Vikten av Hälsan

Var rädd om Dina hjärtan

Så var det alla hjärtans dag… Hur firas den hos Fröken Loo då? Dagen, ja då det egentligen ska firas, har det ju varit arbetsdag. Så, innan vi spatserade ned på gymmet blev det kärleks-mellanmål iform av havreplättar(boostad med proteinpulver) med kokos och mandel i, som serverades med hallon och jordgubbar från hälsingeskogarna, samt underbara granatäppelkärnor. Lite lyx-mellis en tisdag.


Ja, den firades i Lördags med, då med mumsig lunch. Hel röding med senapsrostad kålsynfoni toppat med äpple och morot, måltidsdryck ja, det blev ett härligt glas med Hallon/Granatäpple superjucie från Paulun, underbart gott. Och kvällen den skålades faktiskt i lite mousserande rosé.
Ja, kanske inte det optimala för hjärthälsan, med rosé bubbel men ett glas lite då och då är inte farligt, men dessa dagar, tänk på ditt hjärta. Eller Dina hjärtan. Kanske är det fler än Du i Ditt hushåll, som lever tillsammans, med samma vanor. Och det är Du som lägger grunden för dina barns vanor, dina barns framtid. Hur vill Du att dom ska växa upp? Vill Du se dem växa upp? Se över vad du har på din tallrik, redan där är en start för hur långt liv du kan få. Ja olyckor kommer att ske, sådant kan inte en broccoli och blåbär göra något åt men du kan påverka vissa saker i Ditt liv själv. Se då till att göra det NU! Det är aldrig försent att lära om sig. Kanske kan frukosten fixas till lite, lägga till en ny grönsak i kundvagnen varje vecka. Googla upp den, och se vad ni kan göra med den, eller så ringer Ni Fröken Loo, så vips så har ni tryckt på start knappen och hon slutar aldrig. Vilken dröm. Jour-telefon, eller få vara med i affären. Men än så länge så finns jag i en matkasse nära dig.
Det är ju som jag alltid skriver, små steg kan göra mycket i det stora hela. Inget går att stressa fram, och bakslag kommer liksom medgångarna. Tillsammans går allt så mycket lättare. Så tänk över allt en gång till, vad för liten förändring kan du/ni göra i hushållet.


”Äsch det är ändå försent att börja träna” Nej, det är det inte! Men se till att Du får hjälp, både med motivation och program. Av någon som vet och kan, håller med Puttes lärare från PT-School, det finns alldeles för många s.k. instruktörer där ute, som inte alls har den ingående kunskap som krävs för att bli PT. Vissa får ett häfte med övningar de går igenom på sin utbildning, men inget om antatomi/fysilogi eller ens hur man ska bete sig om PT. Denna krönika hittade vi i tidningen STARK, om ni finner den tidningen köp den, eller än hellre skaffa en premunatation. Så läs värd.
Ja när ändå Fröken Loo är inne på läsvärda ting, så börjar bokrean nära sig, jag tänkte ta och gå igenom de olika bokhandlarna, se vad de är för läsvärda böcker de kan tänkas ha inom detta område, både som inspiration i köket och för hälsan, dock inte bara i fysiskträning utan även det mentala, för hälsa i det mentala och själsliga är minst lika viktigt.
Imorgon väntar en ledig dag, som ska fyllas med en dejt med min underbara massör, Jessica, http://geflehalsobalans.se, stärkt i kropp och själ.

Sedan, ja då kommer det blir föreläsning med Martin Brunnberg, min lärare från kostrådgivarutbildningen. Ska bli så kul att återse honom igen, och lyssna på hans drivande röst, hans låga, och inspirationskraft. Den mannen vet vad han talar om. Kanske en dag, står jag liksom honom någonstans och pratar om min låga… Den som brinner i mitt inre. Kan det bli så? ”Fröken Loo´s hälsoinspiration kommer till stan”? Tur att man får drömma, för vad jag vet är inte det olagligt, än i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: