Vikten av Hälsan

smitt

Det blev en härlig läsning då man slog upp datorn imorse, salmonella igen! I importerad köttfärs från Coop. Än en gång, får jag blogga om det, undra hur många inlägg som handlar om smittat kött?!

köttfärs

Alldeles för många!

Bättre att se till att våra svenska djur får en bättre miljö att växa upp i, att de svenska bönderna får det lättare att nå ut till konsumenterna.

djurhåll

Folk handlar det som är billigt, och tyvärr är det importerade köttet billigare, då dess djurhållning i de länderna är under all kritik, djuren får inte växa som det ska, fodret de får är oftast så pass dåligt och fullt med antibiotika för att djuren INTE ska bli sjuka men de blir de ändå bevisligen.

smittad

Att sluta importera skulle vara ett sätt, men kött vill folk ha, även om inte jag själv äter det men köper vi till Putte ser vi till att det ska vara svenskt och av bra kvalitet. Att lägga lite mer pengar på en köttbit, sedan lägga till andra proteiner på tallriken, mer grönsaker i form av linser, bönor, en kall sås på kesella. Det går att öka proteinet utan kött, se köttet som ett tillbehör, så tänk på vad du köper och ger dig själv och din familj, det är Din hälsa, Ditt liv. Bra för både miljö och hälsa.

nöt

Då nötkött är en stor miljöbov, mycket av den jord som brukas är till för foder, och skapar stora hål i vårt klimat, samtidigt som det importerade köttet åker halva vår jord för att hamna på Ditt bord.

djurut

För i samma sekund som jag läste om salmonella kom det ett förslag om höjd skatt på kött. Och som jag skrivit om fett och socker, är det verkligen rätt steg att gå, till en bättre miljö och hälsa?!

Jag tror inte det, utan som i Danmark då de just slopat den höjda fett/sockerskatten då folkhälsan inte blivit bättre. Folk handlar ändå.

överkött

Det måste informeras, inspireras till en bättre hälsa, andra val i butiken, hur man kan handla bättre varor, till bra priser bara man är villig till det men jag förstår de som går efter prislappen för man måste mätta munnen efter plånboken men med små medel kan man handla och laga bättre mat, med bra näring till kroppen.

rot

Att höja priset är inte rätt, det är upp till regeringen, kommuner, landsting, butiker, att gå ihop, få folket att förstå Vikten Av Hälsan, hur man värnar om kropp och miljö samtidigt.

DSC05145

Så nog kändes det bra då Coop hade bra pris på svensk Regnbåge denna vecka, 2 kilo fisk för 90 kronor tackar Fröken Loo inte nej till då en ledig helg väntar denna vecka, och en del pyssel i köket.

Och att vi dessutom åt detta till lunch, kändes riktigt bra.

DSC05143

Rödspätta med asientwist, vitkål och morot tillsammans med massor av lök, chili, ingefära, vinäger och soja. Till det en antioxidantfylld sallad med morot, blodapelsin och granatäpple samt en bön/majssalsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: