Vikten av Hälsan

DSC04991

Tre kilo fisk, ja det är vad som ligger och väntar på att få levereras till oss. Hållbart fiske från Island. Ser fram emot att få prova dessa delikatesser.

1 Kg Vittlingfilé

1 Kg Rödtungsfilé

1 Kg Kungsfiskfilé

Godsaker från havet, kontrollerade former, ingen risk för utfiskning. Som jag verkligen ser framemot att få tillaga, det blir många goda måltider av tre kilo fisk. Eller vad säger Ni?

island

Från Island kanske ni tänker nu, ja, den må vara importerad men jag ser till att spara lite på fisken i vårt eget hav. Dessutom är den direkt importerad utan mellanhänder och rund skickningar. Tänk på att den svenska frysta fisken du köper i butiken, kan vara fiskad här, rensad på ett annat ställe och fryst och förpackad någon annanstans för att sedan hamna i frysdisken i samma land som den fiskades från början, inte heller så miljövänligt.

DSC04272

Vi köper ju som sagt mycket fisk, en del Östersjöfisk, även om varningar om miljögifter men vi har inga barn, inte tänkt skaffa så därav äter vi strömming då och då. De andra fiskarna vi köper är märkt för tryggt vatten men det säljs massor av fisk där ute, som är odlad under helt miljöovänliga former.

msc

Leta MSC märket, försöka kolla upp rödlistade fiskar, undvik dem, låt deras bestånd växa på sig så blir de grönlistade inom en snar framtid.

brobergsfisk_head2

http://www.brobergsfisk.se

fisk i folie

Annars gör Ni som Vi gjort denna lördag, beställer Er fisk från BrobergsFisk, bor Ni i Norrland så får ni det hemkört eller kan hämta upp själva. Vi beger oss till Hudiksvall den sista Januari för att möta upp dem och hämta vår fisk, och några Gävlebors beställningar.

slutastressa

Och dessutom, väntar det något mer spännande äventyr för Vikten Av Hälsan i Hälsinglandsskogar den torsdagen. Vad det är, ja det kommer garanterat visa sig med tiden.

 

 

http://www.facebook.com/ViktenAvHalsan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: