Vikten av Hälsan

hjäna

Att stress gör oss sjuk är ingen nyhet, den höjer kortisolhalten i blodet vilket gör att vi lagrar fett lättare, som oftast hamnar kring buken som skapar stor skada i sig. Stressen sänker immunförsvaret, ökar inflammationerna i kroppen, ger oss sömnstörningar, skapar kaos i mage/tarmar, huvudvärk, högt blodtryck, svullna leder, oro, ångest, tårar.

friradikalstress

http://www.expressen.se/halsa/langvarig-stress-okar-risken-for-diabetes/

Listan kan göras lång på hur stress skadar våra kroppar och det skrämmande är, att vi omges av så mycket stress i vardagen mer och mer blir det för var dag som går. Hur tar vi hand om den? Vad gör samhället för att minska den, arbetsplatser, skolor, politiker?

gubbestress

För stressen är ett stort problem i samhället, både den fysiska och psykiska stressen, i familjelivet, skolan, arbetet. Stress på arbetet kan visa sig både på fysiska skador som fellyft, felhanteringar av kunder/patienter, psykisk stress skapar stora problem i det sociala livet på arbetet, i privatlivet som kan leda till långvariga depressioner med medicinring som följd, och den stress man utsätts för på arbetet/skolan följer ofta med hem och skapar i sin tur problem hemma.

Hur gör man då för att hantera stressen själv?

Ro

Det tar tid att lära sig lyssna på kroppen men med träning går det, att försöka lära sig stanna upp och andas, några enkla mindfulnessövningar, en avslappnings-cd, sätta/lägga sig ned och blunda, kanske tillsammans med hela familjen då Ni kommer hem, innan matlagning, läxor och sådant tar vid.

strypaklockan

Hörde en dam på ”Fråga Doktorn” förra veckan som sa ”Vi har friskvård på arbetet, vi har jumpa på arbetstid men vad hjälper det att träna upp rörligheten om INGEN bryr sig om hur vi mår på insidan”.

stressz

Precis!

Det är så mycket som innefattar friskvård, träning, kost, mentalt, det är de tre byggstenar som Vikten Av Hälsan bygger på. Med andra i branschen kommer vi att vägleda personer med stor stress runt omkring sig till rätt person innan vi kan hjälpa dem med resten.

grönthjärta

Men en bra kost, reparerar och förebygger skador som stress skapar på immunförsvaret, med mycket frukt, grönt, fibrer så bygger man upp en hälsa på insidan. För det är den som räknas, en frisk och pigg insida, speglar sig på utsidan. En orolig mage, kan hjälpas med extra probiotika, som finns i t.ex. ProbiMage, tabletter som jag och Putte tar dagligen, mjölksyrebakterier. Och jag känner sådan skillnad om jag inte tar dem då jag dagligen utsätts för stress.

DSC04149

Att lyssna på kroppens signaler, förstå vad den säger. Att märka skillnad vid olika situationer man är i. Det är sådant man måste lära sig.

stressbarn

Men något som måste göras, är att det ska upp högre, detta med stress och hantering av det. Barn är stressade idag, BARN! Föräldrarnas stress påverkar barnen, om en förälder mår dåligt är det såklart barnen känner av det och tyvärr så kanske det är så att om man hamnar allt för långt ned i livet, så glömmer man bort både kost och träning, sådant som är positivt för kroppen för att hantera stress.

treo

Många letar tyvärr även snabba lösningar för att ta hand om de problem som stressen skapar, alvedon mot huvudvärken, lite treo för att bli pigg och slippa annan värk, redbull för att orka lite till. Istället för att lyssna på kroppen.

drömmar

Viss stress är positiv, den stress jag och Putte känner inför vår presentation av företaget, vårt framträdande om två veckor, den är positiv men en långvarig stress kan leda till döden, och det utsätts barnen för idag, ska det vara så?

barntillsatts

 

 

http://www.facebook.com/ViktenAvHalsan

Där kan ni följa oss, och hur vi hanterar livet som egna företagare, om det nu går vägen med vårt företag men då har vi i alla fall provat med att få befolkningen att förstå Vikten Av Hälsan.

 

Annonser

Kommentarer till: "Vi måste lära oss andas på nytt" (1)

  1. Tack för dina fina ord,men det är väldigt svårt att få sina bilder publicerade. Finns många duktiga fotografer där ute :-). Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: