Vikten av Hälsan

vanor

Små förändringar, kommer behövas göras, ja vi hade vårt första framträdande igår som företag, föreläsning om Vikten Av Hälsan. Det var nervöst, pirrigt, overkligt, läskigt men nu är det gjort men vi kom ju på en hel del som vi skulle gjort annorlunda då vi satt i bilen på väg hem igår kväll. Kanske lär man sig med tiden, om det blir fler gånger, vilket vi hoppas. Vi måste ju börja någonstans och för att kanske nå ut till några, som sprider vårt budskap och företag vidare, så är det folket vi måste nå, och det är folkhälsan vi vill förbättra, för även där, är det små förändringar, små steg som gäller till ett hållbart resultat.

qucik-fix

Det tryckte vi på en hel del igår, att det finns inga qucik-fix, inga snabba lösningar eller genvägar till en god hälsa.

526424_409990119092100_262682975_n

Putte hade med sig de ny inköpta TRX-banden som han fick visa en del i, och det väckte tydligen mångas intresse, och nyfikenhet, för är det något redskap som man ska ha, så är det TRX-band mer användbara och skonsamma övningar för kroppen finns inte, använda sin egen kroppsvikt.

557618_410001259090986_1116087573_n

Jag försökte fånga upp några med mitt tänk kring helheten om kosten, plånbok, miljö, hälsa.

11346_409990152425430_823231893_n

Säsong, Svenskt, Hälsosamt.

Ja, ni som läser min blogg sedan tidigare vet vad jag menar. Att det går att äta billig hälsosam mat, om man handlar efter vad säsongen och butikerna erbjuder. Man vinner mycket på att lägga ned lite extra tid i butiken genom att läsa på förpackningarna.

innehåll

Ställde frågan om de kunde förstå en innehållsförteckning, och svaret blev, Nej! Ett svar som jag ofta möts av, eller att folk inte läser dem, för ja, de inte förstår dem, eller att allt går på ren vana där i butiken. ”Orkar inte bry mig”. Bry sig om sin egen hälsa?! Skrämmande, det är ju ett liv man har, ska man inte ta till vara på det? Att bli medveten konsument, är att bry sig om sin hälsa, sina barns hälsa, miljön vi har runt omkring oss.

äppleburgare

Att se över vad man har i korgen, vad som sedan hamnar på tallriken och i kroppen, det kanske tar tid i början men sen, hälsovinsten blir så mycket större i slutänden. Mindre mediciner, mindre bråk i familjen då blodsockerkurvorna blir mer stabila. Jag ger mig inte med mitt tänk, jag är envis, men genom en grönare tallrik, med mindre snabba kolhydrater, mindre socker i vardagen, blir både Du och Din familj friskare och piggare.

onyttigtmellis

Jag har fått höra att det finns både barn och vuxna som gömmer godis här och där, för att kunna dämpa sug, som äter sådant istället för ett bättre mellanmål.

560049_409992002425245_1115575385_n

Vi bjöd på Qinouabollar igår, det ingick som tilltugg i inträdet, inget socker, utan sötman kom ifrån russin. Smaken var kanel, och det som ”höll ihop” det var kokt vit qinoua. Inga konstigheter. En energiboll, perfekt som mellanmål, tilltugg till kaffet istället för chokladboll, fibrer protein, blodsockersänkande kanel. Energirikt, men ger näring, vilket inte en chokladboll ger.

Hamnade i en intressant diskussion med en älskad ”gubbe” ifrån byn igår, som hade blivit ombedd av sin son att äta bättre, ingen potatis, mer grönsaker, qinoua, ägg och liknande. Istället för bukfylla som han ätit tidigare, tom energi, som färdiga rätter och liknande. Han gillade det, var så roligt att höra.

findus

Det går att lära gamla hundar att sitta, det är ALDRIG försent att göra de små förändringarna som behövs för en bättre hälsa.

överkött

Lite mer motion, ger en stor hälsovinst, 30 minuter om dagen, är inte lång tid av Din dag, det kan ALLA avsätta av sin dag. Ta 30 minuter från tv´n, ditt surfande, det skadar inte. Tänk på att man kan sitta sig till benskörhet, kul o säga ”Jag zappade mig till benskörhet”, istället gå ut och gå i solen och få i dig D-vitamin från solen, och låt hjärtat arbeta. Som Putte sa igår ”Det är INTE farligt att svettas lite”.

DSC04237

Vad gör Du för att förbättra din hälsa?

Byt ut isbergssalladen, tomaten och gurkan mot något annat i grönsaksväg, som verkligen ger annat än bara vatten. Det finns så många olika grönsaker där ute, våga prova. Är ni osäker? Varför inte boka in en matinspirationskväll med Fröken Loo, eller en liten guidning i butiken, där vi tillsammans pratar om de olika grönsakerna och vad man göra med dem.

grönsaksdisk

Kanske kan dessa bilder inspirera lite granna denna söndag, för imorgon är det måndag, och är det inte så att det är dags för nystart, IGEN?! Ta det i små steg istället, det leder till långvariga resultat. Lär dig att förstå Vikten Av Hälsan, tillsammans med oss.

531645_465833873482714_1751439267_n

Rotsaksrösti, vitlöksbetor, pumpa med svamp och paprika, samt rimmad och sesampanerad Vittling som fick en dusch av örter och citron innan stekning.

600643_464902910242477_300934743_n

Bönfyllda savojkålsblad med en ingefärskryddad linssalsa och en fruktig sallad.

DSC05215

Vinägerspetsad Savojkål med fräst paprika, svamp och lök, smaksatt med sambal och toppat med sött tärnat äpple.

Eftersom det är savojkål, fungerar den ljummen som kall. Och vinäger sänker GI-värdet och ger det lite längre hållbarhet.

DSC05216

Gröna blad som jag blandat med rödcurry wookad pumpa, ananas och rotselleri. Toppat salladen med de ädla granatäppelkärnorna.

Fibrer, antioxidanter, vitaminer. Allt i en och samma sallad.

Dessutom, mina älskade rödbetor, här med blodapelsin.

http://helahalsingland.se/nordanstig/stocka/1.5562040-de-vet-vikten-av-god-halsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: