Vikten av Hälsan

Dyrt och äta nyttigt… Krångligt med fisk… Jobbigt att fixa grönsaker… Måste man äta frukt… Jag gick faktiskt till bussen imorse…

Argumenten är många för att slippa göra fler hälsosamma val i livet. Varför? Argumenten till VARFÖR man SKA är så många och så klara att det borde vara en självklarhet i människors liv att göra lite hälsosammare val, små förändringar, små steg. Behöver inte vara att träna och äta fisk tre dagar i veckan, utan att ta en promenad varje kväll om man inte rör på sig redan, äter man inte fisk idag, kan en dag i veckan vara tillräckligt att börja med. Lägga till en frukt om dagen, prova en ny grönsak i veckan. Jobbigare än så behöver det inte vara.

Och dyrt att äta nyttigt? Till vilket pris betalar du med den ”andra” maten? Jo det är DIN hälsa och ditt LIV som blir priset då, och vinsten av att göra andra val i livet, blir just det, Hälsan och Livet. Borde inte det vara argument nog?

Handlar man efter butikers erbjudanden, efter säsong när det gäller frukt och grönsaker blir det inte dyrt. Som nu under denna säsong, jag frossar runt ut sagt i allt som odlarna erbjuder. Ögonen lyser då jag ser bondbönor, vaxbönor, sockerärtor, knipplök, blomkål ja, allt som fyller torghandlarnas stånd, och snart är det dags för Bondens Marknad, den 25 Augusti är det premiär här i stan, och datumet är in skrivet i vår kalender.

Fisk kräver inte mycket till kryddor eller avancerade tillagningsmetoder, de flesta fiskar kan man tillaga under folie i ugnen med bara citron, salt, peppar och lite vitt vin/citronsaft. Om det så är flundror som Du rullar ihop, eller en bit lax, en röding, eller torsk.

Så att göra små förändringar blir bara en vinst för din kropp, och det är inte dyrt med nyttig mat. Du får det du betalar för.

  • Billig skräp mat utan energi som skapar en ond cirkel som ger ett behov av mer, och du köper än mer skräp som hamnar i din kropp, stressar kroppen, gör den orkeslös och sjuk…”
  • Nyttig mat kanske kostar lite mer just då, men den mättar magen bra, gör kroppen glad, gör att suget inte kommer lika fort, mättnaden håller sig, och du skapar en måltidsrytm som bara gör kroppen gott och tillslut kommer vinsten i form av bättre hälsa och som gör att du och din kropp orkar mer!

Är det inte så?

 

Och de val du gör, den livsstil du har med dig i ryggsäcken då Du bildar familj, förs över på de andra… Tänk på det…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: