Vikten av Hälsan

Nyårslöften på G?

Börjar era nyårslöften gnaga i huvudet? Varför lägga så stora löften som är brutna och bortglömda vid februari/mars? Sätt upp små delmål istället, och varför börja vid ett nytt år? Börja redan nu med lite små förändringar.  Fundera ut, vad skulle dina små förändringar vara?

Är du en sådan som undrar vad du ska ha för smör på mackan? Börja din förändring där kanske, fråga dig, vad du har under och på smöret. Att byta bröd kan vara en liten förändring som kan göra mycket, både i mättnad och tarmkanalens funktion. Att gå från ett vitt fluffigt bröd, till ett lite grövre med hela korn gör att Du håller dig mätt längre och får lite extra fart på magen som gör att om du känt dig uppsvullen så minskar den känslan med. Och vad har du på smöret, kanske både mjukost, skinka och ost? Ta bort det ena, lägg till grönsaker iställlet. En smörgås med skinka eller kalkon, toppade med groddar och tomat. Är du osäker på brödet, se till att det är grovt och inte innehåller för mycket socker.

Och genast började Du rygga tillbaka, nu blev det svårt och jobbigt men det är ju där, vid sådana frågor Jag kan komma in, följa med dig, och kanske dina tjejkompisar till affären och lära er hur ni ska läsa. Eller varför inte ha en liten bakningskurs en lite ruggig lördagförmiddag.

En annan liten förändring som kan göra mycket, dricker du kaffe och the? Ja fortsätt med det men vad har du i? Mjölk? Byt till lättmjölk, socker, ta bort! Det går, och smakar så mycket godare utan.

Sedan läsk, dricker du läsk, jag har aldrig varit en läskdrickare men jag har förstått att det kan skapa ett beroende, så försök trappa ned, om du dricker mycket. Allt går det inte att tvärsluta med.

Små steg, det är det som är A och O. Små delmål, mot det stora, små steg kan göra stora hälsovinster.

Det är så vi tänker än idag, små steg tar vi mot vårt mål, att kunna leva och försörja oss på att få Er att gå några steg på den hälsosamma stigen. Vi kan inte tvinga någon att helt vända om men att göra några små förändringar till en bättre hälsa är bättre än inget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: