Vikten av Hälsan

Ja, vi började såklart fredagen med fredagsfys med efterföljande fredagsmys, otroligt att ordet kommit in i svenska akademins ordlista.

Så som jag skrev igår förberedde jag hela måltiden igår, vi hamnade på affären för lite handling innan vi kom hem för dusch och mat, och till vår lycka var det ju rotfruktsvecka. Rödbetor, kålrot, palsternacka, lök… Ja sedan blev det pumpa, blomkål och vitkål. Så härligt, men imorgon väntar det bästa av allt, Bondens Marknad för än mer härlig handling.

Så det blev lite senare än tänk, och istället för att steka den höstiga röstin så fick det bli en större i ugnsform, som fick stekas i ugnen samtidigt som fisken. Toppade med lite tunt skivade rödbetor, för färg och smak. Och eftersom grönsakerna smakar så mycket i sig, blev det endast salt, peppar och lite pepparrot. Och torsken stektes med lite hackad vitlök, pressad lime, salt och sedan svarta sesamfrön och skivad knipplök. Svårare än så är det. Och allt in i ugnen, klart på 20 minuter, lagom för att hinna duscha. Dessutom inga konstgjorda smakförstärkare behövs till detta, utan bara rena naturliga smaker, inget som lurar smaklökar och stressar kroppen.

För inte alls förvånande då vi handlade var det rätt trångt bland tacoprodukterna, dessutom var det kampanjpris på jättepacke Irländsk köttfärs(?!). Tyvärr, så är det ju så det är i många familjer det mumsas tacos ikväll, med dessa produkter. Sedan vill föräldrarna ha lite egen tid men barnen blir upptrissade, och av vad då? Jo allt socker som bara tacomiddagen gett, och dessutom vad gör tillsatserna i den kombinationen med kroppen? Duracellkanin-bensin kanske man kan kalla det.

Det tar inte längre tid att göra lite mer själv, då man vill äta tex-mex, dessutom blir det billigare, för tacos är en dyr middag, och dyra tillsatser tydligen?! Har synat några märken då man letat lite bättre val men gett upp, och det är ofta har de dyrare mer tillsatser än de billigare. Men man kanske är rädd för smaken av avokado om man gör egen guacamole, för 4% avokado(arom kanske?) ger inte riktig avokadosmak, det finns inte en smakförstärkare i världen som gör det.

Så varför inte då låta denna tid på året vara rotfrukternas tid, och låta smakerna tala för sig själv?

Kanske lite morotsstavar och blomkål, tillsammans med hummus som lite snack innan maten…

Annonser

Kommentarer till: "Låt smaken få vara på riktigt" (2)

  1. Åh vad nyttig och god din mat ser ut… får lite dåligt samvete men också inspiration. Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: