ärtskott, ärtskida, ärtor, ärtpuré. Man kan gilla en sort av en grönsak men en tillagningsmetod kan förstöra det man gillar. Det visade systers son, han älskar gröna ärtor men i mixad form var det inte gott, då var purén okryddad.

DSC05279

Allt det som jag serverade på det stora fatet var okryddat, lite salt på vissa men annars rena saker, inget som störde.

DSC05271

Det var surkål, vitkål, rödkål. Syster provade surkål för första gången, och gillade det verkligen, dock var hennes hummuspremiär inte någon höjdare, det fungerade som dip sa hon, vilket det ska vara också, jag älskar ju hummus och kan mer än gärna äta det till allt.

Barnen fick se olika grönsaker i ett bildspel, och gissa. De tog några av dem. Fick med sig en svartrot hem för provsmakning till familjen. Barnen berättade att de inte fick äta sötad yoghurt hemma längre, ”Vi äter med bär och pytte lite socker för det är lite surt”. Små steg för hela familjen, systers sms plingar till då och då med några funderingar.

Ja, som ni förstår så var det mer än lyckat så därför erbjuder jag nu Er samma möjlighet

Tisdagen den 2 April, med start kl.10.30 har jag nästa omgång, då som Påsklovs-skoj i Fröken Loo´s kök. Till en kostnad av 70:- per barn med en förälder. Anmälan krävs. Kan göras här på bloggen eller på min mail katrine.loo@viktenavhalsan.com .

Det kommer även komma ut erbjudanden om sådana här tillställningar för vuxna, för det behövs. Det äts för lite grönsaker i dagens samhälle, det är inte farligt eller dyrt.

DSC05282

Man äter ju även med ögonen;
Rödkål med morot och blomkål.
Riven polkabeta med ärtskott, äpple och blodapelsin

 Det är ju tydligen ett bevis på det att det är för lite grönt i dagens samhälle då den ”röda dieten” publicerades i en kvällstidning idag. Varför är den röda dieten så nyttig då? Jo, för den är sprängfylld med antioxidanter. Ta bara ett granatäpple som är så fyllt med c-vitaminer och antioxidanter. Diamanter för varje sinne och cell.

Jag vet att det behövs inspireras där ute, till en hälsosammare livsstil. Siffrorna pekar nedåt i statistiken. Vikten Av Hälsan befinner sig i det ohälsosammaste länet i landet, det ligger mycket arbete framför oss, för vi behövs där ute. Ska inte länet förslappas och slammas igen ska det börjas i tid. Men hur kommer vi dit, till de som behöver oss? I så många län/landsting finns det bidrag att söka för att kunna jobba med folkhälsan men inte här. Förvånande? Nej inte allas. Att se hur människor rasar både kroppsligt och psykiskt tar även på oss, vi står handfallna och bara vill hjälpa.

tjockunge

Det vi kan göra är att finnas till, visa upp oss, för vi SKA lyckas med att förbättra länets siffror och människornas hälsa. Få dem att förstå Vikten Av Hälsan.

Förutom mina små matinspirationsträffar för stora och små. Samt vägledning i butik och kök så är det träning som erbjuds, effektiv, svettig, rolig träning som kan göras i hemmet eller ute då vädret tillåter.

DSC05285

Som dagens pass som Putte satt ihop åt mig tills jag kom hem från jobbet;

2 Minuter hopprep

10 Burpess med armhävning

Följdes av;

Rodd

Axelpress

Baksida axlar i TRX

Upphopp

Höftlyft

Sidoplanka

Planka

Varje övning i en minut, i tre varv. Sista plankan varade i drygt 2 minuter.

DSC05286

Sen var det skönt att landa i soffan framför lite Melodifestival och bloggande.

Hemsida för företaget är på G, men än så länge är det denna blogg som gäller och

http://www.facebook.com/ViktenAvHalsan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: