Vikten av Hälsan

Vissa saker kan få mitt huvud att börja gå på hög varv, mer än vad det redan gör.

 

Det är otroligt vad små artiklar, annonser, texter, snuttar på tv kan spinna i gång hjärnverksamheten nå så ofantligt mycket .

 

Ledaren i arbetarbladet, som kom i fredags, var en sådan, snacka om att sätta ord på något så viktigt. Tyvärr är det ren sanning, att övervikt och ohälsa, går hand i hand med låginkomsttagare och lågutbildade. Hur ska man nå ut till dessa? Är dessa också villig att ändra livsstil, kanske måste man gå in djupare i dessa människor. Kanske är det mer i botten på dem som ska ändras. Ja, så är det med livsstilsförändringar men hur kommer man ut till dessa?

 

http://arbetarbladet.se/ledare/1.4133864-svensken-en-tungviktare

 

Samma dag läste jag i tidningen om att fetman ökar i världen, den ökande läskkonsumtionen bland de unga är en stor bov i dramat. Skrämmande.

 

När jag var barn, då fick man en 33 cl läskflaska, och den njöt man av, satte på en ”patent”kork och ställde in i kylen för att spara på. Idag är det2 literflaskor, så stora att man inte kan hälla ur dem. Och en sådan, ja dricker många ur på en gång. Vad de förstör både tänder, och tomma kalorier. Smaksinnet försvinner dessutom av allt det söta. Avstår man från socker, så kommer de naturligt söta att vara sött i munnen. Det vet jag, en mogen banan är otroligt sött, äpplen har olika söthetsgrad, det är så mycket som smakar sött på naturlig väg. Aprikoser, persikor. Torkade frukter är otroligt sött, och tänk på det, då ni köper torkad frukt att många kan vara sockrade ändå, undvik dem, det behövs inte. Kanske för hållbarheten då socker konserverar.

 

Blev ett kort inlägg just nu, tankarna går på högvarv och för att det inte ska bli allt för rörigt att läsa, och ta in för Er så avslutar jag här och önskar er en Härlig Första Advent. Mys ordentligt idag, med glögg, rostad mandel, russin, en värmande fiskgryta i regnrusket och slå till med att baka ett eget bröd. Toppa grytan med lite yoghurt så boostar ni magen med lite goda bakterier.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: